links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Λαχταριστές συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Μαρμελάδα ρόδι, η σπάνια

Μαρμελάδα ρόδι απο το thebest.gr
Λαχταριστές συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Μαρμελάδα ρόδι, η σπάνια  Το thebest.gr δημοσιεύει κάθε μέρα ως τα Χριστούγεννα από μία συνταγή!
Το thebest.gr, σε συνεργασία με την Bacfresh που παράγει ρόδι, δημοσιεύει κάθε μέρα ως τα Χριστούγεννα από μία συνταγή!
Η σημερινή συνταγή είναι για την κατασκευή Μαρμελάδα ρόδι, η σπάνια
Λίστα για ψώνια
1/2κιλό σπόροι ροδιού
400γρ. ζάχαρη
1 στικ κανέλας
2-3κσ. νερό
Παρασκευή
 

Βάζουμε τους ρουμπινένιους σπόρους σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και ελάχιστο νερό, 1-2κσ. Αρχίζουμε να σιγοβράζουμε τα υλικά μας ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μην κολλήσουν στο πάτο της κατσαρόλας.
Χρειάζεται υπομονή και συχνό ανακάτεμα, σε μέτρια προς σιγανή φωτιά. Όταν το δείτε και έχει πήξει, πιο αραιό από μέλι, το αλέθετε με το ραβδομπλέντερ αφού βγάλετε από μέσα το στικ κανέλας, φυσικά. Στη συνέχεια, το περνάτε από το σινουά ή από ένα σουρωτήρι πιέζοντας τα σπόρια με τον αβγοδάρτη να βγάλουν όλο το ζουμί τους και το φαγητό τους!
Τώρα έχετε μια μαρμελάδα ροδιού καθαρή κι απαλλαγμένη από κουκούτσια! Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και είστε έτοιμοι προς κατανάλωση.
Αυτή η μαρμελάδα μου ταιριάζει πολύ για διακόσμηση γλυκών, όπως πανακότα ή cheesecake  και ως συστατικό σε vinaigrette. Δοκιμάστε το κι εσείς και θα εντυπωσιάσετε!
Καλή σας απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE