links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Δροσερή παντζαροσαλάτα: Συνοδεύστε τα κρεατικά σας και απογειώστε τη γεύση σας στο τραπέζι

pantzarosalataf
Υλικά
500 γρ. παντζάρια χωρίς τα πράσινα φύλλα τους
1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένη καρυδόψιχα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι

Για τη σάλτσα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. μαγιονέζα
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε κύβους και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι και το αλατοπίπερο.
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Βάζετε τη σος στο ψυγείο.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα παντζάρια με το μαϊντανό, τα καρύδια –κρατάτε λίγο μαϊντανό και καρύδια για τη διακόσμηση– και το μείγμα γιαουρτιού. Βάζετε τη σαλάτα να κρυώσει και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα καρύδια και το μαϊντανό.   Πηγή www.govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE