links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αθλητική Κυριακή – Η ιστορία του παλαιότερου ηχητικού τηλεοπτικού σήματος


 
Είναι η μακροβιότερη αθλητική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, που δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Διακογιάννη και άρχισε να προβάλλεται στο τότε «ΕΙΡΤ-Κανάλι 5» το 1967 με τον τίτλο «Ο κόσμος των σπορ».

 Ήταν ημίωρη (20:30-21:00) και αρχικά προβαλλόταν κάθε Δευτέρα, αλλά δύο χρόνια μετά άλλαξε μέρα και ώρα μετάδοσης και μετονομάστηκε σε «Αθλητική Κυριακή» (21:05).
 Ήταν η πρώτη εκπομπή στην τηλεόραση που διέθετε χορηγό, τα τσιγάρα «Άσσος Φίλτρο». Ίσως εδώ να βρίσκεται και η απάντηση στο πώς βρέθηκε η σύνθεση του Χρήστου Λεοντή ως μουσικό σήμα της εκπομπής, καθώς η συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων ανήκει στην καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος». Ενάμιση χρόνο μετά η δικτατορία απαγόρευσε τη διαφήμιση στην τηλεόραση.
Ο Γιάννης Διακογιάννης παρουσίαζε την «Αθλητική Κυριακή» μέχρι και το 1983. Αρχικά, έκανε την εκπομπή τελείως μόνος, αλλά αργότερα απέκτησε αρκετούς συνεργάτες, ανάμεσά τους οι Βαγγέλης Φουντουκίδης, Φίλιππος Συρίγος, Σταύρος Τσώχος, Μανώλης Μαυρομμάτης, Δημήτρης Κωνσταντάρας κ.ά. Τα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα από την παρουσίαση της εκπομπής πέρασαν αρκετοί δημοσιογράφοι, όπως οι Δημήτρης Κωνσταντάρας, Νίκος Κατσαρός, Γιάννης Μαμουζέλος, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Χάρης Αλευρόπουλος, Κώστας Καπάνταης κ.ά

Ειρήνη Σβαρνιά. Η νεότερη σε ηλικία πρόεδρος κοινότητας του Αγρινίου και προφανώς και από τις νεότερες πανελλαδικά.

Η Ειρήνη Σβαρνιά είναι  η νεότερη σε ηλικία πρόεδρος κοινότητας του Αγρινίου και προφανώς και από τις νεότερες πανελλαδικά,με  αξιοσημείωτη και διαρκής παρουσία της στα δημοτικά συμβούλια του Αγρινίου
Άνθρωπος απλός και χαμογελαστός για όσους την γνωρίζουν , δυναμικός και αισιόδοξος .

Αυτή την Παρασκευή είναι καλεσμένη στην εκπομπή ΜΙΛΑ της Τατιάνας Στεφανίδου  στις 15.30 και σας παροτρύνουμε να την παρακολουθήσετε.

Σας παραθέτουμε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΣ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ:"Δεν υποκύπτουμε σε τραμπουκισμούς και πρακτικές μπράβων"

Ο Παναιτωλικός έχει αποδείξει τι θεωρεί ποδόσφαιρο και αθλητισμό και έχει διατρανώσει την αντίθεσή του με αυτό που θεωρούν κάποιοι άλλοι ότι είναι. Διαχρονικά, αλλά και ειδικότερα στα πρόσφατα χρόνια που προσπάθησε να αναστήσει το κύρος και το όνομά του, θεωρήθηκε μια από τις ομάδες που προσέθεσαν ήθος στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό της χώρας. Πήρε πρωτοβουλίες, κοντραρίστηκε με νοοτροπίες, επιδίωξε συμμαχίες που ακόμα και τα κέντρα αποφάσεων θεώρησαν ότι όλες μαζί αυτές οι ενέργειες ήταν για το καλό του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.Όλα τα παραπάνω ο Παναιτωλικός τα έκανε- και τα κάνει -γιατί διέπεται από μια συγκεκριμένη φιλοσοφία πάνω στα πράγματα που λέει ότι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι χαρά, ψυχαγωγία, αγάπη για την «τέχνη» της μπάλας. Είναι διαπαιδαγώγηση.
Δυστυχώς, οι εξελίξεις αλλά και οι πληροφορίες που έλαβε η ΠΑΕ Παναιτωλικός τις προηγούμενες μέρες για κάποια σοβαρά ζητήματα, δείχνουν ότι κάποιοι που αντιμάχονται τα παραπάνω έχουν αναλάβει δράση από καιρό. Πρώτα έγινε γνωστή η τραμπουκική επίθεση στο μαγαζί που διατηρεί στο κέντρο της πόλης το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναιτωλικός. Κάποιοι, δρώντας τη νύχτα και με καθαρά συμμορίτικο τρόπο, χτύπησαν τις βιτρίνες του καταστήματος θέλοντας μάλλον να εκφοβίσουν.
Όμως, δυστυχώς, υπήρξαν και χειρότερα νέα. Μετά από αρκετό καιρό η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγρινίου πρόσφατα μας ανακοίνωσε το πόρισμά της, σχετικά με τη φωτιά που είχε ξεσπάσει εβδομάδα των Χριστουγέννων στην μπουτίκ της ομάδας, που φιλοξενείται στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Και, δυστυχώς, το πόρισμα έδειξε ότι πρόκειται για ξεκάθαρο εμπρησμό.
Δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, είναι η αλήθεια, και προσπαθήσαμε να υποβαθμίσουμε ακόμα και στις μεταξύ μας συζητήσεις πράγματα τα οποία ήταν πασιφανή. Αλλά τώρα επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας, ότι πρόκειται για εμπρησμό που ήρθε από εξωτερικό χώρο του καταστήματος, με σκοπό προφανέστατα εγκληματικό.

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ: ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2013.

Υπερθέαμα χρωμάτων και πολλών εκπλήξεων αναμένεται να συναρπάσει και φέτος όσους παρευρεθούν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας
Σκοπός των διοργανωτών είναι να προσφέρει ατελείωτο κέφι, εκπλήξεις, διασκέδαση και ψυχαγωγία στους δημότες, αλλά και σε όσους πολίτες επιλέξουν την πόλη της Αμφιλοχίας για να γιορτάσουν εκείνες τις ημέρες.  

Κατά τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών, κο Γρηγόριο Παπούλια, ο φετινός εορτασμός των αποκριών δεν θα είναι μόνο μια συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει χορούς, υπαίθρια ζωντανή μουσική, ξυλοπόδαρους θεατρικά δρώμενα, παντομίμα, υπαίθριες ψησταριές και άλλες εκπλήξεις.

Τη δική του «πινελιά» στις αποκριάτικες εκδηλώσεις θα δώσει ο επιτυχημένος ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ: Γιορτή Τυρινής – Πλατεία Λέκκα

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ: Γιορτή παιδιού: (από 11:00 έως 15:00):

ΚΛΟΟΥΝ, ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΙ, ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ: Γιορτή οικογένειας: (από 15:00 έως 20:00):

ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ, ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ:

Κούλουμα στη Δ.Κ. Ανοιξιάτικου

Κούλουμα στη Δ.Κ. Αμοργιανών

Πως η μελέτη για το ρόδι αναδεικνύει το ρόλο του Πανεπιστημίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Ροδιού Νομού Αιτωλοακαρνανίας κάνει μια αξιοσημείωτη παρέμβαση που και επισημαίνει πως η μια μελέτη για το ρόδι αποτελεί πραγματική απόδειξη της δημιουργίας συνεργειών της τοπικής παραγωγικής δραστηριότητας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας του Αγρινίου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Ροδιού Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μετά την παρουσίαση της καταρτισμένης μελέτης που του παρουσιάστηκε από τον κ. Προκόπη Θεοδωρίδη και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, θεωρεί υποχρέωσή του, να τους ευχαριστήσει.
Συγκεκριμένα, στις 14 Φεβρουαρίου 2013, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο καθηγητής κ. Θεοδωρίδης και η ομάδα του, μας παρουσίασαν τα αποτελέσματα μιας πρωτότυπης, για τα ελληνικά δεδομένα τουλάχιστον, μελέτης συμπεριφοράς καταναλωτή σε σχέση με το ρόδι. Με τη μελέτη αυτή, παρουσιάστηκαν οι διαφορετικές πτυχές της κατανάλωσης του ροδιού στην ελληνική επικράτεια, οι προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τρόποι αλληλεπίδρασης της μορφής του προϊόντος (νωπό προϊόν, συσκευασμένο σε σποράκι, χυμός) και του τρόπου αγοράς από τους καταναλωτές.

Άρτα: Στη δημοσιότητα ο άντρας που έκανε το φρικτό έγκλημα

Στο «φως» της δημοσιότητας δόθηκε η φωτογραφία του φονιά της Άρτας ο οποίος πυροβόλησε τον φίλο του μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Κεραμάτες, και στη συνέχεια προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη, τεμάχισε το πτώμα και πέταξε τα κομμάτια του στο βόθρο του σπιτιού του και στον ποταμό Άραχθο, ενώ έκαψε τα δικά του ρούχα και τα ρούχα του θύματος στην αυλή του σπιτιού.

Με σκυμμένο το κεφάλι και επιδεικνύοντας απίστευτη ψυχραιμία ο Νίκος Γκόγκος κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς άρχισε να περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε. Ο λόγος που σκότωσε με αυτόν τον φρικαλέο τρόπο τον 48χρονο, ήταν επειδή ο 36χρονος μαχαιροβγάλτης νόμιζε ότι το θύμα είχε κλέψει ηρωίνη και χρήματα κατά το διάστημα (Ιανουάριο) που τον φιλοξενούσε στο πατρικό του για είκοσι μέρες.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Παπαγεωργόπουλος για την καταδίκη του σε ισόβια: "Πολιτική η δίκη μου - Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους"


-Στις φυλακές Διαβατών οδηγήθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος - Μαζί του σε ισόβια καταδικάστηκαν και οι Μιχάλης Λεμούσιας και Παναγιώτης Σαξώνης

- Μετα την ανακοίνωση της απόφασης για ποινή ισόβιας κάθειρξης η σύζυγός του έπεσε στην αγκαλιά του και ξέσπασε σε λυγμούς
- Βουρκωμένος και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που επιβάλλεται τέτοια ποινή σε τοπικό άρχοντα

Φρικιαστικό έγκλημα στις Κεραμάτες της Άρτας (Τον πυροβόλησαν, τον τεμάχισαν και τον έβρασαν!)

 Φοβερό έγκλημα στις Κεραμάτες, με πολλές διαστάσεις να ανατριχιαστικές ομολογίες

Δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπου νους, το έγκλημα που σχεδίασαν και εκτέλεσαν 30χρονος γνωστός για την δράση του στην Άρτα και 25χρονη φοιτήτρια επίσης από την Άρτα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ», ο νεαρός που είναι τακτικός… πελάτης των διωκτικών αρχών, με την 25χρονη φοιτήτρια, πυροβόλησαν 48χρονο απ’ την Φιλιππιάδα, του οποίου η τύχη αγνοούταν απ’ τις 10 Φεβρουαρίου και μόλις προχθές δηλώθηκε απ’ τους δικούς του η εξαφάνισή του, στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ερώτηση Μπαρμπαρούση για την εθνική-καρμανιόλα

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  Κ. Μπαρμπαρούσης για τα προβλήματα της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Η Ερώτηση έχει ως εξής:


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τα προβλήματα της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Άρτας, της Επαρχιακής Οδού Παλαιομάνινας-Αστακού και των δρόμων της πόλης του Αγρινίου» Ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ασφάλεια τον διερχομένων οδηγών αλλά και των οχημάτων τους είναι η Εθνική Οδός Αντιρρίου-Άρτας, ιδίως στο τμήμα της που διασχίζει περιφερειακά το Αγρίνιο, και η Επαρχιακή Οδός Παλαιομάνινας-Αστακού. Κακοτεχνίες, ελλιπής σήμανση, καθιζήσεις στο οδόστρωμα και λακούβες συνθέτουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σύνολο οδικών παραγόντων που καθιστούν προβληματική την ομαλή διέλευση των οχημάτων. Παράλληλα, οι δρόμοι της πόλης του Αγρινίου έχουν επίσης σοβαρά προβλήματα, κυρίως λόγω κακοτεχνιών στην κατασκευή τους. Οι βαθιές λακκούβες και τα οι καθιζήσεις είναι και στην περίπτωση αυτή ιδιαίτερα πολλές, με αποτέλεσμα δεκάδες οδηγοί να υφίστανται μεγάλα έξοδα για επιδιορθώσεις στα οχήματά τους εξαιτίας της αδιαφορίας και αδράνειας των αρμόδιων αρχών.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πρέβεζα: Αβάσταχτος πόνος για τον θάνατο φοιτήτριας από νευρική ανορεξία!

Πρέβεζα: Αβάσταχτος πόνος για τον θάνατο φοιτήτριας από νευρική ανορεξία!Η 27χρονη φοιτήτρια που υπέφερε από νευρική ανορεξία ''λύγισε'' και βύθισε στο πένθος συγγενείς και φίλους στην Πρέβεζα - Είχε εισαχθεί στη νομική με μια από τις καλύτερες βαθμολογίες...
Με ένα μεγάλο γιατί αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (25-02-2013) την 27χρονη κοπέλα από την Αμμουδιά της Πρέβεζας, συγγενείς και φίλοι της. Η άτυχη κοπέλα έχασε την πολύχρονη μάχη για την ζωή από νευρική ανορεξία.
Όλοι όσοι την γνώριζαν μιλούν με τα καλύτερα λόγια και περιγράφουν μια πανέξυπνη κοπέλα και ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους. Σύμφωνα με το pamepreveza.gr, είχε εισαχθεί στην νομική, με μια από τις καλύτερες βαθμολογίες, όταν τελείωσε το Λύκειο στο Καναλάκι της Πρέβεζας, την οποία και τελείωσε με άριστα.
Φεύγοντας από το χωριό όπου είχε μεγαλώσει, την Αμμουδιά, πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει και τότε άρχισε και το βασανιστήριο που την ταλαιπώρησε μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής της.

30% Ανεργία – Εξέγερση τώρα!


«Αισίως», όπως μας ανακοίνωσε η Eurostat στις αρχές Φλεβάρη, «είμαστε πια πρωταθλητές» στην ανεργία. Η Ελλάδα, με 26,8% (στατιστικά Δεκεμβρίου) αφήνει πίσω της, δεύτερη και καταϊδρωμένη την Ισπανία, παίρνοντας την πρωτιά ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Φυσικά, δίπλα στο σχεδόν 1.500.000 ανέργων που μας ανακοινώνουν επίσημα, δεν προσμετράνε όσους ημιαπασχολούνται με 2-3 «χαρτζιλίκια» τη βδομάδα, όσους «ωφελούνται» από τα προγράμματα της ελαστικής εργασίας-δουλείας όπως τα «κοινωφελή» 5μηνα, ή όσους, όντες απογοητευμένοι, δε βρίσκουν κανένα λόγο πλέον να είναι εγγεγραμμένοι σε έναν ΟΑΕΔ που δεν τους προσφέρει τίποτα. Για να μη μιλήσουμε δε, για τους εργάτες που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, βιώνοντας την ίδια εξαθλίωση με έναν άνεργο, για τους εργάτες που περιμένουν αποφάσεις δικαστηρίων, εγκλωβισμένοι σε πτωχευτικές διαδικασίες κι εγκαταλελειμμένα εργοστάσια…

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε, πως σήμερα η εργατική τάξη -εργαζόμενη κι άνεργη- αλλά κι όλα τα λαϊκά στρώματα συνολικά, μικροαστοί, αγρότες, φοιτητές, βιώνουν συνθήκες μιας πρωτοφανούς κοινωνικής καταστροφής. Οι δρόμοι καθημερινά γεμίζουν με ανθρώπους-συντρίμμια χωρίς όρους ύπαρξης, με απελπισμένους χρόνιους άνεργους, με άστεγους, με εξαρτημένους, με ψυχικά νοσούντες και καταθλιπτικούς, με αυτόχειρες.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΙσχυρές βροχές και καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις αμέσως επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Αύριο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στο weather.gr

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πιστωτική κάρτα με τον Μέγα Αλέξανδρο έφτιαξαν Σκοπιανοί

Προκαλεί αντιδράσεις η οργάνωση «United Macedonian Diaspora»

Σε ακόμη μια προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας η οργάνωση «United Macedonian Diaspora» που εκπροσωπεί καταγόμενους από την ΠΓΔΜ προχώρησε στην έκδοση πιστωτικής κάρτας με την προσωπογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η εν λόγω οργάνωση έχει δράση στην Αμερική, Καναδά, Ευρώπη και Αυστραλία και είναι γνωστή στην ομογένεια της Αυστραλίας για τις προκλητικές της ενέργειες.

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα στην οποία προβάλλει την πιστωτική κάρτα αναφέροντας ότι τα έσοδα που θα προέλθουν από αυτήν θα χρησιμοποιηθούν για διάφορα προγράμματα που έχει εκπονήσει η «United Macedonian Diaspora» για την ενότητα και υποστήριξη του έργου των πολιτών που κατάγονται από την ΠΓΔΜ.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το Αυστραλιανό Εθνικό Συμβούλιο (AHC) και το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο (AMAC) κατά την επόμενη συνεδρίαση τους όπου αναμένεται να αποφασιστεί η αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς τον τραπεζικό οργανισμό που εξέδωσε την πιστωτική κάρτα

Έκλεψαν στην Πρέβεζα, πιάστηκαν στην Αμφιλοχία

Τρεις Ρομά, κάτοικοι της περιοχής του Αγρινίου, συνελήφθησαν χθες βράδυ στην Αμφιλοχία.
Ο λόγος της σύλληψης πως σε γενόμενο έλεγχο  από άνδρες της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας στο όχημά τους βρέθηκαν  καπάκια και σχάρες  φρεατίων που εκλάπησαν από το Κανάλι Πρέβεζας. Τη σχετική προανάκριση ενεργεί  το Α.Τ. Αμφιλοχίας.


www.agrinionews.gr 

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Λίμνη Αμβρακία: «Έσπασε ο Ρίβιος…»

Με το φακό του Γιάννη Μπουρνάζου

Η Λίμνη Αμβρακία χαρακτηρίζεται από ένα ασυνήθιστο, εκπληκτικό, μοναδικό και φυσικό φαινόμενο, που ενδεχομένως να είναι μοναδικό στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης και παρατήρησης για πολλούς επισκέπτες. 


Εξαιτίας των πολλών βροχοπτώσεων ο υπόγειος ποταμός «Ρίβιος» που αναδύεται από τα έγκατα της γης, ήδη έχει ξεσπάσει και εκβάλλει μεγάλες ποσότητες νερού αυτή την περίοδο στη λίμνη Αμβρακία, ανανεώνοντας έτσι τα νερά της Λίμνης. 
Ταυτόχρονα χιλιάδες μικρά ψάρια οι δρομίτσες, ανεβαίνουν από τη λίμνη για να εναποθέσουν εκεί τα αυγά τους, διαπλέοντας ανάδρομα την κοίτη του ποταμού, φτάνουν στις πηγές και παραμένουν εκεί για μέρες.........
Η διαφορά θερμοκρασίας του Ρίβιου σε σχέση με την λίμνη, προφανώς δημιουργεί τις συνθήκες για αυτήν αυτή την διαδικασία, που σύμφωνα με τους ντόπιους αφορούν στην αναπαραγωγή του γνωστού και κοινού «λιμνίσιου» ψαριού.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ Η ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ

Με το πέρασμα των χρόνων, καθώς ο τρόπος ζωής , οι ανάγκες των ανθρώπων και ο τρόπος παραγωγής πολλών προϊόντων αλλάζουν, πολλά επαγγέλματα εξαφανίζονται ή αντικαθιστούνται από άλλα που έχουν να κάνουν με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Μερικά από αυτά είναι:

O Tσαγκάρης
Σήμερα όταν λέμε τσαγκάρης εννοούμε τον τεχνίτη που επιδιορθώνει τα χαλασμένα μας παπούτσια. Πολλοί τσαγκάρηδες γύριζαν τις γειτονιές και μάζευαν παπούτσια για επιδιόρθωση. Δηλαδή ήταν μπαλωματήδες.

Ο ''ΑΜΦΙΛΟΧΙΩΤΙΚΟΣ ΜΑΪΣΤΡΟΣ'' ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Χαβίνη 36, Αμφιλοχία, Τ.Κ 30500
Τηλέφωνο: 2642029005



Η "πλατεία" έφερε παραιτήσεις στον Δήμο Αμφιλοχίας


Tην παραίτηση του απο την θέση του υπέβαλε ο Αντιπρόεδρος της επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Αμφιλοχίας Κος Μιμηγιάννης Απόστολος, όπως επίσης πρός την ίδια κατεύθυνση σκέφτεται να κινηθεί σύντομα σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αμφιλοχίας Κος Μπαλάσκας Αθανάσιος.
Και οι δυό αυτοδιοικητικοί αρνούνται να παίξουν το ρόλο της "γλάστρας" σε μιά επιτροπή που δεν έχει καμία αρμοδιότητα μιας και τα θέματα της αιγιαλίτιδας ζώνης στην πόλη της Αμφιλοχίας βρίσκονται ακόμα στα χέρια του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου.
Η απόφαση των δύο ανδρών τους τιμά και μας βρίσκει σύμφωνους αν τελικά επιβεβαιωθούμε και για τον Πρόεδρο Κο Μπαλάσκα. (που θα επιβεβαιωθούμε να το θυμάστε).
Μα πώς είναι δυνατόν να έχει φτάσει η παραλιακή μας ζώνη σε αυτά τα χάλια και ο Δήμος να επιτρέπει να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση περιμένοντας αν και πότε, κάποιοι ,κάπου, κάποτε να πάρουν μια απόφαση.
Τα ινία της πόλης τα έχει ο Δήμαρχος ο Κος Κοιμήσης.
Οφείλει άμεσα επικαλούμενος λόγους ασφάλειας των πολιτών του να παρακάμψει την γραφειοκρατία του υδροκέφαλου κράτους και να δώσει τέρμα σε αυτήν την παρακμή τόσο στην πλατεία της πόλης όσο και στις δύο πλάζ που έχουν εγκαταλειφθεί προ πολλού.
ΠΗΓΗ amfiloxia-blogs.blogspot.gr

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Θρήνος και βαθειά θλίψη στην κηδεία της 16χρονης Σπυριδούλας

Παίχτηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας στο Σπάρτο Αμφιλοχίας.
Πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα οδύνης και βαριάς θλίψης η κηδεία της άτυχης Σπυριδούλας, της 16χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο χθες ξημερώματα όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι που διέμενε στο Σπάρτο Αμφιλοχίας. Συγγενείς και φίλοι της άτυχης κοπέλας καθώς και όλος ο μαθητικός κόσμος με δάκρυα στα μάτια,  βρίσκονται αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σπάρου για να της πουν το τελευταίο αντίο.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι συγγενείς της με τη θλίψη χαραγμένη στα πρόσωπά τους, δε μπορούν ακόμη να αποδεχτούν ότι έχασαν για πάντα την αγαπημένη τους κόρη με τέτοιο φρικτό τρόπο.
Όλη η περιοχή  βρίσκεται από χθες βυθισμένη στο πένθος, με τους κατοίκους της να συζητούν για το τραγικό συμβάν, πως το  άδικο χτύπημα της μοίρας στέρησε με αυτόν τον τρόπο την ζωή από μια 16χρονη κοπέλα.
 
Όλοι όσοι τη γνώριζαν, έχουν ένα κενό μέσα τους και έχουν να πουν μόνο καλά λόγια. Στην τελετή παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Α. Κοιμήσης, Αντιδήμαρχοι και εκατοντάδες φίλοι της οικογένειας
Εκφράζουμε, τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους για τον απρόσμενο και άδικο χαμό της 16χρονης Σπυριδούλας.

Βότανα θαυματουργά για ιώσεις και κρυολογήματα

Βότανα- Οι θεραπευτικές δυνάμεις της φύσηςΤα φυσικά προϊόντα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μας θωρακίζουν απέναντι σε ιώσεις και κρυολογήματα, ενώ μπορούν να απαλύνουν κάθε πόνο!
Δείτε αναλυτικά τις ιδιότητες 11 ευεργετικών για την υγειά μας βοτάνων...

Δεντρολίβανο: Η χρήση του στη μαγειρική μπορεί να είναι πιο διαδεδομένη, αλλά το δεντρολίβανο είναι επίσης γνωστό για την τόνωση που προσφέρει στον οργανισμό, βοηθώντας σε να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες τις καθημερινότητας.

Εχινάκεια: Είναι αυτό που θα λέγαμε το «όπλο» κατά του χειμώνα καθώς διαθέτει σημαντικές αντιβακτηριακές αλλά και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού.

Θυμάρι: Το θυμάρι ενισχύει τον οργανισμό ενάντια στις λοιμώξεις.

Τσουκνίδα: Εκτός από την αντιαλλεργική της δράση, η τσουκνίδα, ενισχύει τον οργανισμό με μέταλλα και ιχνοστοιχεία! Κάνει καλό για την αναιμία αλλά και τους ρευματισμούς, ενώ με επάλειψη καταπολεμά ακόμη και εκζέματα, ακμή και τριχόπτωση.

Καλεντούλα: Τα άνθη της καλεντούλας θα σε βοηθήσουν να απαλύνεις τα πρώτα σκασίματα του δέρματος του χειμώνα. Εκτός αυτού, το φυτό είναι άκρως ανακουφιστικό και σε περιπτώσεις εγκαυμάτων.

Τραγωδία στη Μεγάλη Χώρα, αυτοκτόνησε 32χρονη

  Συγκλονισμένο το Ζαπάντι (Μεγάλη Χώρα Νεάπολης). Μια 32χρονη γυναίκα έβαλε χθες βράδυ τέλος στη ζωή της αναφέροντας μάλιστα τους λόγους σε σημείωμα που άφησε στην οικογένειά της, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr
 Το σημείωμα όταν βρέθηκε κινητοποίησε συγγενικά της πρόσωπα που μαζί με την αστυνομία έσπευσαν να την αναζητήσουν. Δυστυχώς ήταν ήδη αργά καθώς η 32χρονη βρέθηκε νεκρή σε κτίσμα στο κτήμα της μητέρας της. Είχε αυτοπυροβοληθεί με μονόκανο όπλο.....


       Η αστυνομία ενεργεί τη σχετική έρευνα ενώ αναμένει και τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που γίνεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.
     Στις 15:00 σήμερα θα γίνει η κηδεία της άτυχης 32χρονης στη Μεγάλη Χώρα.

Πηγή: http:www.agriniopress.gr

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Αύριο το τελευταίο αντίο της μικρής μαθήτριας


Αύριο 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. στο Σπάρτο Αμφιλοχίας συγγενείς και φίλοι  της άτυχη 16 άχρονη μαθήτρια θα συνοδέψουν στην τελευταία κατοικία της. Θα αναχωρήσει σαν άγγελος για να πάρει τη θέση της δίπλα στους ουράνιους αγγέλους.

Ο απρόσμενος και αδόκιμος θάνατός της σκόρπισε με θλίψη όλη την τοπική κοινωνία. Να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους γονείς της τα αδέρφια της και τους οικείους της συγγενείς της.

 Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει καλό ταξίδι.

Τραγωδία στο Σπάρτο Αμφιλοχίας, κάηκε ζωντανή 16χρονη μαθήτρια

Η άτυχη μαθήτρια εγκλωβίστηκε στο φλεγόμενο σπίτι.
Τραγωδία εκτυλίχτηκε στο Σπαρτό Αμφιλοχίας στις 5 τα ξημερώματα,  όταν μία 16χρονη κάηκε ζωντανή στη διάρκεια πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο σπίτι της.
Η 16χρονη διέμενε με την μητέρα της και τις δύο αδερφές  της ενώ ο πατέρας της απουσίαζε για δουλειά στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε από αναμμένο τζάκι τη στιγμή που  η άτυχη κοπέλα κοιμόταν στη σοφίτα του σπιτιού και εξαιτίας των αναθυμιάσεων και των καπνών εγκλωβίστηκε μέσα στο δωμάτι,ο βρίσκοντας τραγικό θάνατο.  Η μητέρα της κατάφερε να διασώσει τις δύο  αδερφές της  οι οποίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου για τις πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία τους. Από την πυρκαγιά το σπίτι κάηκε ολοσχερώς τα αίτια της οποίας ερευνά η πυροσβεστική υπηρεσία Αμφιλοχίας
 www.e-maistros.gr 

ΠΑΛΑΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!!

Παρακολουθώντας κανείς τα σημερινά παιδιά, να βυθίζονται όλο και περισσότερο στους υπολογιστές, σε παιχνίδια που τα παρασύρουν μέσα σε πλασματικούς κόσμους και προσπαθούν να σκοτώσουν, να κυριεύσουν ή να κλέψουν με την βοήθεια του φανταστικού και βρώμικου τις περισσότερες φορές ήρωά τους, σκέπτομαι την εποχή που ήμουν στην ηλικία τους και αλωνίζαμε τα σοκάκια του Θραψανού, παίζοντας με τα δικά μας παιχνίδια. 

Βέβαια, εάν αναλογιστούμε την μεγάλη χρονολογική διαφορά, η σύγκριση είναι αδύνατη και συνάμα αδόκιμη, όμως οι συνειρμοί έρχονται αυτόματα, ενώ οι απορίες των παιδιών για αυτά τα παιχνίδια τους δημιουργούν χαμόγελα και... συμπάθεια. Προσδοκώντας λοιπόν να παρουσιάσω στα σημερινά παιδιά, τα ξεχασμένα και χαμένα στον χρόνο παιχνίδια, αλλά και με την φιλοδοξία να τα φέρω στη θύμηση αυτών που τα έπαιζαν, σχεδίασα κάποια απο αυτά ενω κάποια άλλα απλά τα καταγράφω παρακάτω. 

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ...Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι.

Περασμένες, όμορφες εποχές που οι μικροί και όχι μόνο δεν είχαμε ούτε τηλεόραση 3D ούτε LCD ούτε Playstasion ούτε  H/Y ούτε IPAD, το μόνο που είχαμε να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας ήταν το παιχνίδι στις αλάνες και τα περιοδικά κάθε τύπου. Ας θυμηθούμε μερικά από αυτά που μεγαλώσαμε μαζί τους .......όπως ΜΠΛΕΚ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΜΙΚΡΟ ΣΕΡΙΦΗ, ΤΙΡΑΜΟΛΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΚΑΖΑΝΟΒΑ, ΑΓΟΡΙ κ.α.....

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ληστεία με μεγάλο χρηματικό ποσό στο Σπάρτο


Ληστεία έγινε  σήμερα το μεσημέρι σε σπίτι στο Σπάρτο αφαίρεσαν από ηλικιωμένη γυναίκα μεγάλο χρηματικό ποσό   οι ληστές ήταν δυο Ρομά όπου και αναζητούνται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε  και συνεργός, που τους περίμενε όπου επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και έχουν διαφύγει.

Ενώ το Αστυνομικό Τμήμα  Αμφιλοχίας έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ : ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ...

 Συνεχίζει να πλήττει την Αιτ/νία το κύμα κακοκαιρίας,χωρίς μέχρι στιγμής να καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα για την περιοχή του Αγρινίου.
Ο διοικητής της ΠΎ Αγρινίου Χριστόφορος Μπόκας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων.Εν τω μεταξύ πρόσκρουση πλοίου σε πυλώνα στήριξης της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου σημειώθηκε σήμερα λόγω αιφνίδιων δυσμενών καιρικών συνθηκών.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

31χρονη πέθανε από την πολλή... Coca-Cola!

Της προκάλεσε ανισορροπίες στον μεταβολισμό και αρρυθμία
 Η εξάρτησή της από την Coca-Cola την οδήγησε στο θάνατο! Ο λόγος για τη Natasha Harris από τη Νέα Ζηλανδία που πέθανε τον Φεβρουάριο του 2010 από καρδιακή προσβολή.
Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή «αν δεν κατανάλωνε τόσο μεγάλες ποσότητες αναψυκτικού, η Natasha Harris δε θα πέθαινε σε τέτοια ηλικία και με τέτοιο τρόπο… η συνήθειά της να πίνει τεράστιες ποσότητες Coca Cola ήταν ένας σημαντικός παράγοντες που συνέβαλε στην ανάπτυξη ανισορροπιών στον μεταβολισμό που προκάλεσαν την αρρυθμία».
Η Natasha έπινε έως 10 λίτρα από το γνωστό αναψυκτικό σε καθημερινή βάση, λαμβάνοντας δύο φορές παραπάνω από την ενδεικνυόμενη ποσότητα καφεΐνης και 11 φορές περισσότερη ζάχαρη απ' ό,τι επιτρέπεται.
Mάλιστα, οι συγγενείς της κοπέλας ανέφεραν πως η Natasha είχε τέτοια εξάρτηση από το αναψυκτικό, που όταν δεν το λάμβανε έτρεμε και εμφάνιζε βίαιες εξάρσεις και κυκλοθυμικότητα.
Η εταιρεία, από την πλευρά της, ισχυρίστηκε πως τίποτα δεν απεδείκνυε ότι η κατανάλωση του αναψυκτικού οδήγησε στο θάνατό της.

http://www.thebest.gr/

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Έξι χρόνια από την κοίμηση Θεόκλητου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Απόσπασμα από το βιβλίου του Καθηγητού - συγγραφέα κου Χρήστου Σιάσου με τίτλο «ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 343 μ. Χ. ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ»

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ     ΑΒΡΑΝΤΙΝΗΣ
Θεόκλητος Αβραντινής
21 Νοεμβρίου 1965 – 6 Απριλίου 2005
           Ο Θεόκλητος, κατά κόσμο Λουκάς Αβραντινής, γεννήθηκε το 1920 στο χωριό Κάτω Βλασία Καλαβρύτων από πτωχούς και πολύτεκνους γονείς. 
     Ήταν το τέταρτο από τα δέκα παιδιά της υπερπολύτεκνης οικογένειας του Ιωάννη και της Νικολίτσας Αβραντινή.  Εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου μεγάλωσαν τον Λουκά και τα άλλα αδέρφια του οι θεοσεβείς γονείς του. 
      Φτώχια και δυστυχία την εποχή εκείνη και όπως μου έλεγε ο Αείμνηστος Ιεράρχης μεταξύ των άλλων «....Ξυπόλητος πήγαινα στο Σχολείο για να μάθω γράμματα…»............

ΠΗΓΗ xiromeronews

Ο Δρόμος είναι αδιάβατος προς τον Αι Γιάννη

Ο δρόμος είναι αδιάβατος  προς το Νεκροταφείο του  Άι Γιάννη, οι  οδηγοί  που περνάνε  μέρα νύχτα  βλέπουν την όλη κατάσταση πως  είναι ο δρόμος.

Αυτή είναι η  κατάσταση και η κατανομή των πόρων για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων;

 Και αναρωτιέμαι δεν βλέπει κανείς δεν περνάει κανείς; από τους αρμοδίους από αυτόν το εγκαταλειμμένο δρόμο έστω να δούνε σε τι κατάσταση είναι; Σε μερικά σημεία είναι αδιάβατος μόνο με 4χ4 θα μπορέσει κανείς να περάσει αυτών τον δρόμο.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Αμβρακικός: Γιατί δεν λειτουργούν οι τηλεμετρικοί σταθμοί μέτρησης ποιότητας των υδάτων;

         Εδώ και 3 χρόνια δαπανήθηκαν 1,5 εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση και λειτουργία 8 αυτόματων τηλεμετρικών σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων τάφρων, ποταμών και του Αμβρακικού.
     Το έργο αυτό, Χρηματοδοτικού Μέσου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ-ΕΟΧ) 1999-2003, «Αμβρακικός, Διαχείριση-αποκατάσταση και αναβάθμιση του διεθνές σημασίας υδροβιότοπου του Αμβρακικού Κόλπου» συνολικού προϋπολογισμού 3.489.424,00 ευρώ, αφορούσε τους νομούς Άρτας και Πρέβεζας και 1.507.200,00 ευρώ δαπανήθηκαν για τους 8 σταθμούς μέτρησης, οι οποίοι τέθηκαν σε λειτουργία μόνο για 11 ώρες στις 22/09/2010 και έκτοτε «ούτε φωνή ούτε ακρόαση»..........

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Tροχαίο με δυο ελαφρά τραυματίες στην Αμφιλοχία

Με δυο  ελαφρά τραυματίες είχε ως αποτέλεσμα η σύγκρουση δύο Ι.Χ.  και ένα τρακτέρ σήμερα το πρωί στο ύψος του Σταδίου της πόλης.

Οι Τραυματίες αρχικά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Αγρινίου

.Για τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης ερευνά η Τροχαία Αμφιλοχίας.
amfiloxia-online. 

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πέθανε σαν σκυλί ψάχνοντας θέση στην Eντατική

Συγκλονίζει η μηνυτήρια αναφορά μητέρας ενός 27χρονου, ο οποίος έγινε «μπαλάκι» των γιατρών, καθώς μεταφερόταν άσκοπα από εντατική σε εντατική, με αποτέλεσμα να καταλήξει.
Στη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον των υπευθύνων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, τους οποίους κατηγορεί για εμπορία θέσεων στη μονάδα εντατικής θεραπείας και πλαστογράφηση της υπογραφής του νεκρού συζύγου της.
«Τον πέταξαν σαν σκυλί» είναι τα λόγια της τραγικής μητέρας του 27χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με την «Espresso», πέθανε μετά την τελευταία, από τις πολλές, διακομιδή του σε νοσοκομείο.
Ο εφιάλτης ξεκίνησε στις 6 Απριλίου του 2009, όταν ο νεαρός χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» του Μεσολογγίου με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Δύο ημέρες αργότερα διακομίστηκε, σύμφωνα με τη μήνυση, στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου μεταφέρθηκε στην εντατική. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε το πραγματικό μαρτύριο για τον 27χρονο, καθώς μετά την πρόθεση του νοσοκομείου να τον βγάλει από την εντατική άρχισαν να τον περιφέρουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, μέχρι που κατέληξε.

http://www.zougla.gr/

ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Έχουν αρχίσει και πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τα μαθήματα της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως στο παράρτημα που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Ναό του Αγίου Αθανασίου στην πόλη μας.

Είναι μεγάλη ευκαιρία για όσους έχουν διαθέσιμο χρόνο και έφεση για τη ζωγραφική, να ασχοληθούν με την αγιογραφία, η οποία είναι ένα από τα πλέον επικερδή επαγγέλματα της εποχής μας, εκτός από το γεγονός ότι ονομάζεται και είναι ιερή τέχνη και ευγενής απασχόληση.
Δάσκαλος είναι ο εξαίρετος πατρινός αγιογράφος και ιεροψάλτης στο ναό της Παντάνασσας Πατρών, κ. Γεώργιος Μακρυγιάννης. Έρχεται κάθε Δευτέρα απόγευμα από την Πάτρα στην Αμφιλοχία για να παραδώσει μαθήματα αγιογραφίας.
Πρόσφατα επισκεφτήκαμε την αίθουσα διδασκαλίας που βρίσκεται πίσω από το ναό του Αγίου Αθανασίου και διαπιστώσαμε ότι γίνεται σπουδαία δουλειά με γρήγορα αποτελέσματα.

John Deere


http://www.vannattabros.com/wedgepics/deerr2.jpg   

Σαν σήμερα το 1804 γεννήθηκε ο Τζον Ντίρι, Αμερικανός σιδηρουργός, πρωτοπόρος στην κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων παγκοσμίως με τα γνωστά τρακτέρ  John Deere
Το εργοστάσιο απασχολει περίπου 2000 εργαζόμενους. Ο Τζον Ντίρι  απεβίωσε στις 17/5/1886


Είχαν εντοπίσει στο Αγρίνιο την γυναίκα - μυστήριο των «Πυρήνων»

Η επίθεση στο Mall, η αιματηρή ληστεία της Πάρου και η...γιάφκα του Αγρινίου

    Κομβικός ο ρόλος της γιάφκας του Αγρινίου για τον εντοπισμό της γυναίκας-μυστήριο που φέρεται να εμπλέκεται στους νέους "Πυρήνες".
     Σύμφωνα με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία η γυναίκα η οποία έχει μπεί στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής για την συμμετοχή σε τουλάχιστον τέσσερα χτυπήματα ανάμεσα τους και η βομβιστική επίθεση στο Μall, φαίνεται να είναι η ίδια γυναίκα που είχε απασχολήσει τις αρχές κατά την διάρκεια παρακολούθησης της γιάφκας του Αγρίνιου......

Τσιγγάνοι οι άγνωστοι φίλοι μας….

   
 Η συμβολή των Τσιγγάνων μουσικών στη διατήρηση και στη διάσωση – διάδοση του Ελληνικού Δημοτικού τραγουδιού είναι πολύ μεγάλη.
   Ποικίλες δραστηριότητες με κοινό χαρακτηριστικό τη διασπορά αγαθών και υπηρεσιών.

Γράφει ο: Χρήστος Σιάσος 
                         Καθηγητής

       Με αφορμή διάφορες εκτροπές που έγιναν τον τελευταίο καιρό με τσιγγάνους – roma στην περιοχή του Αιτωλικού καλό είναι να γνωρίζουμε την ιστορική αναδρομή αυτών των συμπολιτών μας καθ΄ ότι όλοι μας τους ξέρουμε και τους συναναστρεφόμαστε καθημερινά, αλλά και αυτοί θα πρέπει να υπακούνε στους νόμους της Πολιτείας όπως και οι προκάτοχοί τους.
       Διάσπαρτοι, λοιπόν, σε όλο τον κόσμο οι φίλοι μας τσιγγάνοι που κάθε τόσο αντιστέκονται στην εθελοντική ή αναγκαστική ενσωμάτωσή τους και παράλληλα αφομοίωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.......

Πηγή xiromeronews


Έρχονται τα «ραβασάκια» στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

Έρχονται τα «ραβασάκια» στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτωνΞεκίνησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων την αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή ειδοποιητηρίων στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.
Οι τελευταίοι θα πρέπει άμεσα να ασφαλίσουν τα ΙΧ τους καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν ένα τσουχτερό πρόστιμο.
Το υπουργείο Μεταφορών είναι σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες για να εντοπιστεί ο ακριβής αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων. Από τη διασταύρωση θα βρεθούν και οι παραβάτες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων.
Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα. Σε περίπτωση ατυχήματος, οι οδηγοί τους απειλούνται με εξαιρετικά βαριές ποινές αλλά και φυλάκιση.
Υπενθυμίζεται πως ακόμη και τα παρκαρισμένα οχήματα που βρίσκονται σε υπόγεια γκαράζ και δεν κυκλοφορούν αλλά οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει να έχουν ασφάλεια.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Αμφιλοχικό Άργος.

       Το αρχαίο θέατρο του Αμφιλοχικού Άργους

Η αρχαία πόλη του Αμφιλοχικού Άργους βρίσκεται 12 χλμ. βόρεια της Αμ­φιλοχίας κοντά στο σημερινό οικισμό Καινούργιο. Υπήρξε η πιο σημα­ντική της χώρας των Αμφιλόχων, γνωστή ήδη από τον Θουκυδίδη ως «μεγίστη» και «επιθαλασσία» (III, 105.1). 

Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων του Πελο­ποννησιακού πολέμου, στην περιοχή της έλαβε χώρα η ήττα του Σπαρτιατικου στρατού και η ταπείνωση της ισχυρής γειτονικής πόλης της Αμβρακίας (σημερινή Άρτα) από τον Αθηναίο στρατηγό Δημοσθένη. Οι Αμβρακιώτες, με συμμάχους τους Σπαρτιάτες και αρχηγό τον Σπαρτιάτη στρατηγό Ευρύλοχο, εξεστράτευσαν κατά των Αμφιλόχων. Οι Αμφίλοχοι όμως και οι Ακαρνάνες, έχοντας συμμά­χους τους Αθηναίους και χάρη στις ικανότητες του Δημοσθένη, κατατρόπωσαν τις εχθρικές δυνάμεις και ειδικότερα τον στρατό των Σπαρτιατών και τους ανάγκασαν να τραπούν σε φυγή προς τη γειτονική χώρα των Αγραίων.

Νεκρός 48χρονος αγρότης, καταπλακώθηκε από τρακτέρ


Τραγικό συμβάν με θύμα 48χρονο σημειώθηκε το απόγευμα στο Ζευγαράκι της Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr.
 Εκτελώντας εργασίες, το απόγευμα, στο χωράφι το τρακτέρ του 48χρονου αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας ερευνά την υπόθεση για τις ακριβείς συνθήκες του θανατηφόρου ατυχήματος του οποίου υπήρξε και αυτόπτης μάρτυρας ένας συγχωριανός του άτυχου 48χρονου .
 agrinionews.gr

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΡΧΑΙΑ ΛΙΜΝΑΙΑ.

Η ΑΡΧΑΙΑ ΛΙΜΝΑΙΑ
Η Λιμναία ήταν αρχαία πόλη κοντά, σε απόσταση μόλις 2 χιλ., από την σημερινή Αμφιλοχία. Την πόλη  αυτή μνημονεύει ο Θουκυδίδης όταν αφηγείται τις επιχειρήσεις των Σπαρτιατών στην Δυτική Στερεά Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου (429 π. Χ.). Εκείνη την εποχή η Λιμναία ήταν ακόμη ατείχιστη. Ο Πολύβιος αναφέρεται σαυτήν   όταν ο Φίλιππος ο Ε', στα 251 π. Χ., εκστρατεύει κατά του Θέρμου και περνάει από την Λιμναία, η οποία διαθέτει πλέον ισχυρό οχυρωματικό περίβολο. Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους και την Ενετοκρατία, το αρχαίο αυτό κάστρο κατοικείτο. Τον 14ο αιώνα ήταν γνωστό με την ονομασία  Βάλτος και σ' αυτόν αναφέρεται ο Ιωάννης Καντακουζηνός, παραθέτοντας διάφορες στρατηγικές  θέσεις του τότε ελληνικού χώρου. Η τελευταία γνωστή οικιστική φάση ανήκει στους χρόνους του Αλή - Πασά. Στο ερημωμένο από αιώνες κάστρο, ο βεζίρης εγκατέστησε δια της βίας, τους κατοίκους της Αμπρακιάς.  Ο επισκέπτης σήμερα θαυμάζει τις όμορφες τοιχοποιίες  στο τείχος της ακρόπολης  όσο και στα δυο μακρά σκέλη, και στα λιγοστά ερείπια αρχαίων και μεσαιωνικών κτισμάτων που φιλοξενούνται στο πλάτωμα της Λιμναίας.  Η πρόσβαση  είναι εύκολη από τον εθνικό δρόμο.- Μπροστά του εμφανίζονται  το οχυρωμένο τμήμα της αρχαίας πόλης απ το οποίο ξεκινούν δύο μακρά τείχη καλά διατηρημένα, που κατεβαίνουν προς την θάλασσα και χάνονται ανάμεσα στα σύγχρονα οικοδομήματα. Υπόγεια δίοδος πλάτους 2μ., ύψους 1,5μ. και μήκους 800μ. που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης,  αποτελούσε καθώς φαίνεται, διάδρομο επικοινωνίας της ακρόπολης με τη θάλασσα. Η δίοδος αυτή ήταν προσπελάσιμη μέχρι τον Απρίλιο του 1944. Τότε όμως κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού κάποια βόμβα έπεσε κοντά  και την απόφραξε. 

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Παραλίγο τραγωδία στο Κεραμίδι

Παραλίγο τραγωδία σήμερα στο Κεραμίδι  Βάλτου με έναν μαθητή, ξετρύπωσε το κυνηγετικό  όπλο του παππού του  με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.

Ο Μικρός μετά το συμβάν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άρτας να του παρασχεθούν η πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με πληροφορίες  έχασε το ένα δάχτυλο του ποδιού του.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αμφιλοχίας.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Αφιέρωμα στον Αιτωλοακαρνάνα καλλιτέχνη και Αντιπρύτανη Πάνο Χαραλάμπους

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Ο Πάνος Χαραλάμπους γεννήθηκε το 1956. Κατάγεται από το Ρίβιον της Ακαρνανίας. 

Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. (1983-88) εργαστήριο Ν. Κεσσανλή), όπου διδάσκει ως αναπληρωτής καθηγητής. Έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Βερολίνου. Συμμετείχε σε περισσότερες από είκοσι ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς εικαστικές εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η 2η (Θεσσαλονίκη 1986) και η 3η (Βαρκελόνη, 1987 / Μπολόνια 1988) Biennale Νέων Δημιουργών Ευρωπαϊκών Χωρών της Μεσογείου, η έκθεση Out of Limits στην Πολωνία, και η Kunst Europa στο Βερολίνο το 1991. Συμμετοχή είχε επίσης στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στα πλαίσια του θεσμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στη Γλασκώβη το 1990 και στην Κοπεγχάγη το 1996.

Ο Χαραλάμπους ανήκει στη γενιά των νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι επιχειρούν να εκφράσουν με το λεξιλόγιο της διεθνούς εικαστικής σκηνής προσωπικά βιώματα και εμπειρίες ως μέλη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Το έργο του Χαραλάμπους κινείται κυρίως στο πεδίο των μικτών τεχνικών, των κατασκευών, επιτοίχιων ή μη και των εγκαταστάσεων. Η βάση της τέχνης του είναι εννοιολογική, αφού δίνει προτεραιότητα στη νοητική επέμβαση και τη θεωρητική τεκμηρίωση, παρά στην εικαστική δράση του χεριού και την αντικειμενική υπόσταση του έργου.
Ο τόπος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, κοντά στις ακτές της Αμβρακίας λίμνης και οι καπνοπαραγωγικές ασχολίες της οικογένειάς του τού έδωσαν τα ερεθίσματα για τα έργα του.

Δριμύ “κατηγορώ” στη δημοτική αρχή Αμφιλοχίας

Ο Γ.Πρεβεζιάνος
Σφοδρή και εφ΄ολης της ύλης είναι η κριτική του κ. Γιάννη Πρεβεζιάνου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της  Αμφιλοχίας , στη δημοτική αρχή του Απόστουλου Κοιμήση. Η παρέμβασή του έχει ως εξής:


ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ…Δύο χρόνια μετά τις εκλογές
Δύο χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων της .η Δημοτική Αρχή του Καλλικρατικού Δήμου Αμφιλοχίας ,αποδεικνύεται ανακόλουθη των υποσχέσεών της και δέσμια των υποχρεώσεών της στην τήρηση των ισορροπιών στη δημοτική ομάδα.
Οι πρόσφατες δημαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κατέδειξαν το έλλειμμα σύμπνοιας στην δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας ,που έχει σαν αποτέλεσμα την ανυπαρξία σχεδίου για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου και την ανάπτυξή του.Για μια ακόμη φορά ο κ. Δήμαρχος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αγκυλώσεις του παρελθόντος και να οδηγήσει το Δήμο σε μια διαφορετική πορεία, μη αντιλαμβανόμενος τη στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει και που το χθες θα μοιάζει λαμπερό, αν και είναι δραματικά και εφιαλτικά απαράλλαχτο ,με πρόσωπα που λειτουργούν με τακτικές ψηφοθηρικές ως γνήσιοι γόνοι, αν όχι κλώνοι, μιας παλιάς πολιτικής σχολής που καταδικάστηκε από όλους.

Σίσιτς και Μπελόν στον Παναιτωλικό


Oλοκληρώθηκε η μεταγραφή του Μίρνες Σίσιτς στον Παναιτωλικό, μία από τις σημαντικότερες της μεταγραφικής περιόδου . Ο Σλοβένος παίκτης υπέγραψε το συμβόλαιο του και πήρε μέρος στην προπόνηση της αγρινιώτικης ομάδας αποτελώντας μια σημαντική μεταγραφική προσθήκη στο ρόστερ της.
Μετά την απόκτηση του Σίσιτς (απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση από την επίσημη ΠΑΕ) ο Παναιτωλικός κατάφερε να αποσπάσει το «ναι» ενός ακόμη ξένου παίκτη καθώς οι αγρινιώτες ήρθαν σε συμφωνία με τον 23χρονο(28/8/1989) μεσοεπιθετικό Νταμιάν Μπελόν!  Ο παίκτης αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Βέροια και είναι προσωπική  επιλογή του Μάκη Χάβου που  είχε συνεργαστεί μαζί του στη  «βασίλισσα του βορρά» στις αρχές  της φετινής περιόδου.
Αν και ο ισπανοελβετός παίκτης  τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε μια  ανάσα από την ομάδα της  Καβάλας οι αγρινιώτες τελικά ήταν αυτοί που κέρδισαν τον παίκτη ισχυροποιώντας κατά πολύ τη γραμμή κρούσης  τους στην προσπάθεια που κάνουν για ανάκαμψη στο φετινό μαραθώνιο της Football League με άμμεσο στόχο την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.
Ο παίκτης –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- αναμένεται να βρεθεί απόψε  στο Αγρίνιο και να υπογράψει  το νέο του συμβόλαιο ενώ ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι αυτή ήταν και η τελευταία μεταγραφή του Παναιτωλικού μιας η μεταγραφική περίοδος για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές έχει καταληκτική ημερομηνία την 11η Φεβρουαρίου με τους αγρινιώτες να επιθυμούν την ενίσχυση και στη θέση του τεραμτοφύλακα με πολλά ονόματα να έχουν ήδη «παρελάσει» ως υποψήφιοι στόχοι…
www.agrinionews.gr 

NEXT PAGE