links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Οι διεργασίες για τη δημαρχία Αμφιλοχίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Στου Βάλτου τα χωριά τα πράγματα δεν είναι απλά…
«H δημοτική αρχή Κοιμήση καταρρέει αλλά εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να συγκρατήσουμε την πτώση της». Το σχόλιο ανήκει σε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από την Αμφιλοχία και αφορά τις διεργασίες για την υποψηφιότητα που θα διεκδικήσει τη δημαρχία στις εκλογές του Μαΐου.
Ο προβληματισμός του νεοδημοκράτη πηγάζει από το γεγονός πως δεν θεωρείται για όλους στο χώρο αυτονόητη η νέα υποψηφιότητα του Γιάννη Πρεβεζιάνου. Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας, πρώην δήμαρχος Μενιδίου, το 2010 «έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά» για τη ΝΔ. Ρίχθηκε για λογαριασμό της στη μάχη την τελευταία στιγμή και κόντραρε στα ίσα τον Κοιμήση. Πέτυχε μια σημαντική επίδοση που θεωρήθηκε εφαλτήριο για το μέλλον ωστόσο κάποιοι μάλλον έχουν αντίθετη άποψη.

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι πληροφορίες πως στελέχη της ΝΔ από την περιοχή της Αμφιλοχίας καλοβλέπουν την επιστροφή στο προσκήνιο της πρώην δημάρχου Μαρίας Σωτηρίου. Εκτιμούν πως έχει τα φόντα να διεκδικήσει και αυτή με αξιώσεις την επιστροφή της στη δημαρχία. Η ίδια έγινε δέκτης σχετικών παραινέσεων , φέρεται να συζητά όλα τα ενδεχόμενα ωστόσο δεν έχει εκφραστεί δημοσίως. Κρυφό εξάλλου δεν είναι πως βασικό ρόλο θα διαδραματίσει ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς (με τον οποίο η Σωτηρίου συνεργάστηκε στενά στην πρώτη του θητεία στο υπουργείο Υγείας) ενώ δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι συσχετισμοί στο εσωτερικό της νέας δημοτικής οργάνωσης του κόμματος που περιλαμβάνει πρόσωπα και από τις τρεις ενότητες του δήμου.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Γιάννης Πρεβεζιάνος άνοιξε πρόσφατα τα χαρτιά του στη δημοτική του ομάδα, γνωστοποιώντας πως είναι θετικός για να διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων άκουσε με ικανοποίηση τις θέσεις του ωστόσο το πεδίο θα ξεκαθαρίσει το προσεχές διάστημα.
«Μαρία και Γιάννης καλό είναι να μιλήσουν και τα συμφωνήσουν» λέει κομματικό στέλεχος που προς το παρόν δεν βλέπει στον ορίζοντα άλλη λύση. Βλέπει όμως και αυτό ως πιθανή στα δημοτικά πράγματα  μια επανάκαμψη του πρώην  δημάρχου Ινάχου Θανάση Τορουνίδη. Ντόπιοι παράγοντες εκτιμούν πως ο επί τρεις θητείες δήμαρχος που απέτυχε να περάσει στην κεντρική πολιτική σκηνή ,όντας το 2009 υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ,  διατηρεί το ενδιαφέρον του για τα κοινά και μετρά όλα τα δεδομένα.
«Αν είναι θετικά τα σημάδια θα διεκδικήσει ως ανεξάρτητος υποψήφιος τη δημαρχία. Άλλωστε με τον Κοιμήση μάλλον αμοιβαία ήταν η καχυποψία και αυτή αυξήθηκε  με πρόσφατα συμβάντα» σημειώνει παράγοντας που ξέρει καλά τα δύο πρόσωπα που έχουν μεγάλη θητεία στην αυτοδιοίκηση αλλά εκ διαμέτρου αντίθετη ιδιοσυγκρασία.
Σε κάθε περίπτωση για τον Απόστολο Κοιμήση τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Δυνάμεις κρατά αλλά πολλοί στενοί συνεργάτες του στο παρελθόν τώρα είναι απέναντι ενώ η παράταξη του στιγματίστηκε από ηχηρές αποχωρήσεις. Μια δυνατή υποψηφιότητα από τη ΝΔ, ενδεχόμενη υποψηφιότητα Τορουνίδη  αλλά και το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τη δημαρχία για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ θα βάλλουν φωτιά στο προεκλογικό τοπίο.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα διακινήθηκαν σενάρια που αφορούν τον Μάρκο Βασίλα, στέλεχος της παράταξης Κοιμήση και τελευταίο δήμαρχο του καλλικρατικού δήμου Μενιδίου ενώ τα πράγματα θα επηρεάσει σοβαρά και η υποψηφιότητα του ΚΚΕ. Άλλες πρωτοβουλίες για ανεξάρτητα σχήματα δεν ανέπτυξαν προς το παρόν κάποια επιρροή. Πηγή ανάρτησης www.agrinionews.gr
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE