links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ο χωριανός μας Φελώνης Αθανάσιος του Γεωργίου υποψήφιος με την ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΤΙΝΩΝ''


Ένας νέος άνθρωπος που αγαπάει τον τόπο του, με όρεξη για δουλειά βάζει υποψηφιότητα με την  ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΤΙΝΩΝ'' με μπροστάρη τον Γιάννη Πρεβεζιάνο.

Πρόκειται για τον Θανάση Φελώνη του Γεωργίου ''κατα κόσμο Σάκια''

Ας αφήσουμε λοιπόν κάποια στιγμή στην άκρη τα κομματικά και ας δώσουμε μια ευκαιρία στον ''Σακη'' να βοηθήσει τον τόπο μας και κυρίως το χωριό μας που δυστυχώς μέχρι τώρα μας είχαν όλοι ξεχάσει.

                                                                                                                                 Γιώργος Γυρνάς

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Φούλαρε» με πλαστά χαρτονομίσματα και συνεληφθη στην Αμφιλοχία

 http://molonoti.gr/sites/molonoti.gr/files/styles/large/public/field/image/antlia.jpg?itok=Ea51ES3K
Στη σύλληψη ενός 40χρονου άνδρα, κατοίκου Αθηνών, προχώρησαν χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις έξι, αστυνομικοί του Α.Τ. Αμφιλοχίας.
Ο 40χρονος άνδρας κινούνταν με το αυτοκίνητό του στην περιοχή της Βόνιτσας, όταν σταμάτησε σε πρατήριο για να βάλει βενζίνη.
Ο υπάλληλος του πρατηρίου της Βόνιτσας αντιλήφθηκε ότι τα χαρτονομίσματα με τα οποία πλήρωσε ο 40χρονος ήταν πλαστά, αμέσως μόλις το αυτοκίνητο αποχώρησε από το πρατήριο.
Κλήθηκε η αστυνομία που εντόπισε τον άνδρα λίγο αργότερα, στην περιοχή της Αμφιλοχίας και μετά από έλεγχο ,συνελήφθη.  Πηγή

Φτιάχνουν ξανά... καταφύγια στην Ελλάδα

 http://www.sofokleousin.gr/files/katafygia_691885351.jpg
Αίσθηση προκαλεί η δημοσιοποίηση προς διαβούλευση ως τις 23 Μαΐου σχεδίου νόμου 13 υπουργείων που προβλέπει την δημιουργία… καταφυγίων σε νέα και παλαιά δημόσια κτίρια και ελεύθερους χώρους, είτε ως ΣΔΙΤ, είτε με αμιγώς ιδιωτική χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ μάλιστα, για τους ιδιώτες που θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή καταφυγίων, «Κατασκευές Δημοσίου Ενδιαφέροντος Προστασίας Ανθρώπων και Πραγμάτων (ΚΔΕΠΑΠ)» όπως αναφέρονται, θεσπίζονται σημαντικά φορολογικά, οικονομικά και πολεοδομικά κίνητρα.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του ν/σ τα καταφύγια αυτά αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πόλεμοι, τρομοκρατικές ενέργειες, μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα και ακραία καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι «οι υφιστάμενοι χώροι είναι ανεπαρκείς, ακατάλληλοι και ελάχιστη ασφάλεια μπορούν να παρέξουν, γιατί έχουν αλλάξει οι γενικότερες συνθήκες απειλών», θεωρείται επιβεβλημένη η δημιουργία νέων τέτοιων χώρων.
Για την καλύτερη μάλιστα οργάνωση του όλου συστήματος θα συνταχθεί Εθνικός Χάρτης Χωρικής Επικινδυνότητας, όπου θα περιγράφονται σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου, όλες οι πιθανές καταστάσεις ανάγκης.
Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα παλαιά καταφύγια, πολλά από τα οποία είναι 60ετίας, ώστε να υπάρξει ένα «ξεσκαρτάρισμα», ποια μπορούν να αναβαθμιστούν και ποια πρέπει να αποχαρακτηριστούν.  Πηγή

Βιάστηκε από 20 κρατούμενους ο πατέρας που κακοποίησε σεξουαλικά τον ενάμιση έτους γιο του (Σκληρές εικόνες)

 
Ο καθηγητής πολεμικών τεχνών Daryell Dickson Menezes Xavier χτύπησε και κακοποίησε σεξουαλικά τον μόλις ενός έτους και οχτώ μηνών γιο του στη Βραζιλία. Ο ίδιος παραδόθηκε στις αρχές συνοδεία του δικηγόρου του και κρατήθηκε στη φυλακή για 30 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών υπέστη πραγματικά βασανιστήρια αφού 20 συγκρατούμενοί του τον κακοποίησαν και τον βίαζαν κατ΄ εξακουλούθηση ενώ δεν δίστασαν να βγάλουν τα ράμματα από τις πληγές που του προξένησαν και να τον βιάσουν εκ νέου.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία τα τραύματα είναι σοβαρά με τα σημαντικότερα στην περιοχή του πρωκτού.  Πηγή  Πηγή
Δείτε παρακάτω τις εικόνες

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Το ψηφοδέλτιο της “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΑΛΤΙΝΩΝ” Γιάννης Πρεβεζιάνος

Δήμος Αμφιλοχίας: Το ψηφοδέλτιο της “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΑΛΤΙΝΩΝ” Γιάννης Πρεβεζιάνος
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΤΙΝΩΝ
ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Περικλή
(υποψήφιος Δήμαρχος Αμφιλοχίας)


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΑΝΔΡΙΚΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΔΡΑΚΟΣ-ΓΑΛΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΖΙΩΓΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δήμος Αμφιλοχίας: Το ψηφοδέλτιο της “Κίνησης Ενεργών Πολιτών”

Δήμος Αμφιλοχίας: Το ψηφοδέλτιο της “Κίνησης Ενεργών Πολιτών”
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Αλεξανδράκη Καλλιόπη (Πόπη) του Μιχαήλ
Βρυώνης Παναγιώτης του Ευαγγέλου
Γιαννέλος Κων/νος του Ελευθερίου
Γρίβα – Κατσαρού Παναγιώτα του Αλεξίου
Δασκαλάκης (Τζίφρης) Κων/νος του Ευσταθίου
Διαμάντης Κων/νος του Σπυρίδωνος
Ζαβογιάννη Ηρώ του Σωκράτη
Ζάγκα Ελένη του Κων/νου
Ζαρμακούπη Βελισσαρία (Ρούλα) συζ. Ιωάννη
Ζήση Δήμητρα του Νικολάου

Ως τις 15 Μαΐου οι απογραφές των πηγαδιών και των γεωτρήσεων

 http://imerazante.gr/wp-content/uploads/2011/09/251-nero.jpg
Οι χρήστες καλούνται να υποβάλουν αίτηση για την εγγραφή στο ΕΜΣΥ
Μέχρι τις 15 Μαΐου, οι ιδιοκτήτες και χρήστες σημείων υδροληψίας, που δεν έχουν άδεια χρήσης νερού ή δεν έχουν κάνει σχετική αίτηση για άδεια ή ανανέωση, καλούνται να υποβάλουν αίτηση για την εγγραφή τους στο εθνικό μητρώο σημείων υδροληψίας (ΕΜΣΥ).

«Έχουμε απλοποιήσει τη διαδικασία, που περιλαμβάνει τη συμπλήρωση μίας απλής αίτησης και την κατάθεση της στο δήμο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, τονίζοντας ότι «με το ΕΜΣΥ η χώρα αποκτά ένα σημαντικό ηλεκτρονικό εργαλείο που βοηθά στη χάραξη εθνικής πολιτικής για το νερό».

Σύνταξη στα 55 για 15 κατηγορίες ασφαλισμένων

http://4.bp.blogspot.com/-TOFnCCf7BBw/Uvi9ChpvgqI/AAAAAAAA5Jo/fz8BAZ91rUw/s1600/ika2-620x320.jpg
Σύνταξη από τα 55 μπορούν να κατοχυρώσουν 15 κατηγορίες ασφαλισμένων σε ΙΚΑ, Δημόσιο και σε ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών.
Στις περισσότερες περιπτώσεις η σύνταξη είναι πλήρης. Όσοι έχουν την ηλικία φέτος μπορούν να αξιοποιήσουν και τα πλασματικά έτη για να συνταξιοδοτηθούν άμεσα.
Στον ειδικό συνταξιοδοτικό οδηγό που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, παρουσιάζονται όλες οι κατηγορίες των ασφαλισμένων για τους οποίους προβλέπεται η «έξοδος» από τα 55 (ή και νωρίτερα) καθώς και τα πλασματικά έτη που μπορούν να αναγνωριστούν σε κάθε περίπτωση.

Δυνατό το ψηφοδέλτιο Κοιμήση / Όλα τα ονόματα

Ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήση.
Το έμβλημα του συνδυασμού περιλαμβάνει το χάρτη των τριών διοικητικών ενοτήτων, Αμφιλοχίας, Ινάχου και Μενιδίου που αποτελούν τον ενιαίο δήμο Αμφιλοχίας και επί του σχήματος του χάρτη φέρει τρεις ανά δύο τεμνόμενους κύκλους με ίσες ακτίνες, μέσα στους οποίους αναφέρονται σε οριζόντια διάταξη τα ονόματα των τριών διοικητικών ενοτήτων Αμφιλοχίας, Ινάχου και Μενιδίου, όπως φαίνεται και στο σχήμα.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Υπέρ... αστυνομικών το 5% από τις κλήσεις

Πέντε ευρώ από κάθε κλήση των 100 ευρώ για τροχαία παράβαση που πληρώνουν οι πολίτες, θα πηγαίνουν όχι στα έσοδα του κράτους, αλλά στα επικουρικά ταμεία για τις συντάξεις των ενστόλων...

Επίσης, το 5% από τα παράβολα υπέρ του Δημοσίου που πληρώνουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις για πιστοποίηση του προσωπικού πυρασφάλειας θα πηγαίνει ως πόρος για το επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος.

Τα έσοδα αυτά (το 5% από τις κλήσεις της Τροχαίας και το 5% από τα παράβολα του Δημοσίου) προβλέπονται σε νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή και μάλιστα το εν λόγω άρθρο που επαναφέρει κρατική ενίσχυση σε επικουρικούς φορείς μπήκε συγκεκαλυμμένα σε άσχετο νόμο.

Το θέμα, όμως, είναι ότι ψηφίστηκαν, μετά από προηγούμενο νόμο που τους καταργούσε.  Πηγή www.7news.gr 

Playmate υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή [ΦΩΤΟ]

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε μοντέλα στις τάξεις της Χρυσής Αυγής. Για την ακρίβεια η οργάνωση φαίνεται να τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά στον συγκεκριμένο χώρο και να στρατολογεί με ευκολία κορίτσια της πασαρέλας.

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σε ρεπορτάζ της Σπυριδούλας Τριάντου, υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή κατεβαίνει στις Σέρρες η ...πρώην Playmate Νανά Ταπάσκου, η οποία εδώ και καιρό έχει ενταχθεί στη ναζιστική οργάνωση.

Με ύψος 1,80 και προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στο μόντελινγκ, στις λαϊκές πίστες, το κορίτσι έκανε και μια απόπειρα να γίνει τραγουδίστρια, και ένα πέρασμα από το ριάλιτι του ALPHA «Αγρότης Μόνος Ψάχνει», θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να συμμετέχει στη Χρυσή Αυγή.

Αδωνις Γεωργιάδης: Εγώ θα παραιτηθώ αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας;

Αδωνις Γεωργιάδης: Εγώ θα παραιτηθώ αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Τσίπρας;
Ξανά στο προσκήνιο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αυτή τη φορά, προκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να στοιχηματίσει μαζί του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Μιλώντας στην εφημερίδα Real News ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί αν το κόμμα του δεν κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου, όπως θα κάνει ο ίδιος αν δεν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.
«Ή θα παραιτηθώ εγώ, εάν χάσει η ΝΔ, ή θα παραιτηθεί αυτός εάν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η χαρακτηριστική φράση του.
Υ.Γ.Εσυ Άδωνι τον δρόμο σου τον έχεις χαράξει ότι και να κάνεις ότι και να λες

Ο γηραιότερος του κόσμου έκλεισε τα... 179

Αποκαλεί τον εαυτό του τον άντρα που τον ξέχασε ο θάνατος, αφού έγινε πρόσφατα... 179 ετών! Όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, ο Μαχάστα Μουράσι από το Βαρανάσι της Ινδίας ισχυρίζεται ότι γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1835 και πως έχει στην κατοχή του τα έγγραφα που το αποδεικνύουν.

Αν πράγματι ισχύει, ο κ. Μουράσι θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και ίσως ένα μοναδικό, φαινόμενο.

Η είδηση κάνει τον τελευταίο καιρό τον γύρο του κόσμου και ο ίδιος σε δηλώσεις του σε διάφορα ΜΜΕ έχει πει ότι εργάστηκε στην Ινδία ως υποδηματοποιός ως το 1957 και ότι βγήκε στη σύνταξη όταν ήταν 122.

«Ίσως ο θάνατος με ξέχασε. Έχω ζήσει τόσο πολύ που έχω δει τα παιδιά μου αλλά και τα εγγόνια μου να πεθαίνουν», είπε ο  Μαχάστα Μουράσι ο οποίος λέει δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας, αν και έχει καιρό να κάνει εξετάσεις, αφού ο γιατρός του πέθανε το 1971.

Σημειώνεται ότι ο Μουράσι έχει μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άντρας στην Ινδία.

Απιστία και θεία συγκατάβαση (Κυριακή του Θωμά)

Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Ι. Καλλιακμάνης 

α) Η θεία συγκατάβαση ως συνέχεια του μυστηρίου της θείας κένωσης δεν περιορίζεται στον Σταυρό και την ταφή. Συνεχίζεται και μετά την Ανάσταση. Ο αναστάς Κύριος δεν ήλθε να επιβάλει βιαίως το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως στους ανθρώπους. Ούτε τους υποχρέ-σε να το ασπασθούν απροϋπόθετα. Αποδέχεται και ως δοξασμένος Κύριος να γίνει αντικείμενο έρευνας. Αναγνωρίζει στον Θωμά τη λογική αδυναμία να πιστέψει και συγκαταβαίνει για μια ακόμη φορά στην ανθρώπινη αμφισβήτηση.

β) Ας δούμε όμως συνοπτικά το περιεχόμενο του σημερινού ευαγγελίου, όπως περιγράφεται από τον ευαγγελιστή Ιωάννη (Ιωάν. 20.19-29). Μετά τη σταύρωση και την ταφή του Ιησού οι μαθητές σκορπίστηκαν και φόβος κατέλαβε τις ψυχές τους. Ο διδάσκαλός τους είχε θανατωθεί με ατιμωτικό θάνατο. Και οι ίδιοι κινδύνευαν από τη μήνη των γραμματέων και Φαρισαίων. Συγχρόνως με δυσπιστία άκουγαν τις διαβεβαιώσεις των μυροφόρων γυναικών, ότι είδαν τον αναστημένο Κύριο.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η πατέντα ενός Τρικαλινού που κάνει θραύση στο Διαδίκτυο -Εβαλε σε ένα μουλάρι ηχεία.


Την παράσταση φαίνεται πως έκλεψε τις ημέρες των γιορτών του Πάσχα ένας κάτοικος των Τρικάλων.Ο ίδιος κυκλοφορούσε στους δρόμους με ένα μουλάρι, στο οποίο είχε τοποθετήσει ηχεία Dolby Surround. Σύμφωνα με το trikalaweb.blogspot.gr τα ηχεία τροφοδοτούνταν με ρεύμα από μπαταρίες, οι οποίες, ωστόσο, δεν άντεξαν πολύ.
Πάντως το θέαμα που προσέφερε ήταν μοναδικό...


Πηγή:www.iefimerida.gr

Πόσα παίρνουν δήμαρχοι και ευρωβουλευτές - Πώς εξηγείται το ενδιαφέρον των υποψηφίων

Παρά τη δραστική μείωση των αποδοχών τους από τον Ιανουάριο του 2013, πολλές δεκάδες χιλιάδες είναι οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στη μάχη για μια θέση, στα αιρετά συμβούλια των οργανισμών τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Κάποιος ρομαντικός θα το απέδιδε στη διάθεση τους για προσφορά. Oσοι, όμως, γνωρίζουν τα ενδότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης, κλείνουν... πονηρά το μάτι υπενθυμίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν ανέκαθεν πρωταθλήτρια στη διαφθορά.
Το ερώτημα, δε, που θέτουν δύσκολα απαντάται. Η αποζημίωση που θα πάρει ένας τοπικός άρχων, σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του, φτάνει ή όχι για να καλύψει τα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας και τα αυξημένα, λόγω θέσης, προσωπικά του έξοδα, ιδιαίτερα όταν έχει οικογένεια;
250.000 ευρώ μικτά οι δήμαρχοι

Ο Αμπελακιώτης Γιώργος Σιατής υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων με τον Καμίνη.

Γεννήθηκε το 1962 στο Αμπελάκι Αιτωλοακαρνανίας.
Ζει στην περιοχή Ριζούπολης –Λαμπρινής πάνω από 40 χρόνια.
Είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Βασιλάκη και έχει δύο παιδιά ,τον Κωνσταντίνο 21 χρονών φοιτητή και την Αναστασία 17 χρονών μαθήτρια Λυκείου.
ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εργασίας... της ΓΣΕΕ και εκπαιδευτής του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ.
ΕΡΓΑΣΙΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ όπου ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα ως εκλεγμένος Πρόεδρος, Γραμματέας και Οργανωτικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.
Συμμετείχε ως εκλεγμένος σύνεδρος σε πολλά συνέδρια του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ.
ΣΗΜΕΡΑ
Είναι εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της 5ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.
Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής της 5ης Δημοτικής Κοινότητας.
ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ
Μέλος του ΔΣ του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας(ΕΙΝ),
Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Νεότητας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).  Πηγή

Στρατός: Τρεις στους 100 επιχειρούν να αυτοκτονήσουν κατά τη θητεία τους

Στρατός: Τρεις στους 100 επιχειρούν να αυτοκτονήσουν κατά τη θητεία τους

Κυριότερες αιτίες: άγχος, κατάθλιψη, ναρκωτικά, έλλειψη ύπνου - «Φοβάμαι ότι θα τρελαθώ», «φοβάμαι ότι θα πεθάνω», «πνίγομαι», «χάνω τον έλεγχο» περιγράφουν αξιωμαικοί και οπλίτες

Τρεις στους 100 Έλληνες επιχειρούν να τερματίσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας, ενώ ποσοστό 11% παρουσιάζει τάσεις αυτοκτονίας για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών, με το άγχος και την κατάθλιψη να ευθύνονται για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τη συσχέτιση των συμπτωμάτων άγχους με εκείνα της αυτοκτονικής συμπεριφοράς σε οπλίτες και αξιωματικούς του ελληνικού στρατού ερεύνησαν οι ειδικοί, κ.κ. Ορέστης Γιωτάκος και Γιώργος Τσουβέλας, της Ψυχιατρικής κλινικής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων στην Πεντέλη.
Στη μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στη διάρκεια του 22ου Ψυχιατρικού Συνεδρίου στα Ιωάννινα, συμμετείχαν 866 υγιή άτομα, στελέχη και οπλίτες του στρατού. Το 93% του δείγματος ήταν άνδρες και η μέση ηλικία των ερωτηθέντων ήταν τα 29 έτη.
Τι έδειξε η μελέτη
 

Μπάσκετ: Χωρίς ελληνική ομάδα στο Μιλάνο μετά το 2008


Την τελευταία φορά που δεν είχαμε την συμμετοχή ελληνικής ομάδας στο φάιναλ φορ ήταν το 2008 και τώρα έξι χρόνια μετά θα γίνει ακριβώς το ίδιο.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν θα πάνε στο Μιλάνο, εκεί όπου θα βρεθούν η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μακάμπι και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι ελληνικές ομάδες μας είχαν συνηθίσει να βρίσκονται στην τελική φάση της Ευρωλίγκα, κάτι που γίνονταν συναπτά από το 2008. Όμως φέτος, τα πράγματα δεν πήγαν καλά.

Ο Ολυμπιακός μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης, θα παραδώσει το στέμμα του μιας και αποκλείστηκε από την ανώτερη Ρεάλ.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ και αποχαιρέτησε και εκείνος την Ευρωλίγκα.Στο φάιναλ φορ του Μιλάνου, θα βρεθούν η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ και η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η «Βασίλισσα»... γκρέμισε τον «Βασιλιά»

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η αστυνομία για τη σύλληψη στο Βάλτο

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές μετά από τροχονομικό έλεγχο
Ο δράστης είχε αφαιρέσει δίκυκλο και είχε διαρρήξει δύο Ιερούς Ναούς στην Αμφιλοχία και στην Άρτα
Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, τρεις κλοπές που είχαν συμβεί το τελευταίο δεκαήμερο, στην Άρτα και στην Αμφιλοχία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού, για διάπραξη κλοπών.
Ειδικότερα, προχθές (23-4-2014) το βράδυ, στην Αμφιλοχία, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, σε δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 20χρονος προέκυψε ότι, είχε κλαπεί την 17-4-2014, από 67χρονο ημεδαπό στην Άρτα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο 20χρονος είχε διαπράξει πριν από τέσσερις μέρες περίπου, ακόμα δύο κλοπές, σε Ιερούς Ναούς. Πιο συγκεκριμένα ο δράστης διέρρηξε τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Χρυσορράχη Αμφιλοχίας και τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Περδικορράχη Άρτας. (Σχετικό το από 25-4-2014 Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου).
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Εμπεσού 

Ηλικιωμένος βρέθηκε κρεμασμένος στο Γηροκομείο Αγρινίου

0aaaaaaaaaaaaaaaaaaayt1
Νέα αυτοκτονία δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία για έναν 81χρονο άνδρα που βρέθηκε xθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα κρεμασμένος του στο Γηροκομείο Αγρινίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ηλικιωμένος που ήταν τρόφιμος τουΓηροκομείου, είχε δέσει το σχοινί  από τις σωληνώσεις του καλοριφέρ στο δωμάτιο του, βάζοντας με αυτό τον τρόπο τέλος στην ζωή του.
Το αστυνομικό τμήμα Αγρινίου έχει αναλάβει την έρευνα για το τραγικό αυτό περιστατικό, ενώ οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστοι   cityvoice.gr

∆ιακήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για Υδατοδρόμιο στην Αμφιλοχία.

http://keramidi-valtou.blogspot.gr/2014/01/blog-post_5299.html
Υδατοδρόμιο στην Αμφιλοχία;;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Αµφιλοχία 23/4/2014
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ                                             Αρ. Πρωτ. : 7806
∆ΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
                                                         
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ∆ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ∆ΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟ∆ΟΤΙΚΟΥ ∆ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Α∆ΕΙΑΣ Ι∆ΙΑΙΤΕΡΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΜΕΘ’ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ, ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ∆ΗΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ  ΕΝΑΝΤΙ
ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ Ι∆ΡΥΣΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
Υ∆ΑΤΟ∆ΡΟΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟ, ΑΝΕΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ∆ΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ.

Τέλος ο Νίκος Ευαγγελάτος από τον ΣΚΑΪ

http://www.skai.gr/files/1/tv%20%20photo%20archive/tv_photos_980_400/enimerwsi/euagelatos.jpg
Αποχωρεί, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Νίκος Ευαγγελάτος. Ποιος θα τον αντικαταστήσει
Χωρίζουν οι δρόμοι του Νίκου Ευαγγελάτου με τον ΣΚΑΪ, καθώς μετά από διαφωνία με τη διοίκηση, οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την παραίτηση, ήταν η άρνησή του να δεχθεί να μειωθεί κατά μία ώρα η διάρκεια της εκπομπής του, ώστε να παρουσιάζει προεκλογική εκπομπή, ο Σπύρος Μάλης.
Από την επόμενη εβδομάδα, ο Σπύρος Μάλης θα παρουσιάζει δίωρη απογευματινή εκπομπή.
"Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. Η διοίκηση του σταθμού τον ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τηλεοπτικός σταθμός.
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων αναφέρει: "Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκα όταν ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού, μού ανακοίνωσε ότι για την προεκλογική περίοδο αποφασίστηκε να περικοπεί  κατά το ήμισυ η εκπομπή που παρουσιάζω και να αντικατασταθεί από μια άλλη πολιτική εκπομπή.
Η προσπάθεια μου αυτά τα 2,5, δύσκολα χρόνια για τον τόπο, ήταν να παρουσιάζω καθημερινά την επικαιρότητα φιλοξενώντας όλες τις απόψεις. Ο σταθμός μου έδωσε την ελευθερία της λειτουργίας και οι τηλεθεατές αγκάλιασαν ζεστά το αποτέλεσμα.
Είναι υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον κ. Αλαφούζο για την εμπιστοσύνη του και παρά την πίεση των στιγμών να επαναλάβω ότι πέρασα μια από τις δημιουργικότερες περιόδους μου στην τηλεόραση".http://news247.gr
(Πηγή: Typologies.gr)

Η Αμφιλοχία γιορτάζει τη Ζωοδόχο Πηγή

Η Αμφιλοχία γιορτάζει τη Ζωοδόχο Πηγή
Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε  ο Εσπερινός για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής Αμφιλοχίας, μέσα σε Αναστάσιμα τροπάρια.
Το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, μέσα στις ευωδιές της φύσης και του επιβλητικού τοπίου , η ακολουθία του εσπερινού παίρνει άλλα χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά πνευματικής μέθεξης που ευφραίνει τις καρδιές των ανθρώπων κάνοντάς τες να σκιρτούν από πλούτο άφατης χαράς και πνευματικής πληρότητας. Στη συνέχεια του εσπερινού  τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας με το «Πλούσιοι Επτώχευσαν Και Επείνασαν» να δίνει το αληθινό μήνυμα του νοήματος της ζωής.
Πηγή ανάρτησης: e-maistros.gr
Φωτορεπορτάζ από την Μαρία Δαμάλα Ζαβιτσάνου εδώ
 

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

24η Απριλίου 1915: Η Γενοκτονία των Αρμενίων, από τη προμελέτη στη διάπραξη

του CLAIRVAUX στο Le Nouvel Observateur 
Σφαγές Αρμενίων στην Τραπεζούντα
Η ένταξη της Τουρκίας στο πόλεμο και η προμελέτη της γενοκτονίας
Όπως και με τους Εβραίους, η υλοποίηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915 προϋπέθετε την ύπαρξη ενός ενιαίου κόμματος με ολοκληρωτικές απόψεις, που είχε υπό τον έλεγχό του όλους τους  μηχανισμούς του κράτους, κυρίως του στρατού και της αστυνομίας, καθώς επίσης μια εθνικιστική ιδεολογία, εν προκειμένου τον  Παντουρκισμό.

Τον Μάιο του 1914, το κόμμα των Νεότουρκων έχοντας επεκτείνει την επιρροή του σε όλη την οθωμανική αυτοκρατορία, αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Το κόμμα κατέχει τις θέσεις κλειδιά με την τριανδρία: ο Ταλάτ είναι υπουργός Εσωτερικών, ο Ενβέρ κατέχει τη θέση του Πολέμου και ο Τζεμάλ, το Πολεμικό Ναυτικό. 
Πρωθυπουργός ήταν ο Σαίντ Χαλίμ. 

Η απίστευτη ιστορία μιας Αρμένισας που γλίτωσε από τη Γενοκτονία που οι Τούρκοι αρνούνται...

Η Αουρόρα Μαρντιγκανιάν (Aurora Mardiganian) κατά την αρμενική γενοκτονία του 1915 ήταν ένα μικρό κορίτσι στα 14 του χρόνια. Πρώτα υπήρξε μάρτυρας της σφαγής της οικογένειας της μπροστά στα μάτια της. Ακολούθως σε ένα σκλαβοπάζαρο πουλήθηκε σε έναν αγά. Από εκεί διέφυγε και της πήρε περίπου ένα χρόνο για να φτάσει στις θεωρούμενες ως ασφαλείς για τους Αρμένιους ρωσικές γραμμές.

Στις ΗΠΑ όπου κατάφερε να φτάσει, γύρισε αργότερα μια ταινία για την ιστορία διαφυγής της, ενώ σε όλη της την ζωή έλεγε πως παρέμεινε στην ζωή χάρη στους Κούρδους του Ντέρσιμ.

 Η Μαρντιγκανιάν που γεννήθηκε στο χωριό Τσεμισγκεζέκ της επαρχίας Μαμερέτ-Ουλ Αζίζ ήταν κορίτσι μιας πλούσιας οικογένειας. Πρώτα έχασε την οικογένεια της κατά τις πορείες του θανάτου. Ακολούθως πουλήθηκε ως σκλάβα σε έναν αγά. Δεν φαινόταν καμμιά ελπίδα για την μικρή Μαρντιγκανιάν. Μέχρι που ένα βράδυ της φώναξε ένας Αρμένιος γέρος τσομπάνης.

Κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών του Σφακιανάκη για το χαράτσι.


 Κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών του Σφακιανάκη για το χαράτσι
Αφού τα χρέη μου τα πλήρωσα, για πες μου πότε θα πάψεις επιτέλους να χτυπάς» λένε οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού «Δάνειο Ζωής» που ερμηνεύει με μεγάλη επιτυχία ο Νότης Σφακιανάκης… Στην πραγματική ζωή όμως ο δημοφιλής καλλιτέχνης δεν πλήρωσε ούτε μισό ευρώ από τα χρέη του για το χαράτσι και άλλους φόρους, με αποτέλεσμα να πιαστεί στα «σαγόνια» της Εφορίας, η οποία προχώρησε σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του για να εισπράξει τα χρωστούμενα!
Τώρα, έπειτα από αυτή τη νέα περιπέτεια στην οποία έμπλεξε, ο Notis απειλεί με μηνύσεις το υπουργείο Οικονομικών…
Η οφειλή

Λουπίτα Νιόνγκο, η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο.

 http://www.naftemporiki.gr/fu/p/798956/638/399/0x0000000000b435ed/2/loupita-niongko.jpg
Η Λουπίτα Νιόνγκο, πρωταγωνίστρια της ταινίας «12 χρόνια σκλάβος», αναδείχθηκε η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο από το περιοδικό «People», το οποίο εξέδωσε χθες τον σχετικό κατάλογό του.
Η 31χρονη Νιόνγκο, η οποία κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου για το ρόλο της , είπε ότι ποτέ δεν είχε ονειρευτεί ότι θα έφτανε τόσο ψηλά στο καλλιτεχνικό στερέωμα. «Είναι συναρπαστικό και μια σημαντική, πολύ σημαντική, φιλοφρόνηση» ανέφερε η γεννημένη στο Μεξικό και μεγαλωμένη στην Κένυα ηθοποιός.
Η Νιόνγκο πρόσθεσε ότι η τιμητική διάκριση από το περιοδικό «People» ελπίζει να βοηθήσει τις γυναίκες να αποδεχθούν τις διαφορετικές μορφές της ομορφιάς και όχι μονό το πρότυπο του «φωτεινού δέρματος και των ίσιων μαλλιών» που βλέπουν στην τηλεόραση. «Υποσυνείδητα, θα αρχίσουν να εκτιμούν αυτά τα πράγματα περισσότερο», είπε η ηθοποιός. Η μητέρα της Νιόνγκο, η Ντόροθι, «έλεγε πάντα ότι ήμουν όμορφη. Την πίστεψα τελικά, κατά κάποιο τρόπο» συμπλήρωσε η Λουπίτα Νιόνγκο.  www.nooz.gr

Φωτιά θα πέσει να μας κάψει…

Με ψίχουλα πρέπει και αυτή τη χρονιά οι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας να προχωρήσουν σε δράσεις αντιπυρικής θωράκισης. Μόνο 440.500 ευρώ για δασοπροστασία!

Στην κατανομή ποσού ύψους 18.400.000 ευρώ στους Δήμους και Συνδέσμους αυτών προχώρησε το αρμόδιο υπουργείο, για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.
Ειδικότερα οι Δήμοι και Σύνδεσμοι μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως:
α) καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κλπ,
β) καθαρισμός – έλεγχος χωματερών,
γ) ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α’ βαθμού,
δ) θέματα εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κλπ) και
ε) λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα).
Η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη, σύμφωνα με το υπουργείο, κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κλπ.

Φόβοι για ανεξαρτησία της Χιμάρας στην Αλβανία.

 
Εάν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας, θα καθορίσει την Χιμάρα ως μια ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια από την Αυλώνα, τότε υπάρχει πιθανότητα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, υπό την επιρροή των εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων, να ζητήσουν ανεξαρτησία σύμφωνα με το μοντέλο της Κριμαίας στην Ουκρανία», δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Visho Ajazi Lika ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, όπου για περισσότερες από 4 ώρες παρουσίασε την ετήσια έκθεση της δράσης της Υπηρεσίας.

Πηγές από την επιτροπή, τις οποίες επικαλούνται τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν πως η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Μεσίλα Ντόντα, ρώτησε τον επικεφαλής της ΕΥΠ στην Αλβανία (SHIK) αν γνωρίζει να απαντήσει στο ερώτημα, «αν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση καθορίσει την Χιμάρα ως ξεχωριστό διοικητικό διαμέρισμα υπάρχει δυνατότητα σύμφωνα με τις πληροφορίες σας οι κάτοικοι της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κριμαίας;». Η ερώτηση αυτή προκάλεσε όμως την αντίδραση τον βουλευτών του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος που ζήτησαν να απορριφθεί διότι είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Όμως, παρά την παρέμβαση αυτή, ο επικεφαλής του SHIK, δήλωσε ότι «οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχει μια τάση να χρησιμοποιηθεί το προηγούμενο της Κριμαίας». 


Πηγή: www.himara.gr                             koukfamily.blogspot.gr

Υποχρεωτική η ψήφος για τις εκλογές του Μαΐου.

 http://viotianet.gr/wp-content/uploads/ekloges.jpg
Φυλάκιση από 1 μήνα ως 1 έτος για όσους απόσχουν αδικαιολόγητα
Το ζήτημα της υποχρεωτικότητας της ψήφου και των κυρώσεων που συνεπάγεται η μη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος έρχεται στο προσκήνιο εν όψει των διπλών εκλογών. Την ίδια ώρα που τα κομματικά επιτελεία προσπαθούν με κάθε τρόπο να αυξήσουν την επιρροή τους στους ψηφοφόρους, δεν παύουν να διερευνούν τη διάσταση που θα έχει το ποσοστό αποχής.
Πάντως, κυρώσεις προβλέπονται για όσους αδικαιολόγητα δεν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η ψήφος είναι υποχρεωτική για την ανάδειξη τόσο των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της 18ης Μαΐου 2014 και της 25ης Μαΐου 2014 (επαναληπτικές εκλογές, όπου χρειασθεί) όσο και των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο εκλογέας που αδικαιολόγητα δεν ασκεί το δικαίωμα του εκλέγειν τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μήνα μέχρι ένα έτος. Γι' αυτό όσοι δεν μπορέσουν να ψηφίσουν, θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να έχουν στην κατοχή τους σχετικά έγγραφα ή στοιχεία, με τα οποία να δικαιολογούν την παράλειψη άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

4 χαράτσια σε 1 εκκαθαριστικό

xaratsi foros
Έως και τέσσερα διαφορετικά χαράτσια, όπως είναι ο φόρος εισοδήματος, η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, θα κληθούν να πληρώσουν μαζεμένα οι φορολογούμενοι.
Εκτός των άλλων φόρων που θα πληρωθούν άμεσα με την εκκαθάριση της δήλωσης, θα πληρωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος πέρυσι πληρώθηκε ξεχωριστά από τις φορολογικές δηλώσεις. Και οι τέσσερις φόροι θα περιλαμβάνονται στα φετινά εκκαθαριστικά της δήλωσης, τα οποία, εκτός των άλλων, θα είναι -σχεδόν στο σύνολό τους- χρεωστικά, λόγω της κατάργησης του βασικού αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, του αφορολογήτου των παιδιών, αλλά και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
Το εκκαθαριστικό σημείωμα των φετινών δηλώσεων ενσωματώνει:
1. Τον φόρο εισοδήματος.
2. Την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται με συντελεστές 1% -4% για όσους απέκτησαν το 2013 ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Οι νέες φυτείες ελιάς

Από την στιγμή που οι μεσογειακές χώρες μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενισχύθηκε το προϊόν γενικεύτηκε η εγκατάσταση νέων φυτειών ελαιοδέντρων. Αυτό δεν έγινε όμως πάντα με σωστά κριτήρια.
1 (4)

Η δυνατότητα ποτίσματος ύστερα επιτρέπει μια σημαντική αύξηση της παραγωγγικότητας.
Ανέκαθεν η καλλιέργεια της ελιάς υπόφερε από την ανταγωνιστικότητα των άλλων καλλιεργειών .Είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο οι παλιοί ελαιώνες ήταν συνήθως εγκατεστημένοι  σε εδάφη που δεν προσφέρονταν για άλλες αποδοτικότερες καλλιέργειες  (στα ακόμη πιό παλιά χρόνια οι ελιές φυτεύονταν στις άκρες των χωραφιών για να επιτέπετε η καλλιεργειά τους με άλλα φυτά).
Το κριτήριο αυτό πρέπει να ισχύει και σήμερα για τους επαγγελματίες αγρότες. Ένα μεγάλο μέρος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες σε περιόδους ύφεσης της αγοράς έχει σ’αυτό την ρίζα του.
Και τελευταίο πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση σε περιοχές που χτυπώνται εύκολα από παγετώνες.
Οι εγκαταστάσεις ελαιώνων
Διακρίνονται σε παραδοσιακές και εντατικές.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αμφιλοχία: Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Παραμονή του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Αμφιλοχία. Πολλοί πιστοί  προσήλθαν να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου και να ανάψουν ένα κερί. Το πρωί ανήμερα της γιορτής του Αγίου, τελέσθηκε η θεια λειτουργία.
Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που είναι περισσότερο γνωστό για την ειδυλλιακή του θέση, βρίσκεται στο εξωτερικό αριστερό άκρο του μυχού του Αμβρακικού Κόλπου, πάνω στο ακρωτήριο «Δερβίσης», όπου βρίσκεται και ο ναυτικός φάρος.
Με την ίδια ευλάβεια γιόρτασε σήμερα και το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Αμπελάκι. Πλήθος κόσμου, παραδοσιακά βρέθηκε και φέτος  στο γραφικό  ξωκλήσι, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό.

φωτογραφίες εδώ
Μαρία  Δαμάλα  Ζαβιτσάνου
Πηγη ανάρτησης e-maistros.gr

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Αναλυτικός οδηγός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πενταετής θα είναι η θητεία των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014. 
 
Η εγκατάσταση των δημάρχων, περιφερειαρχών και άλλων αιρετών θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Αυγούστου 2019.
Μέχρι και τις προηγούμενες τοπικές εκλογές, η θητεία των εκλεγμένων για τις περιφέρειες και τους δήμους ήταν τετραετής. Στην επικείμενη εκλογική μάχη θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η πρόβλεψη του «Καλλικράτη» με την οποία ορίστηκε ότι από το 2014 η θητεία των αιρετών της αυτοδιοίκησης, του δημάρχου και του περιφερειάρχη, από τετραετής γίνεται πενταετής.

Ηλεκτρονική καταγραφή φυτοφαρμάκων.

Ξαφνικός «θάνατος» για τους παραβάτες.
Απροειδοποίητα και σε κάθε περίπτωση χωρίς καμιά ενημέρωση του ελεγχόμενου θα γίνεται ο έλεγχος της ηλεκτρονικής καταγραφής λιανικής πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Όπως καθορίζει εγκύκλιος του γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μόσχου Κορασίδη:
«Ο έλεγχος της ηλεκτρονικής καταγραφής λιανικής πώλησης των  φυτοπροστατευτικών προϊόντων γίνεται»:
ƒ Σύμφωνα με το τακτικό ετήσιο πρόγραμμα ελέγχου στην αγορά των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
Μετά από εντολή της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων,  ως  Συντονιστικής  Εθνικής  Αρχής  (Σ.Ε.Α.)  στα  γεωργικά  φάρμακα,  ως  αποτέλεσμα επεξεργασίας  των  στοιχείων  που  καταχωρούνται  στην  ψηφιακή  υπηρεσία  της  ηλεκτρονικής

Έρευνες υδρογονανθράκων και στο νομό μας.

Τρεις αιτήσεις για έρευνες Υδρογονανθράκων σε ισάριθμες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, με τη διαδικασία της άμεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (expressionofinterest), υπέβαλε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Ιταλικός ενεργειακός Όμιλος “ENEL GROUP”.
πετρέλαια
Με τις αιτήσεις που κατέθεσε, η εταιρία ζητά την έναρξη της σχετικής διαδικασίας προκήρυξης, όπως προβλέπεται από το Ν.4001/2011. Σύμφωνα με τη διαδικασία αυτή, επενδυτές ή ενδιαφερόμενα σχήματα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, προσδιορίζοντας τα γεωγραφικά όρια των περιοχών που εκτιμούν ότι πιθανώς φιλοξενούν κοιτάσματα Υ/Α.
Το ενδιαφέρον της “ENEL GROUP” αφορά αποκλειστικά σε χερσαία τμήματα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για :
- Την περιοχή (block) της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, η οποία είχε περιληφθεί στον 1ο γύρο παραχωρήσεων το 1996 και επεστράφη στο Ελληνικό Δημόσιο μετά από την πραγματοποίηση δύο ρηχών γεωτρήσεων.
- Την περιοχή (block) της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία επίσης είχε συμπεριληφθεί στον 1ο γύρο του 1996 και επεστράφη μετά την εκτέλεση δύο ρηχών γεωτρήσεων.
- Την περιοχή Πρέβεζας-Άρτας, που οριοθετείται γεωγραφικά μεταξύ του block της Αιτωλοακαρνανίας και του block των Ιωαννίνων, το οποίο είναι προς παραχώρηση μέσω της διαδικασίας του “open door”.

Αναλυτικές οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα.

Αναλυτικές οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα
Με το ενδιαφέρον για την είσπραξη του κοινωνικού μερίσματος να είναι έντονο, όπως φανερώνει και ο αριθμός των 225 χιλιάδων αιτήσεων που υποβλήθηκαν, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εξέδωσε αναλυτικό οδηγό.

Στον οδηγό παρουσιάζεται βήμα προς βήμα η διαδικασία.

Συγκεκριμένα:

1. Εισαγωγή

Έκλεψε …ένα κοπάδι πρόβατα!

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόνιτσας, ύστερα από μήνυση του παθόντα,  46χρονος ο οποίος φέρεται να έκλεψε από κτηνοτροφική μονάδα στα Σκλάβαινα 25 πρόβατα.

1260775_533_355

Η ζωοκλοπή, μάλιστα έγινε ανήμερα του Πάσχα, πρωινές ώρες. Ο δράστης συνελήφθη χθες, στις 20.15.
Χθες συνελήφθη επίσης ο τρίτος της παρέας των «μπράβων» που αναζητούσε η αστυνομία. Πρόκειται για 28χρονο, γνωστό στις αρχές.
Τέλος, στις 3.15 τη νύχτα  συνελήφθη στο 1ο χλμ της εθνικής οδού Αγρινίου-Θέρμου 52χρονος οδηγός ι.χ. αυτοκινήτου, που αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο μέθης.  agrinioreport.com

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

6 Συνταγές με το τσουρέκι που περίσσεψε!

Το τσουρέκι είναι ένα από τα αγαπημένα πασχαλινά γλυκίσματα που, τις γιορτινές αυτές μέρες, υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σπίτια γιατί το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και αποτελεί νοστιμότατη λύση για γιορτινά πρωινά αλλά και σνακ!

Αν όμως φτιάξατε ή αγοράσατε παραπάνω από αυτά που τελικά χρειάζονταν και ψάχνετε τρόπους να κάνετε το τσουρέκι σας κάτι διαφορετικό αλλά...
εξίσου νόστιμο, το dietup.gr σας έχει τη λύση: 6 ιδέες για λαχταριστά γλυκά, και όχι μόνο, με βάση το τσουρέκι!

1. Τσουρέκι εκμέκ

21 Απριλίου 1967 - 47 χρόνια μετά το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών (βίντεο)

21 Απριλίου 1967

Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.

 

Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τις 28 Μαίου και την εξουσία ασκούσε από τις Απριλίου η ΕΡΕ με πρωθυπουργό τον αρχηγό της Παναγιώτη Κανελλόπουλο έχοντας τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεωργίου Παπανδρέου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ο Οβελίας στη σούβλα στη... διάρκεια της ιστορίας


Αρνί, κατσικάκι και κοκορέτσι έχουν την τιμητική τους στο πασχαλινό τραπέζι, ωστόσο ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι όλες οι παραπάνω γεύσεις αλλά και ο τρόπος παρασκευής τους ήταν γνωστά στους αρχαίους Έλληνες, πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια!
Όταν, μάλιστα, έψηναν στη σούβλα και καθώς δεν υπήρχαν τότε πινέλα αλλά ούτε και λαδολέμονο, βουτούσαν ένα κλαδί από πεύκο σε χυμούς από άγουρο σταφύλι και άγουρο δαμάσκηνο και άλειφαν το κρέας προσδίδοντάς του μια ιδιαίτερη γεύση από φρούτα και ρετσίνι. Για να παρασκευάσουν κοκορέτσι μαρινάριζαν τα έντερα σε ξύδι, νερό και μέλι. Το ξύδι λειτουργούσε ως αντισηπτικό και αφυδάτωνε το έντερο από τα πολλά λίπη, ενώ το μέλι δημιουργούσε μια καραμελωμένη κρούστα. Οι επίσημες ονομασίες στην αρχαία ελληνική ήταν “πλεκτή” για το κοκορέτσι και “γαρδούμιο” για τη γαρδούμπα.
Σήμερα, πέραν της γνωστής σε όλους σούβλας, κάθε τόπος έχει τη δική του πασχαλινή παράδοση που περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές παραλλαγές - από το κλέφτικο στη Μακεδονία και το ρίφι με πάτουδα στη Νάξο μέχρι τη γάστρα στην Ήπειρο και τα γαρδούμια στην Κρήτη.

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα



Εύχομαι αυτό το Πάσχα η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει την λύτρωση στις ψυχές όλων μας! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
 
 
                                                                                     Γυρνάς Γιώργος


Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Επιτάφιοι ενοριών του Δήμου Αμφιλοχίας

Ημέρα θλίψης και κατάνυξης η Μεγάλη Παρασκευή και οι πιστοί συρρέουν στις εκκλησίες για να προσκυνήσουν τους επιτάφιους. Οι Επιτάφιοι στολίστηκαν από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης σε όλες τις ενορίες του δήμου Αμφιλοχίας με σεβασμό και ευλάβεια για να τους προσκυνήσουν οι πιστοί που συμμερίζονται το θείο δράμα.
Στο  e-maistros.gr  θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ζωντανά μέσω web/tv του e-maistros.gr την περιφορά των επιταφίων Αγίου Αθανασίου και Αγίας Παρασκευής από το σημείο συνάντησης στο κέντρο της Αμφιλοχίας
Φωτορεπορτάζ: Mαρία Ζαβιτσάνου Πηγη αναρτησης: e-maistros.gr

Απόφαση βόμβα από δικαστήριο – Υποχρεώνει τον ΟΑΕΕ να θεωρήσει βιβλιάρια ασθενείας ασφαλισμένων που χρωστούν

oaee
Την αίτηση αναστολής την κατέθεσαν 96 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα
- Ο δικηγόρος των ασφαλισμένων χαρακτηρίζει την απόφαση προσωρινό δεδικασμένο
- Το δικαστήριο επικαλέστηκε άρθρο του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην προστασία της υγείας. 
- Ο ΟΑΕΕ μετά την απόφαση πρέπει άμεσα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων
Τη δυνατότητα να θεωρήσουν βιβλιάρια ασθενείας δίνει σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έχουν οφειλές προς τον Οργανισμό, προσωρινή δικαστική απόφαση που εξέδωσε το 1ο τμήμα του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών, συνεδριάζοντας σε Συμβούλιο.
Σύμφωνα με την 66/2014 δικαστική απόφαση, έπειτα από αίτηση αναστολής που κατέθεσαν 96 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, υποχρεώνεται ο ΟΑΕΕ να θεωρήσει τα βιβλιάρια ασθενείας, για το τρέχον ημερολογιακό έτος.
Όπ

4 συλλήψεις σε Αμφιλοχία, Ρίβιο και Αγρίνιο

Πηγή ανάρτησης:agrinioreport.com
Στο Ρίβιο εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το απόγευμα οι άνδρες τις ΟΠΚΕ 44χρονο στην κατοχή του οποίου υπήρχαν δυο τσιγαριλίκια. Με υπόδειξη του ιδίου στην οικία του βρέθηκε επίσης μικροποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης (1,7 γραμμάρια).
Νωρίτερα το μεσημέρι στην Αμφιλοχία συνελήφθη αλλοδαπός που στερούταν τα νόμιμα έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα, ενώ στο Αγρίνιο συνελήφθη Γεωργιανή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε δικαστική απόφαση 7μηνης φυλάκισης.
Τέλος, συνελήφθη χθες και ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα με τον 60χρονο που καταπλακώθηκε απ' το τρακτέρ.

Προληπτικές ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Προληπτικές ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Πηγή ανάρτησης e-maistros.gr
Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης και αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών στο νομό μας, που λόγω των κλιματολογικών μεταβολών γίνεται εντονότερο, προσπαθώντας να κινητοποιήσει όλους για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προβλήματος των κουνουπιών, ζητά τη συνεργασία των Αρχών και των πολιτών στο κομμάτι που τους αφορά. Η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας και ιδιαίτερα η έλευση του σχετικά ζεστού χειμώνα θα κάνουν εντονότερο το πρόβλημα σε όλες τις διαστάσεις. Απαιτείται εγρήγορση.
Οι Δημοτικές και λοιπές Αρχές παρακαλούνται να συμβάλουν στη συνολική προσπάθεια για ορθολογιστική διαχείριση της καταπολέμησης των κουνουπιών προβαίνοντας σε προληπτικά και κατασταλτικά ανθελονοσιακά έργα. Βασική είναι η ανίχνευση εστιών ανάπτυξης κουνουπιών, η εφαρμογή εντομοκτονίας στο προνυμφικό στάδιο και η συνεργασία με την υπηρεσία μας.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα για το Πάσχα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα αναφέρει:
«Η Εβδομάδα των Παθών έχει για τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά και συλλογικά, πολλαπλούς συμβολισμούς, σηματοδοτεί και μια προσπάθεια σκέψης και περισυλλογής για όλους μας, μια ευκαιρία για να αναλογιστούμε την πορεία, τις αξίες και τους στόχους μας.
H μεγάλη γιορτή του Πάσχα, όμως, πλησιάζει, φέρνοντας μαζί της το μήνυμα της Ανάστασης, της ανανέωσης και της ελπίδας. Την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό που πραγματικά αξίζει στον καθένα μας.
Η αγάπη του Θεανθρώπου για τον συνάνθρωπο και η βαθιά του πίστη αποτελούν μια ιδανική ευκαιρία για να γεμίσουμε τις ψυχές μας με προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Το θαύμα της Αναστάσεως ας αποτελέσει έναν φάρο ελπίδας και μια πηγή άντλησης θάρρους για όλους ώστε να οδηγηθούμε σε καλύτερες ημέρες.
Εύχομαι σε όλους δύναμη, κουράγιο και αγάπη. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!».   Πηγή

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ''ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ''


Καμιά φορά οι εικόνες λένε πιο πολλά από τα λόγια. Ας δούμε λοιπόν εικόνες από τον χθεσινό ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην Τούμπα που κάνουν τον κόσμο να σιχαθεί το ποδόσφαιρο.
Ανεξαρτήτως χρώματος η σήματος  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ σε ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους και παράγοντες που μερικοί απ αυτούς το παίζουν εξυγειαντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου..



Ο μόνος αξιοπρεπής ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού κύριος Μίτσελ (είναι Ισπανός μάλλον γι αυτό) ο οποίος μη αντέχοντας τα αίσχη που έβλεπε να γίνονται στο γήπεδο, αποχώρησε για τα αποδυτήρια πριν την λήξη του αγώνα.
Και στην μεικτή ζώνη έκανε και τις παρακάτω δηλώσεις:

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

epi-kairos-vroxi
Με έγγραφο του  το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλ/νίας , διαβιβάζει στους δήμους της Αιτωλ/νίας το έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. σύμφωνα με το οποίο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ – ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ – ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ-ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ-ΧΙΟΝΙΑ) και ισχύει από τη Μεγάλη Τετάρτη 16 – 04 – 2014 και μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή 18 – 04 – 2014 και παρακαλεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να λάβουν τα απαραίτητα  μέτρα, τα οποία  προβλέπονται  στις σχετικές εγκυκλίους της  Γενικής  Γραμματείας  Πολιτικής  Προστασίας και στον σχεδιασμό , για αντιμετώπιση προβλημάτων από  αυτά.
                                      ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-4-2014 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1.ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ  16-4-2014 ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ
ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1200 ΜΕΤΡΑ)

Θανατηφόρο τροχαίο στο Κομπότι Άρτας

 http://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2013/08/997asthenoforo-troxaio.jpg
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος το οποίο σημειώθηκε στην εθνική οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων, στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας.
Το τροχαίο έγινε όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 62χρονος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δεύτερο Ι.Χ.Ε.αυτοκίνητο που οδηγούσε 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, το οποίο στη συνέχεια εξετράπη της πορείας του, παρέσυρε έναν 63χρονο πεζό και τελικά προσέκρουσε σε Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα ο 63χρονος πεζός και ελαφρά τρεις επιβαίνοντες του δεύτερου οχήματος (μία 35χρονη υπήκοος Αλβανίας και τα δύο ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 8 και 6 ετών).

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
http://e-maistros.gr/main/?p=5768

Μετά τις εκλογές οι πανελλαδικές. Όλο το πρόγραμμα

MATHITES

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους απόφοιτους και τελειόφοιτους των ημερησίων και εσπερινών λυκείων.

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας, πότε θα ολοκληρωθεί το σχολικό έτος και θα ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όπως ανακοινώθηκε  από το υπουργείο στις  21 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους  2013-2014 .

NEXT PAGE