links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μπάσκετ: Χωρίς ελληνική ομάδα στο Μιλάνο μετά το 2008


Την τελευταία φορά που δεν είχαμε την συμμετοχή ελληνικής ομάδας στο φάιναλ φορ ήταν το 2008 και τώρα έξι χρόνια μετά θα γίνει ακριβώς το ίδιο.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν θα πάνε στο Μιλάνο, εκεί όπου θα βρεθούν η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μακάμπι και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι ελληνικές ομάδες μας είχαν συνηθίσει να βρίσκονται στην τελική φάση της Ευρωλίγκα, κάτι που γίνονταν συναπτά από το 2008. Όμως φέτος, τα πράγματα δεν πήγαν καλά.

Ο Ολυμπιακός μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης, θα παραδώσει το στέμμα του μιας και αποκλείστηκε από την ανώτερη Ρεάλ.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ και αποχαιρέτησε και εκείνος την Ευρωλίγκα.Στο φάιναλ φορ του Μιλάνου, θα βρεθούν η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ και η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η «Βασίλισσα»... γκρέμισε τον «Βασιλιά»

Τα λάθη στο πρώτο ημίχρονο και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στο δεύτερο κόστισαν στον Ολυμπιακό την νίκη στην Μαδρίτη (83-69 η Ρεάλ) και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου (16 και 18/5).

Έτσι η ομάδα του Πειραιά μετά από δύο σερί σεζόν που ήταν «Βασιλιάς» της Ευρώπης δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο της Ευρωλίγκας και την ευκαιρία, του την στέρησε ο αντίπαλος του στον τελικό του Φάιναλ Φορ του Λονδίνου, της περασμένης σεζόν, η «Βασίλισσα» Ρεάλ. Οι αριθμοί τα λένε όλα για την εικόνα του αγώνα και για τα σημεία που στοίχισαν στον Ολυμπιακό: Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν 6 παραπάνω λάθη (13-7) και οι γηπεδούχοι πήραν 7 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ (17-10).

Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη (6 στην πρώτη περίοδο εκ των οποίων τα 4 ο Βασίλης Σπανούλης) υπό την πίεση της Ρεάλ Μαδρίτης και γι’ αυτό βρέθηκε πίσω στο σκορ με έξι πόντους (18-12) στο πρώτο δεκάλεπτο. Με τρία τρίποντα (δύο από τον Λοτζέσκι και ένα από τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων») η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 9-7 περίπου πέντε λεπτά μετά την έναρξη του ματς.

Η «Βασίλισσα», όμως, με τέσσερις πόντους του Νίκολα Μίροτιτς και σερί 6-0 προσπέρασε με 13-9 3’ και 40’’ πριν την λήξη της πρώτης περιόδου. Με γκολφάουλ του Μάρντι Κόλινς ο Ολυμπιακός μείωσε σε 13-12 περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκάλεπτου, όμως, με πέντε σερί πόντους του Γιουλ (δύο βολές και τρίποντο), η Ρεάλ τελείωσε την πρώτη περίοδο στο +6 (18-12).



Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» στάθηκε στα 13 λάθη και 17 επιθετικά ριμπάουντ της «Βασίλισσας», τόνισε ότι οι τραυματισμοί στέρησαν από τον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ και παραδέχθηκε ότι στο Φάιναλ Φορ προκρίθηκαν οι ομάδες που το άξιζαν.

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης για την πρόκριση της στο Φάιναλ Φορ», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα, που πρόσθεσε:

«Όπως ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα δύο χρόνια, απέδειξε πως ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει. Νιώθω ότι εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας και τις πιθανότητες μας και σήμερα για να κερδίσουμε, χρειαζόταν κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν ήταν πνευματικό ή σωματικό, αλλά, όταν κάνουμε 13 λάθη και δίνουμε 17 επιθετικά ριμπάοουντ, ήταν πολύ δύσκολο να νικήσουμε. Κάναμε λάθος διαχείριση των φάουλ. Έπρεπε να κάνουμε πιο σωστή διαχείριση των φάουλ. Κι έτσι η εξέλιξη του ματς ήταν υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης».

Μεγάλη ήττα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός… έμεινε στην Αθήνα, δεν ταξίδεψε ποτέ στην Μόσχα και αποκλείστηκε από το Φάιναλ Φορ του Μιλάνου (16 και 18/5) από την ΤΣΣΚΑ με ήττα ντροπή για την ιστορία του (74-44).

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν στην ρωσική πρωτεύουσα «άδειοι» από ενέργεια και συγκέντρωση μετά τις δύο νίκες της Αθήνας.



«Εγκλωβίστηκαν» από την άμυνα της ΤΣΣΚΑ, που τους απαγόρευσε το σκορ μέσα από την ρακέτα, ήταν πολύ άστοχοι από μακριά και λόγω της επιθετικής δυστοκίας, όσο περνούσε ο χρόνος μειωνόταν και η αποτελεσματικότητα της άμυνας τους, με συνέπεια να γνωρίσουν την συντριβή χωρίς να μπορέσουν να πετύχουν ούτε καν 50 πόντους…

Άδειος παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο πέμπτο ματς, μετά την υπερπροσπαθειά για την ισοφάριση, όπως δήλωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι πλέον η ομάδα του κοιτάζει μπροστά.



«Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ για τη νίκη της και την πρόκριση στο Φάιναλ φορ. Μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε στους δύο αγώνες της Αθήνας, σήμερα παρουσιαστήκαμε άδειοι. Είχαμε την ευκαιρία μας αλλά δεν μπήκαμε ούτε λεπτό στο παιχνίδι. Δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Με εξαίρεση το σημερινό και το δεύτερο ματς οι παίκτες μου έδωσαν ό,τι είχαν, καταβάλλοντας τρομερή προσπάθεια. Η Ευρώπη τελείωσε για εμάς. Κοιτάζουμε μπροστά και συνεχίζουμε», ήταν το σχόλιο του «Φράγκι».
www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE