links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο!!!


Σας ευχόμαστε το νέο έτος να σας φέρει Υγεία, Αγάπη και ότι ο καθένας από εσάς επιθυμεί.  
Χρόνια Πολλά σε σας και στα δικά σας πρόσωπα...
Θα είμαστε πάλι μαζί σας με το Νέο Έτος.
      Από το keramidi-valtou.blogspot.gr με αγάπη !!

Δώθηκε τελικά παράταση πληρωμής στα τέλη κυκλοφορίας

ΥΠΟΙΚ: Παράταση πληρωμής στα τέλη κυκλοφορίας
Μετά από την ταλαιπωρία των φορολογούμενων σε ουρές σε τράπεζες και εφορίες το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τελικά, όπως κάνει κάθε χρόνο, ολιγοήμερη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Οι φορολογούμενοι θα μπορούν έως και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω τραπεζών, αλλά και όλων των εναλλακτικών τραπεζικών δικτύων εξυπηρέτησης (web banking, phone banking κτλ).
Υπενθυμίζεται ότι οι ΔΟΥ με νωρίτερη ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή (2 & 3 Ιανουαρίου αντίστοιχα) θα εξυπηρετούν τους πολίτες μόνο για έκτακτες συναλλαγές μεταξύ αυτών και η πληρωμή τελών.

Ευχές του Δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήση.

Ευχές Δημάρχου Αμφιλοχίας
Εύχομαι οι ευχές και οι επιθυμίες σας να ευοδοθούν στη νέα χρονιά για το καλό όλων.
Χρόνια πολλά, χαρούμενα και ευτυχισμένα.
Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας
Απόστολος Κοιμήσης
Πηγή ανάρτησης e-maistros.gr

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Θραύση ο καπνός της Αιτωλοακαρνανίας στη μαύρη αγορά

Το ραντεβού δεν κλείστηκε σε κάποιο ερημικό σοκάκι αλλά στην είσοδο του σπιτιού του, σε κεντρικό δρόμο των νοτίων προαστίων της Αθήνας. Ο προμηθευτής δεν είχε ενδοιασμό. Περίμενε εκεί, με δύο πλαστικές σακούλες συντήρησης τροφίμων στα χέρια. Είχε μοιράσει σε αυτές τον χύμα καπνό. «Είναι ελληνικός από το Αγρίνιο. Βρασμένος στον ατμό. Δεν χρειάζεται συντήρηση», είπε και παρέλαβε τα 40 ευρώ. Τόσο είχε κοστολογήσει το ένα κιλό. Στον καιρό της κρίσης η μαύρη αγορά καπνού γίνεται όλο και πιο συχνά και λιγότερο συγκαλυμμένα ακόμα και στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας.......
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης εκτίμησε πρόσφατα ότι οι απολεσθέντες φόροι από το παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων φθάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. «ΤΑ ΝΕΑ» επιχείρησαν να καταγράψουν τημαύρη αγορά χύμα καπνού στην Ελλάδα επικοινωνώντας με προμηθευτές, αγοράζοντας καπνό και στέλνοντας δείγματα για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Η παράδοση και το έθιμο της βασιλόπιτας

Πως εξηγεί ο ίδιος ο λαός τη διάδοση του εθίμου της βασιλόπιτας;

 
Οι στοιχειώδεις και κοινές απαντήσεις, που δεν απέχουν πολύ από την εθνολογική εξήγηση, είναι ότι το μοίρασμα της πίτας γίνεται για το καλό της χρονιάς, για την καλή τύχη του σπιτιού, όπου θα πέσει το νόμισμα, και για την ευλογία του άγιου Βασιλείου.
Υπάρχουν όμως και ιδιαίτερες παραδόσεις, φτιαγμένες ίσως από λόγιους των συναξαριών, πού πιστεύτηκαν από το λαό, κι’ ιδιαίτερα από τούς πληθυσμούς της Ανατολής, όπου ο άγιος Βασίλειος είναι περισσότερο οικείος.

Μια τέτοια παράδοση άκουσε το 1904 στην Κωνσταντινούπολη, όπου ήταν καθηγητής Μέσης Σχολής, ο Φαίδων Κουκουλές, και τη δημοσίευσε στο περιοδικό των εν Αθήναις Μικρασιατών « Ξενοφάνης» ( Τόμ. Δ’, τεύχος 1 (εν Αθήναις 1906, σελ. 155-166).
Σύμφωνα με την παράδοση αυτή: Όταν ο Άγιος Βασίλειος ήταν Επίσκοπος στην Καισάρεια, ο τότε Έπαρχος της Καππαδοκίας πήγε με σκληρές διαθέσεις να εισπράξει φόρους.

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Μ. Λιάπης

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/royjwlufap52c15d099e6fa.jpg
Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης.
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εξαγοράσιμης προς πενήντα ευρώ την ημέρα και πρόστιμο 3000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στον Μιχάλη Λιάπη.
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι με αναστολή, ενώ ο πρώην υπουργός δεν ήταν παρών στο δικαστήριο. Νωρίτερα την ενοχή του Μιχάλη Λιάπη χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε ο εισαγγελέας.

Δροσερή παντζαροσαλάτα: Συνοδεύστε τα κρεατικά σας και απογειώστε τη γεύση σας στο τραπέζι

pantzarosalataf
Υλικά
500 γρ. παντζάρια χωρίς τα πράσινα φύλλα τους
1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένη καρυδόψιχα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι

Πληγή η μαύρη εργασία στον αγροτικό τομέα

Τρόπους για να νομιμοποιήσουν παράνομους μετανάστες αναζητούν πολλοί αγρότες στην Κρήτη, αφού δεν υπάρχει- όπως λένε- Έλληνας για να κάνει ένα μεροκάματο στις ελιές και στα χωράφια!
Μάλιστα ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας, με επιστολή του ζητά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια ενημέρωση για τους τρόπους που μπορεί να νομιμοποιηθεί ο παράνομος μετανάστη, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει το εργόσημο και να μην απειλείται ο αγρότης με πρόστιμα.
Όπως επισημαίνουν στην επιστολή, η ανάγκη αυτή έχει γεννηθεί καθώς δε βρίσκουν Έλληνα για να κάνει ένα μεροκάματο στα χωράφια!


Ενώ όπως τονίζεται από τους ίδιους τους αγρότες, οι νόμιμοι αλλοδαποί που διαμένουν στην Κρήτη και στις αγροτικές περιοχές είναι λιγότεροι από τη ζήτηση που υπάρχει για εργατικά χέρια.
«Η εργασία του αγρότη σε μεγάλο ποσοστό εκτελείται κατ΄ ανάγκη και με τη συνδρομή εργατών γης.
Στην αναζήτηση Ελλήνων εργατών γης, ελάχιστη ανταπόκριση υπάρχει.

Ψησταριά για…Γκίνες στο Ξηρόμερο

858639
Για τις  ανάγκες των εκδηλώσεων  ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Πηγαδίων «Η ΜΑΝΙΝΑ» πήραν απόφαση να  κατασκευάσουν μια ψησταριά  που θα είναι 15 μέτρα και θα είναι διαιρούμενη για θέμα μεταφοράς και αποθήκευσης, και η χωρητικότητά της θα είναι για 130 αρνιά ή προβατίνες.
Δείτε φώτο και βίντεο
Η απόφαση του Δ.Σ. έγινε πραγματικότητα… Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των μελών του συλλόγου πήραν σάρκα και οστά… Η ψησταριά χωρητικότητας έως και 150 (σούβλες) είναι έτοιμη!!!
Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο αντοχής της ψησταριάς πληρούσε  όλες τις προδιαγραφές και αναλάβαμε  το ψήσιμο των κρεάτων για το γλέντι που  έγινε  στις 28/12/2013. Όλα πήγαν πολύ καλά
syllogosimanina

Δύο ημέρες προθεσμία για τις εκκρεμότητες στην εφορία

 epi-doy-agrinio
Μόλις δύο εργάσιμες ημέρες (30 και 31/12) έχουν στην διάθεσή τους οι φορολογούμενοι, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμμότητες στην Εφορία, καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας του 2014, τη δόση του φόρου εισοδήματος, τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013) αλλά και να πάρουν κλειδάριθμο για τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές.
Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, όπως προκύπτει, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ΙΧ δεν είχαν πληρώσει ακόμα, την ώρα που αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των φορολογουμένων – και κατ” επέκταση η ταλαιπωρία στις εφορίες – που σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχαν κατατεθεί περίπου 75.000 πινακίδες από ιδιοκτήτες οχημάτων.

Από σήμερα «ανοίγουν» δύο προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ

epi-oaed1
Σήμερα, Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, θα «ανοίξουν» οι δύο εφαρμογές στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr, για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τα Προγράμματα:
-  2.000 ανέργων νέων, ηλικίας έως 35 ετών, με τον διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» [ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ]

- 4.000 ανέργων, ηλικίας έως 29 ετών, με τον διακριτικό τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών» [ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ].

Λίγα λόγια για τα Προγράμματα

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Δέκα αλλαγές στις συντάξεις το νέο έτος

Δέκα αλλαγές που επηρεάζουν χιλιάδες ασφαλισμένους, επέρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας το 2014.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή»:

1. Αυξάνονται κάποια όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες ασφαλισμένες του ΙΚΑ και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των Σωμάτων Ασφάλειας.

2. Αυξάνονται τα έτη που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε 7 το 2014, από 6 που ήταν το 2013.

Δημοσκοπήσεις – κόλαφος για την κυβέρνηση σε 13 περιφέρειες της χώρας

periferiakes ekloges
Δεν «περπατάνε» οι κυβερνητικοί υποψήφιοι στις Περιφερειακές Εκλογές. -Σε ποιες περιφέρειες διαμορφώνονται νέα δεδομένα.
Αποκαρδιωτικά είναι τα ευρήματα των μετρήσεων για τις περιφερειακές εκλογές για την κυβέρνηση και τα δύο κόμματα που την στηρίζουν.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μάλιστα δημιουργούν μεγαλύτερη απογοήτευση από τα ποσοτικά, αφού διαφαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση τιμωρίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Οι μεγάλες απώλειες του 2013 – (PHOTOS)

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ του 2013: Ποιοι ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ συγκλόνισαν τον κόσμο; (PHOTOS)
Κόσμος της Πολιτικής
Νέλσον Ρολιλάλα Μαντέλα (1918 – 5 Δεκεμβρίου 2013)
Πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρική, σύμβολο του αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων.
Γλαύκος Κληρίδης (1919 – 15 Νοεμβρίου 2013)
Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τους πλέον αγαπητούς στον κόσμο, ο οποίος έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προετοίμασε το έδαφος για το σχέδιο Ανάν.
Τζούλιο Αντρεότι (1919 – 6 Μαΐου 2013)
Δημοσιογράφος, συγγραφέας και τρεις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας. Κατηγορήθηκε όσο κανείς άλλος πολιτικός για διασυνδέσεις με τη μαφία, αλλά κατόπιν αθωώθηκε.
Μάργκαρετ Θάτσερ (1925 – 8 Απριλίου 2013)

ΕΦΕΤ: Μην καταναλώνετε Coca-Cola light και Nestea σε πλαστική συσκευασία

Παράλληλα καλεί τις επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης
Ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για σχεδιαζόμενη απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων με υδροχλωρικό οξύ, καλεί τους καταναλωτές σε
Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων:
"COCA-COLA LIGHT" σε πλαστική συσκευασία PET των 500ml ανεξαρτήτως παρτίδας.
"NESTEA" όλες οι γεύσεις σε πλαστικές συσκευασίες PET των 500ml και ανεξαρτήτως παρτίδας.

Κλειστές οι Εφορίες στις 2 και 3 Ιανουαρίου

1
Την Πέμπτη 02/01/2014 και την Παρασκευή 03/01/2014 οι Δ.Ο.Υ. και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό.
Καλόν είναι, λοιπόν, οι πολίτες να …μην μπουν στον κόπο.
Η κίνηση, πάντως, είναι ήδη αυξημένη και πολύ αμφιβάλουμε αν θα προλάβουν οι πολίτες να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους και να τακτοποιήσουν όποιες εκκρεμότητες έχουν για τη χρονιά που φεύγει.
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δίδεται, συνήθως, άτυπη παράταση. Δεν το ξέρουμε, όμως…

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα με μανταρίνι και σοκολάτα.

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//60B1BBF6B735316C8B5F72E7CB028297.jpg
Φωτογραφίες Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγών Βίκυ Κουμάντου

Φτιάξτε µια εντελώς νέα βασιλόπιτα από την παλιά.
Στο ψυγείο σε 30 λεπτά
Μια πιο «ευρωπαϊκή» εκδοχή, που θυµίζει περισσότερο χριστουγεννιάτικο κέικ σοκολάτας.
Υλικά (για 8-10 άτοµα)
  • 1 κιλό βασιλόπιτα
  • 500 ml κρέµα γάλακτος
  • 400 γρ. σοκολάτα (γάλακτος ή υγείας), σε µικρά κοµµάτια
  • 200 ml φρέσκος χυµός µανταρινιού
  • 100 γρ. βούτυρο, σε µικρούς κύβους

Τα έχουνε χαμένα και με τις αποδείξεις

apsdopaopsdoaf 
 Το υπουργείο οικονομικών λειτουργεί υπό πίεση και προχειρότητα. Άλλα αποφασίζουν το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Είχαν δηλώσει ότι δεν θα περνάνε οι αποδείξεις των σούπερ μάρκετ, σήμερα όπως γράφει το sofokleous10.gr θα περνάνε.
Διαβάστε το ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας
Δεν επιβεβαιώνουν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να εξαιρεθούν οι αποδείξεις που εκδίδονται από σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα από εκείνες που θα πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο.
Σημειώνεται πως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει το 2014 να συλλέξουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του φορολογητέου εισοδήματός τους, αντί του 25% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Την έπιασε να τον απατά και ανέβασε το βίντεο στο youtube για να την εκδικηθεί ΒΙΝΤΕΟ

Η εκδίκηση του απατημένου συζύγου...

Γύρισε από το γραφείο νωρίτερα και την έπιασε "επ' αυτοφώρω" στο κρεβάτι με κάποιον... άλλο.

Ο απατημένος σύζυγος της το είπε και το έκανε. Ανέβασε το βίντεο στο youtube.

Δείτε το:


 
Απο enikos.gr

Πάτρα: Της πούλησαν νερό αντί για λάδι!

Πάτρα: Της πούλησαν νερό αντί για λάδι!
Θύμα επιτηδείων έπεσε μια εβδομηνταπεντάχρονη στην περιοχή της Παραλίας Πατρών.
Τη γυναίκα πλησίασαν δυο άντρες οι οποίοι προσποιούμενοι ότι έχουν εντολή από το γιό της την έπεισαν να προβεί σε αγορά τριών δοχείων με λάδι έναντι ποσού 150 ευρώ.
Η συνέχεια για τη γυναίκα ήταν οδυνηρή καθώς όταν προσπάθησε να μεταφέρει το λάδι σε μεγαλύτερο δοχείο έκπληκτη διαπίστωσε πως και τα τρία δοχεία περιείχαν νερό και απλά στην επιφάνεια υπήρχε μόνο μικρή ποσότητα λαδιού.
Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής το δίδυμο προσπάθησε να εξαπατήσει μια ακόμα γυναίκα η οποία την τελευταία στιγμή αρνήθηκε να προβεί στην αγορά καλώντας τους να περάσουν το απόγευμα της ίδια ημέρας που θα είναι εκεί ο σύζυγός της.
Read more: www.newsbomb.gr

Εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ όταν «ανέμιζε» τον καπνό στο Ρίβιο

 
Στο Ρίβιο έκαναν έφοδο την Κυριακή το μεσημέρι άνδρες του ΣΔΟΕ, μετά από πληροφορίες που είχαν για παράνομο καπνό ο οποίος πωλούνταν για στριφτά τσιγάρα.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AgrinioNet.gr οι άνδρες του ΣΔΟΕ έκαναν έρευνες σε τέσσερα σπίτια στο Ρίβιο και την ώρα που ερευνούσαν εάν από τα σπίτια σε διπλανό σπίτι είδαν τη σύζυγο του ιδιοκτήτη να «ανεμίζει» τον καπνό ο οποίος νωρίτερα είχε κοπεί στο χαβάνι και είχε στρωθεί για να στεγνώσει. Την ώρα εκείνη η γυναίκα προσπαθούσε να «γυρίσει» τον καπνό για να στεγνώσει και στη συνέχεια να συσκευαστεί σε κιλά για να δοθεί στους αγοραστές οι οποίοι τον είχαν παραγγείλει. 

Οι διεργασίες για τη δημαρχία Αμφιλοχίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Στου Βάλτου τα χωριά τα πράγματα δεν είναι απλά…
«H δημοτική αρχή Κοιμήση καταρρέει αλλά εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να συγκρατήσουμε την πτώση της». Το σχόλιο ανήκει σε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από την Αμφιλοχία και αφορά τις διεργασίες για την υποψηφιότητα που θα διεκδικήσει τη δημαρχία στις εκλογές του Μαΐου.
Ο προβληματισμός του νεοδημοκράτη πηγάζει από το γεγονός πως δεν θεωρείται για όλους στο χώρο αυτονόητη η νέα υποψηφιότητα του Γιάννη Πρεβεζιάνου. Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας, πρώην δήμαρχος Μενιδίου, το 2010 «έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά» για τη ΝΔ. Ρίχθηκε για λογαριασμό της στη μάχη την τελευταία στιγμή και κόντραρε στα ίσα τον Κοιμήση. Πέτυχε μια σημαντική επίδοση που θεωρήθηκε εφαλτήριο για το μέλλον ωστόσο κάποιοι μάλλον έχουν αντίθετη άποψη.

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι πληροφορίες πως στελέχη της ΝΔ από την περιοχή της Αμφιλοχίας καλοβλέπουν την επιστροφή στο προσκήνιο της πρώην δημάρχου Μαρίας Σωτηρίου. Εκτιμούν πως έχει τα φόντα να διεκδικήσει και αυτή με αξιώσεις την επιστροφή της στη δημαρχία. Η ίδια έγινε δέκτης σχετικών παραινέσεων , φέρεται να συζητά όλα τα ενδεχόμενα ωστόσο δεν έχει εκφραστεί δημοσίως. Κρυφό εξάλλου δεν είναι πως βασικό ρόλο θα διαδραματίσει ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς (με τον οποίο η Σωτηρίου συνεργάστηκε στενά στην πρώτη του θητεία στο υπουργείο Υγείας) ενώ δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι συσχετισμοί στο εσωτερικό της νέας δημοτικής οργάνωσης του κόμματος που περιλαμβάνει πρόσωπα και από τις τρεις ενότητες του δήμου.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Γιάννης Πρεβεζιάνος άνοιξε πρόσφατα τα χαρτιά του στη δημοτική του ομάδα, γνωστοποιώντας πως είναι θετικός για να διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων άκουσε με ικανοποίηση τις θέσεις του ωστόσο το πεδίο θα ξεκαθαρίσει το προσεχές διάστημα.
«Μαρία και Γιάννης καλό είναι να μιλήσουν και τα συμφωνήσουν» λέει κομματικό στέλεχος που προς το παρόν δεν βλέπει στον ορίζοντα άλλη λύση. Βλέπει όμως και αυτό ως πιθανή στα δημοτικά πράγματα  μια επανάκαμψη του πρώην  δημάρχου Ινάχου Θανάση Τορουνίδη. Ντόπιοι παράγοντες εκτιμούν πως ο επί τρεις θητείες δήμαρχος που απέτυχε να περάσει στην κεντρική πολιτική σκηνή ,όντας το 2009 υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ,  διατηρεί το ενδιαφέρον του για τα κοινά και μετρά όλα τα δεδομένα.
«Αν είναι θετικά τα σημάδια θα διεκδικήσει ως ανεξάρτητος υποψήφιος τη δημαρχία. Άλλωστε με τον Κοιμήση μάλλον αμοιβαία ήταν η καχυποψία και αυτή αυξήθηκε  με πρόσφατα συμβάντα» σημειώνει παράγοντας που ξέρει καλά τα δύο πρόσωπα που έχουν μεγάλη θητεία στην αυτοδιοίκηση αλλά εκ διαμέτρου αντίθετη ιδιοσυγκρασία.
Σε κάθε περίπτωση για τον Απόστολο Κοιμήση τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Δυνάμεις κρατά αλλά πολλοί στενοί συνεργάτες του στο παρελθόν τώρα είναι απέναντι ενώ η παράταξη του στιγματίστηκε από ηχηρές αποχωρήσεις. Μια δυνατή υποψηφιότητα από τη ΝΔ, ενδεχόμενη υποψηφιότητα Τορουνίδη  αλλά και το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τη δημαρχία για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ θα βάλλουν φωτιά στο προεκλογικό τοπίο.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα διακινήθηκαν σενάρια που αφορούν τον Μάρκο Βασίλα, στέλεχος της παράταξης Κοιμήση και τελευταίο δήμαρχο του καλλικρατικού δήμου Μενιδίου ενώ τα πράγματα θα επηρεάσει σοβαρά και η υποψηφιότητα του ΚΚΕ. Άλλες πρωτοβουλίες για ανεξάρτητα σχήματα δεν ανέπτυξαν προς το παρόν κάποια επιρροή. Πηγή ανάρτησης www.agrinionews.gr
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ  

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Κίνηση ενάντια στα Τέλη Κυκλοφορίας – Ηχηρό παρόν στην ΔΟΥ Αγρινίου

Κίνηση ενάντια στα Τέλη Κυκλοφορίας –  Ηχηρό παρόν στην ΔΟΥ Αγρινίου
H κίνηση ενάντια στα τέλη κυκλοφορίας με κατάθεση 1 ευρώ έδωσε ηχηρό παρόν στην ΔΟΥ Αγρινίου την Δευτέρα και την Τρίτη το πρωί με τον αριθμό των συμμετεχόντων να φθάνει τους 380, διπλάσσιο από πέρυσι. 
Η κατάθεση του 1 ευρώ θα συνεχιστεί αυτή την Παρασκευή στις 10:00 πμ και την Δευτέρα την ίδια ώρα. Η άρνηση των πολιτών να αποδεχθούν τα ληστρικά τέλη κυκλοφορίας αλλά και την αντισυνταγματική στάση κάποιων υπαλλήλων των ΔΟΥ έχει κινητοποιήσει κόσμο σε όλη την Ελλάδα. Η λαϊκή στάση πληρωμών στις εφορίες παίρνει πλέον σάρκα και οστά! Όσα άτομα από Αμφιλοχία ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να μπουν στην παρακάτω σελίδα να επικοινωνήσουν με τους συντονιστές της κίνησης η και να τηλεφωνήσουν στο: 6946878071(Ν.Στάμος)   Πηγή ανάρτησης e-maistros.gr
https://www.facebook.com/groups/miantapodotikotitatelonkukloforias/480809222039507/?notif_t=group_activity

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα...

 http://2.bp.blogspot.com/_5PRX8yt3poE/TRZsIZuIlbI/AAAAAAAACjI/xU_MxRKrxC8/s400/christmas999.jpg

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες της σελίδας μας Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα με Υγεία πάνω απ' όλα, αλλά και Αγάπη κι Ευτυχία στις οικογένειές σας. 
Να περάσουμε όλοι όσο πιο όμορφα μπορούμε τις γιορτές με τους ανθρώπους π' αγαπάμε πραγματικά. Και ας δώσουμε λίγο αγάπη παραπάνω σε ηλικιωμένους και ανήμπορους ανθρώπους που το έφερε έτσι η μοίρα να είναι μόνοι τέτοιες Άγιες ημέρες. Η αγάπη για τον πλησίον και η αλληλεγγύη ήταν πάντα ίδιον των Ελλήνων! Κι αυτές τις μέρες ας πράξουμε το καθήκον μας,ο καθένας με τον τρόπο του.

                                                                                                   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  Γιώργος Γυρνάς

Η Φιλαρμονική είπε τα κάλαντα στο Δήμαρχο και στους δρόμους της πόλης

 Η Φιλαρμονική είπε τα κάλαντα στο Δήμαρχο και στους δρόμους της πόλης
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Τσόγκα, ο Δήμαρχος Απόστολος Κοιμήσης , παρουσία αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων, σήμερα το πρωί στο Δημοτικό κατάστημα Αμφιλοχίας.
Ο Δήμαρχος  χαιρέτησε τα παιδιά το κάθε ένα ξεχωριστά, αντάλλαξε μαζί τους ευχές, τους συνεχάρη για τις τελευταίες επιτυχίες και δεν παρέλειψε να ρίξει και τον χριστουγεννιάτικο μποναμά στον κουμπαρά της φιλαρμονικής.   Νωρίτερα η Φιλαρμονική του Δήμου,  σκόρπισε  χαρά και χαμόγελα στην πόλη της Αμφιλοχίας  περνώντας   από δρόμους και γειτονιές , έπαιξε  τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια εντείνοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών.
Η συνέχεια εδώ

Θα δακρύσετε από τα γέλια: Τα καλύτερα FAILS για το 2013 (vids)

Καθίστε αναπαυτικά και ετοιμαστείτε για την υπέρτατη συλλογή με Fails που κατέγραψε η κάμερα την φετινή χρονιά.
 
agriniopress.gr

Αύριο είναι Χριστούγεννα!!!!

http://4.bp.blogspot.com/-oTK5gnefLgE/TvZraX5NFLI/AAAAAAAABOI/IBOTGnda3HQ/s1600/fatnh.jpg
Αυτές τις ημέρες όλοι γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού μας εκείνη την Άγια νύχτα σ΄ ένα σταύλο της Βηθλεέμ της υποδουλωμένης τότε στους Ρωμαίους, Ιουδαίας. Με την γέννηση του Θεανθρώπου, που έγινε για την σωτηρία μας, όλα άλλαξαν  στον άνθρωπο. Η Εκκλησία, με πολλή σοφία όλο αυτόν τον καιρό, μας δίνει την ευκαιρία της πνευματικής προετοιμασίας για να γιορτάσουμε το μεγάλο Μυστήριο της Σαρκώσεως του λόγου του Θεού.
Σήμερα, τα Χριστούγεννα, τη Πρωτοχρονιά, τα Φώτα, για πολλούς συνανθρώπους μας δεν είναι καθόλου γιορτές και χαρούμενες μέρες, αλλά μέρες που φέρνουν δοκιμασία και μεγάλη θλίψη. Δοκιμάζονται εκείνοι και είναι πολλοί, που δεν είναι σε θέση να χαρούνε… γιατί τούτες τις χαρμόσυνες ημέρες από ανάγκη γίνονται «ζητιάνοι και διακονιαρέοι».

Ποιος ήταν ο 28χρονος ειδικός φρουρός που αυτοκτόνησε μετά το θανατηφόρο τροχαίο στο Χαλάνδρι

 
Ο 28χρονος Θοδωρής με καταγωγή από την Ηπειρο επέστρεφε από το σπίτι των γονιών του στην Παλλήνη στο διαμέρισμά του στο Γαλάτσι, όταν περνώντας από το Χαλάνδρι αναμείχθηκε σε θανατηφόρο τροχαίο και λίγα λεπτά αργότερα, μην αντέχοντας τις τύψεις, έβαλε τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του όπλο.
Ανθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για ένα άτομο με ιδιαίτερες ευαισθησίες υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας που προφανώς συγκλονίστηκε από την εικόνα της διαμελισμένης γυναίκας και μην αντέχοντας τις τύψεις αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Όσος ο φόρος ακινήτων τα χρήματα που χάνονται από το λαθρεμπόριο τσιγάρων!

 epi-lathraia-tsigara
Την ώρα που οι πολίτες δεν ξέρουν που θα βρουν χρήματα για να πληρώσουν τα χαράτσια που επιβάλει η κυβέρνηση στα ακίνητα, το κράτος αιμορραγεί οικονομικά από το λαθρεμπόριο τσιγάρων, αφού έχει ήδη απολέσει 2,5 δισ. ευρώ.
Μάλιστα το παράλογο είναι πως ο νόμος για την πάταξη του λαθρεμπορίου υπάρχει, ωστόσο εδώ και τρία χρόνια οι αρμόδιες υπηρεσίες «κοσκινίζουν» το νομοσχέδιο για την εγκατάσταση ιχνηλασιμότητας για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας των τσιγάρων. Μάλιστα όπως αναφέρει και η realnews το ποσό που έχει χάσει το κράτος αντιστοιχεί με το συνολικό χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση στα ακίνητα.
Οπως αναφέρει και το δημοσίευμα από την άνοιξη του 2010 αντιπροσωπεία τελωνειακών είχε εξετάσει την αποτελεσματικότητα του συστήματος και είχε υποβάλει σχετική έκθεση, ωστόσο από τότε έως σήμερα έχουν γίνει ελάχιστα.
Τι είναι το σύστημα ιχνηλασιμότητας

15,5 εκ. ευρω στη Δ. Ελλάδα για το πρόγραμμα νέων αγροτών

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 3255) η προκήρυξη για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Σύμφωνα με την απόφαση, την οποία υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, στους δικαιούχους θα διατεθούν συνολικά 140 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η παροχή κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική εγκατάσταση νέων γεωργών στην ελληνική ύπαιθρο.
Όπως προβλέπεται στην απόφαση, τα περισσότερα χρήματα θα διατεθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (32.400.000 ευρώ), στην Κρήτη (22.800.000 ευρώ), στη Δυτική Ελλάδα (15.500.000 ευρώ), στην Πελοπόννησο (14.700.000 ευρώ) και στη Θεσσαλία (13.600.000).
Στις περιπτώσεις που το όριο των πιστώσεων, οι οποίες έχουν κατανεμηθεί σε μία Περιφέρεια,  δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί από τα ποσά που απαιτούνται για την ένταξη υποψηφίων νέων γεωργών κατά το συγκεκριμένο έτος της κατανομής, θα είναι δυνατή η μεταφορά του πλεονάζοντος ποσού σε άλλες Περιφέρειες, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης και φακέλους υποψηφιότητας από τις 18 Μαρτίου 2014 έως τις 16 Μαΐου 2014.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Λαχταριστές συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Μαρμελάδα ρόδι, η σπάνια

Μαρμελάδα ρόδι απο το thebest.gr
Λαχταριστές συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Μαρμελάδα ρόδι, η σπάνια  Το thebest.gr δημοσιεύει κάθε μέρα ως τα Χριστούγεννα από μία συνταγή!
Το thebest.gr, σε συνεργασία με την Bacfresh που παράγει ρόδι, δημοσιεύει κάθε μέρα ως τα Χριστούγεννα από μία συνταγή!
Η σημερινή συνταγή είναι για την κατασκευή Μαρμελάδα ρόδι, η σπάνια
Λίστα για ψώνια
1/2κιλό σπόροι ροδιού
400γρ. ζάχαρη
1 στικ κανέλας
2-3κσ. νερό
Παρασκευή

Το χαράτσι έγινε νόμος – Δείτε πόσο θα πληρώνετε για το σπίτι ή το οικόπεδο

xaratsi
Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι γλίτωσαν μεγάλο μέρος του φόρου την τελευταία στιγμή
- Τα χέρσα χωράφια και τα μισοτελειωμένα σπίτια και καταστήματα πληρώνουν μισό φόρο
- Από 2 ως 13 ευρώ/τμ ο φόρος στα σπίτια και από 3 ως 9.000 ευρώ /στρέμμα τα οικόπεδα
- Δείτε αναλυτικά πως θα υπολογίσετε τον νέο φόρο
- Δείτε παραδείγματα
Αυτό που μάθαμε ως χαράτσι, ως έναν έκτακτο φόρο λόγω μνημονίου, πλέον αποτελεί νόμο του κράτους και ήρθε για να μείνει.
Κάθε χρόνο 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ θα παίρνει το κράτος από τους ιδιοκτήτες γης. Σπίτια, οικόπεδα, χωράφια θα πληρώνουν.
Ο νέος φόρος με μια ματιά υπολογίζεται με 2 ως 13 ευρώ/τ.μ. ο φόρος στα σπίτια και από 3 ως 9.000 ευρώ /στρέμμα τα οικόπεδα.

Οι δικαιούχοι της διατήρησης αυτόχθονων φυλών στην Αιτωλοακαρνανία

 
Εκδόθηκαν οι καταστάσεις των καταρχήν δικαιούχων και απορριπτόμενων του Μέτρου 214 – Δράση 3.1 «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων» στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφέρειας Αιτωλοακαρνανίας, έχουν εκδοθεί οι καταστάσεις των καταρχήν δικαιούχων και απορριπτόμενων του Μέτρου 214 –«Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» – Δράση 3.1 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.
Οι καταστάσεις αυτές θα αποσταλούν για ανάρτηση στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις στη ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας μέσα σε 7 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα της πρώτης δημοσιοποίησης στους Δήμους.
Βρείτε συνημμένα τις σχετικές καταστάσεις:
Απορριπτόμενοι του μέτρου της διατήρησης αυτόχθονων φυλών στην Αιτωλοακαρνανία.pdf
Συνολική κατάσταση του μέτρου διατήρησης αυτόχθονων φυλών στην Αιτωλοακαρνανία.pdf

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου : «Πάγωμα» τιμών για το 2014

epi-gefyra-rio 

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.  μέσω twitter, ανακοίνωσε ότι όλες οι κατηγορίες τιμολόγησης παραμένουν «παγωμένες» για το 2014.
Διαβάστε το σχετικό tweet:

Θυμίζουμε τις τιμές – πακέτα της γέφυρας:

ΤΙΜΕΣ ΑΠΛΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ

Σήμερα τα επιδόματα του ΟΓΑ

 

Σήμερα θα καταβληθεί η 4η δόση των οικογενειακών επιδομάτων σε 650.000 δικαιούχους από τον ΟΓΑ (επίδομα τέκνων, τριτεκνικά επιδόματα).Η πληρωμή θα γίνει σε όλους τους δικαιούχους του επιδόματος.

Συγκεκριμένα θα πληρωθεί το επίδομα σε όσους δεν έχουν λάβει καμία δόση σε όσους υπολείπονται δόσεις και σε όσους έχουν κάνει διόρθωση στο Α21. Πολλοί δικαιούχοι που δεν είχαν λάβει το οικογενειακό επίδομα λόγω λαθών στο Α21 και έκαναν τις διορθώσεις και δεν το πήραν με την τρίτη δόση για το λόγο ότι δεν προσκόμισαν τα δικαιολογητικά στους ανταποκριτές του Οργανισμού ώστε να αποδείξουν τις μεταβολές και το έκαναν το διάστημα αυτό θα πληρωθούν και αυτοί.
Επίσης φορολογούμενοι που οι εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης είχε καθυστερήσει πολύ και ολοκληρώθηκε μέσα στο διάστημα Νοεμβρίου Δεκεμβρίου θα πάρουν το επίδομα.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ!!!

koi-kotetsiΌσο πλησιάζουν οι γιορτές, κανονικές επιδρομές βρίσκονται σε εξέλιξη σε κοτέτσια που διατηρούν κάτοικοι περιφερειακά του Αγρινίου και των χωριών της ευρύτερης περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις πριν από λίγες μέρες άγνωστοι δράστες άδειασαν από κοτέτσι στο Δοκίμι 22 συνολικά πουλερικά. Εάν κανείς αναλογιστεί πως η τιμή της κότας κυμαίνεται στα 20 με 25 ευρώ στην αγορά, εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή η ζημιά που έχουν υποστεί αρκετές οικογένειες της περιοχής από τους επιτήδειους κλεφτοκοτάδες.
Οι κλοπές πλέον είναι καθημερινές με τους δράστες συνήθως νυχτερινές ώρες,  να κόβουν σύρματα από περιφράξεις , να σπάνε λουκέτα σε παλιούς φούρνους αποξήρανσης καπνών (που πολλοί έχουν μετατραπεί πλέον σε κοτέτσια) και να κάνουν κανονικό πλιάτσικο, αρπάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερες κότες μπορούν.www.agriniopress.gr

Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 17ης αγωνιστικής

Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της Κυριακής-17η αγωνιστική
Αμετάβλητη παρέμεινε η βαθμολογία στη κορυφή της Σούπερ Λίγκα μετά τα αποτελέσματα της 17ηςαγωνιστικής και τελευταίας του πρώτου γύρου, καθώς οι πρωτοπόροι συνέχισαν με νίκες.
Αναλυτικά:
Ένα ξέσπασμα του ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο στο οποίο πέτυχε δύο τέρματα, έκανε άνετη τη νίκη του δικεφάλου επί του Λεβαδειακού στη Τούμπα με 3-0. Ο Κατσικάς άνοιξε στο 10’ το σκορ για τον ΠΑΟΚ και ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα με τους Τζιόλη στο 81’ και Αθανασιάδη στο 83’, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για το γκολ που τους ακυρώθηκε στο 79’ όπου ο Ορτέγκα χρεώθηκε με οφσάιντ, ενώ ζήτησαν πέναλτι και στο 75’ που δεν τους δόθηκε, σε μαρκάρισμα του Γλύκου στον Λαμπρόπουλο.
Με σκόρερ τον Τετέ στο 65ο λεπτό ο Πλατανιάς επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στα Περιβόλια. 
Στο ΟΑΚΑ η Καλλονή έμεινε στο 0-0 με τον Εργοτέλη, ενώ «λευκή» ισοπαλία σημειώθηκε και στη Τρίπολη όπου ο Αστέρας έμεινε στο 0-0 με την Βέροια.  
Τέλος στη Λεωφόρο, με δύο γκολ του Αμπέιντ (20’, 54’) ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το 0-1 από το τέρμα του Τριάδη (13’) και νίκησε τη Ξάνθη με 2-1.
Η αυλαία του πρώτου γύρου θα πέσει την Δευτέρα (23/12) με τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης (19:30).
Συνοπτικά τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής:
ΟΦΗ – Παναιτωλικός 2-1

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Καρχαρίας στα δίχτυα ψαρά στην Αμφιλοχία.

Ένα καρχαριοειδές ψάρι πιάστηκε σήμερα το πρωί στον Αμβρακικό κόλπο και συγκεκριμένα στην παραλία της Αμφιλοχίας. 
Το «περίεργο» ψάρι 70 cm  και βάρους τριών κιλών έβγαλε από τα δίχτυα του ψαράς της Αμφιλοχίας. Το ψάρι που ανήκει στην οικογένεια των καρχαριοειδών, δεν έχει εντοπιστεί ξανά στην περιοχή, είναι ακίνδυνο για τους ανθρώπους και επιβεβαιώνει την παρουσία πολλών και σπάνιων ψαριών, που επισκέπτονται τον Αμβρακικό κόλπο.        
Πηγή ανάρτησης e-maistros.gr

Δυτική Ελλάδα: Δημοσκόπηση γεμάτη εκπλήξεις

KALPHNEW2_532_355_532_355
Στην πρώτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή να διατηρεί τα υψηλά ποσοστά της – Μείωση για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ…
Πολλές εκπλήξεις περιλαμβάνει η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ΚΑΠΑ research στην Δυτική Ελλάδα στο χρονικό διάστημα από 2 έως 4 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.400 άτομα, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!
Η δημοσκόπηση έγινε ενόψει περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, ωστόσο υπήρξε και ερώτηση για τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στα κόμματα. Η μεγάλη έκπληξη έχει σχέση με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που κάποτε όχι απλά ήταν το πρώτο κόμμα στους τρεις νομούς της Περιφέρειας, αλλά κατέγραφε υψηλά ποσοστά. 
Το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο 4,5%. Υψηλά ποσοστά καταγράφει η Χρυσή Αυγή (πάνω από 9%) ενώ πρώτο κόμμα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μείωση στα ποσοστά και της ΝΔ. Θα πρέπει να επισημανθεί το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων. Αναλυτικά η μέτρηση κατέγραψε τα εξής ποσοστά για τα κόμματα:
ΣΥΡΙΖΑ19%
ΝΔ15,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ9,3%
ΚΚΕ5,4%
ΠΑΣΟΚ4,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ3,4%
ΔΗΜ.ΑΡ.2%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ35%
Το ποσοστό των αναποφάσιστων οδηγεί τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι τα τρία πρώτα κόμματα θα έχουν αυξημένα ποσοστά στις επερχόμενες εκλογές.

H Αιτωλοακαρνανία πρωταγωνιστεί (φωτο)

Πρώτοι σε όλη την Ευρώπη οι παραγωγοί του νομού μας θα καλλιεργήσουν επαγγελματικά τη Στέβια. Ποια τα σχέδια της Ένωσης Αγρινίου, της SunFruits και της EuroStevia, που καθιστούν την περιοχή επίκεντρο πανευρωπαϊκών εξελίξεων στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία του «νέου καπνού».


Νέα σελίδα, όλως ελπιδοφόρα, ανοίγει η Ένωση Αγρινίου για τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και όλης της χώρας σε επόμενο στάδιο, με την αποκλειστική συνεργασία που εξασφάλισε με την SunFryits και την EuroStevia, οι πρόεδροι των οποίων βρέθηκαν σήμερα στο Αγρίνιο και, μαζί με τον κ. Θωμά Κουτσουπιά, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, εξηγώντας το ποιες είναι οι προοπτικές και οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια.
Τόσο ο πρόεδρος της SunFryits κ. Σίβρας όσο και ο πρόεδρος της EuroStevia κ. Ζήσης Φωτόπουλος, μίλησαν με θαυμασμό για την καλή οργάνωση της Ένωσης Αγρινίου, την οποία και δεν επέλεξαν τυχαία, φυσικά, σαν τον αποκλειστικό τους συνεργάτη στην Ευρώπη!

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Πώς θα γλιτώσετε το σπίτι σας από το… σφυρί

Πώς θα γλιτώσετε το σπίτι σας από το… σφυρί
Πώς θα γλιτώσετε το σπίτι σας από το… σφυρί 
Προθεσμία ως το τέλος του Ιανουαρίου έχουν για να υποβάλουν αίτηση στην τράπεζά τους οι δανειολήπτες που καλύπτουν τις τέσσερις προϋποθέσεις ένταξης στο καθεστώς άρσης του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας (αντικειμενική αξία σπιτιού, περιουσία, καταθέσεις και εισόδημα).
Παράλληλα, πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες ότι η μη πληρωμή της δόσης που θα προσδιοριστεί με βάση το εισόδημά τους για τρεις συνεχείς μήνες καταργεί την προστασία από τον πλειστηριασμό, δηλαδή η τράπεζα αποκτά το δικαίωμα να βγάλει το σπίτι του δανειολήπτη στο «σφυρί».
Αυτά είναι δύο νέα στοιχεία για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με το νέο καθεστώς προστασίας από τους πλειστηριασμούς, τα οποία προκύπτουν από το σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Χωρίς αλλαγές

Παγκόσμιο σοκ: Βίασε την 3χρονη κόρη του και την άφησε αναίσθητη

Σοκ! Βίασε την 3χρονη κόρη του και την άφησε αναίσθητη
Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει ο βιασμός ενός κοριτσιού -μόλις τριών ετών- από τον ίδιο της τον πατέρα, στην Υεμένη

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει ο βιασμός ενός κοριτσιού -μόλις τριών ετών- από τον ίδιο της τον πατέρα, στην Υεμένη.
Σύμφωνα με τον θείο του θύματος, τον όποιο επικαλείται ο ιστότοπος του υπουργείου Άμυνας της Υεμένης, το κορίτσι διακομίστηκε αναίσθητο σε νοσοκομείο, αφού βιάστηκε από τον πατέρα της.
Το 3χρονο παιδί νοσηλεύθηκε στην εντατική εξαιτίας μιας αιμορραγίας που προκλήθηκε από τη ρήξη κόλπου την οποία υπέστη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο θείος ζήτησε, στο όνομα της οικογένειας, να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ δήλωσε ότι ο πατέρας «αξίζει την ποινή του θανάτου βάσει της σαρίας (ισλαμικός νόμος) και τα έθιμα της φυλής» για ένα «έγκλημα φρικτό και ασυγχώρητο».   Πηγή: briefingnews.gr, http://pamepreveza.gr

ΟΑΕΔ: Σήμερα το Δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους

 oaed
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΑΕΔ, υπενθυμίζει ότι το Δώρο Χριστουγέννων προς τους άνεργους δικαιούχους θα καταβληθεί σήμερα, 20 Δεκεμβρίου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 υπενθυμίζεται ότι θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας. Πρόκειται για 400.000 δικαιούχους που επιδοτούνται ή επιδοτήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, από την 1η Μαΐου 2013 και εντεύθεν.
Η διοίκηση του ΟΑΕΔ κάνει, επίσης, γνωστό ότι την ίδια ημερομηνία (20.12.2013) θα καταβληθεί:
1) Το δώρο Χριστουγέννων 2013 στις ασφαλισμένες μητέρες οι οποίες λαμβάνουν την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας.
2) Θα προπληρωθούν όλα τα επιδόματα ανεργίας τα οποία επρόκειτο να καταβληθούν κατά το χρονικό διάστημα των εορτών, δηλαδή μέχρι την 6η Ιανουαρίου 2014. Τα επιδόματα αυτά αφορούν σε 100.000 δικαιούχους.
zougla.gr, aerasnews.gr

Πρόστιμα-φωτιά για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

 6196AABA6060E0B32C5DFA57C2960539
Αυστηρότερο γίνεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 το ποινολόγιο της εφορίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.
Για οφειλές που βεβαιώνονται από το νέο έτος καταργούνται οι μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής 2,5% και τη θέση τους παίρνει η επιβολή μηνιαίων τόκων και προστίμων.
Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σε αυτό προβλέπεται ότι οφειλή που είναι ληξιπρόθεσμη για διάστημα 2 μηνών θα επιβαρύνεται με υψηλό πρόστιμο 10%. Επιπλέον θα επιβάλλονται και τόκοι που θα καθοριστούν με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Πληρωμή οικογενειακού επιδόματος ΟΓΑ πότε θα δοθεί www.dikaiologitika.gr

Πληρωμή οικογενειακού επιδόματος ΟΓΑ πότε θα δοθεί

Στην τέταρτη δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ που θα πραγματοποιηθεί στις 23/12 θα γίνει πληρωμή σε όλους τους δικαιούχους του επιδόματος.
 Συγκεκριμένα θα πληρωθεί το επίδομα σε όσους δεν έχουν λάβει καμία δόση σε όσους υπολείπονται δόσεις και σε όσους έχουν κάνει διόρθωση στο Α21. 
Πολλοί δικαιούχοι που δεν είχαν λάβει το οικογενειακό επίδομα λόγω λαθών στο Α21 και έκαναν τις διορθώσεις και δεν το πήραν με την τρίτη δόση για το λόγο ότι δεν προσκόμισαν τα δικαιολογητικά στους ανταποκριτές του Οργανισμού ώστε να αποδείξουν τις μεταβολές και το έκαναν το διάστημα αυτό θα πληρωθούν και αυτοί. Επίσης φορολογούμενοι που οι εκκαθαρίση της φορολογικής δήλωσης είχε καθυστερήσει πολύ και ολοκληρώθηκε μλεσα στο διάστημα Νοεβρίου Δεκεμβρίου θα πάρουν το επίδομα. 

Δεσμεύσεις για τους αγρότες της Δυτικής Ελλάδας από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Δεσμεύσεις για δύο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εν μέσω της γενικότερης ασφυκτικής πίεσης από την οικονομική κρίση και της κατακόρυφης μείωσης του εισοδήματός τους, απέσπασε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο, κατά την επικοινωνία που είχε μαζί του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.......

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αποπληρωμή των οφειλών για τις ζημιές που έχουν υποστεί από την κακοκαιρία και βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο, καθώς και για το μεγάλο πρόβλημα με την ακαρπία στην ελιά που έχει φέρει σε απόγνωση τους ελαιοπαραγωγούς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε μια εικόνα όλο το 2013!

Σε μια εικόνα όλο το 2013!
Η εικόνα που βλέπετε παρακάτω συγκεντρώνει όλα τα highlights της χρονιάς που διανύουμε και η οποία σιγά σιγά πλησιάζει προς το τέλος της.
Το 2013 ήταν μια γεμάτη χρονιά με γεγονότα! Ανατροπές, εξελίξεις, σοκ όλα χωρέσαν και σε αυτή τη χρονιά!
Δείτε την εικόνα παρακάτω.

Κράνα: H πρώτη σούπερ-τροφή της Ελλάδας

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται πως τα κράνα είναι σημαντικής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και η ολική αντιοξειδωτική τους ικανότητα είναι υψηλότερη από κάθε άλλο φρούτο με το οποίο συγκρίθηκαν.
Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν ελληνικές ποικιλίες κρανιάς που ήδη καλλιεργούνται και έγινε σύγκριση με 62 ποικιλίες από 17 είδη οπωροφόρων με τη μέθοδο ΕΚΛΡ. Όπως προέκυψε, η αντιοξειδωτική ικανότητα των διαφόρων ειδών που μελετήθηκαν -με φθίνουσα σειρά- ήταν: κράνα, τζίτζιφα, κεράσια, κόκκινα σταφύλια, βατόμουρα, αχλάδια, λωτοί, δαμάσκηνα, ροδάκινα, λευκά σταφύλια, ρόδια, μήλα, νεκταρίνια, ακτινίδια, κυδώνια, σύκα, βερίκοκα. Διαφοροποιήσεις βρέθηκαν και μεταξύ ποικιλιών του κάθε είδους. Έρευνες απέδειξαν ότι τα κράνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ανθοκυάνες και φαινολικά παράγωγα. Σε άλλες εργαστηριακές έρευνες βρέθηκε μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο (Fe) αλλά και βιταμίνη C (103 mg/100 g), καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε ασκορβικό οξύ (4873 mg/100 g, περισσότερο από φράουλες, πορτοκάλια και ακτινίδια), καροτίνη και τανίνες.Λόγω των εμπεριεχομένων τανινών έχει, επίσης, στυπτικές ιδιότητες.
Ενδείξεις – θεραπευτικές χρήσεις

Εντυπωσίασε η φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Πηγή ανάρτησης και φωτογραφιών e-maistros.gr
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε το πρωί  της Τετάρτης  η Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας για να παρουσιάσει Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Πρόγραμμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο «Μ» ήταν εκεί και κατέγραψε όλη την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.  Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου…………

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας και η γραμματεία της ΠΑΣΥ Αιτ/νίας καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που προγραμματίστηκε για τις 20 Δεκεμβρίου στον κόμβο της Αμφιλοχίας στις 11:00.
Η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης ΝΔ_ΠΑΣΟΚ, που πορεύεται στους αντιλαϊκούς μονόδρομους της ΕΕ με μνημόνια ή χωρίς αυτά – σφίγγει σαν θηλιά με την νέα κοινή αγροτική Πολιτική 2014 – 2020 στο λαιμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμα της, μειώνοντας δραστικά τα κονδύλια της ΕΕ για τη γεωργία – κτηνοτροφία.
Για ακόμη μια χρονιά οι αγροτο-κτηνοτρόφοι παλεύουν για την επιβίωση .

Παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό στις Άλπεις! (Photos)

lif-kitzbuhel 
Το Kitzbuhel είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή ορεινά χωριά του Τυρόλου στην Αυστρία, καθώς αποτελεί hot spot χειμερινών διακοπών και ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη για τους απανταχού σκιέρ. Πέρα όμως από τη δημοφιλία του αυτή είναι ένα κουκλίστικο μεσαιωνικό χωριό που διατηρεί τις παραδόσεις και την ιστορία του σε κάθε του γωνιά. Γραφικά σπιτάκια, πανέμορφα στολισμένα ιδιαίτερα τις γιορτές, μεσαιωνικές εκκλησίες και ένα ιστορικό κέντρο που οι επισκέπτες απολαμβάνουν βόλτες στα στενά σοκάκια και στα πέτρινα καλντερίμια. Κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο αλλά και ταπεινό ορεινό χωριουδάκι, καταφέρνει να συνδυάσει με επιτυχία δύο διαφορετικά πρόσωπα, εξίσου ενδιαφέροντα.

NEXT PAGE