links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Παπαγεωργόπουλος για την καταδίκη του σε ισόβια: "Πολιτική η δίκη μου - Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους"


-Στις φυλακές Διαβατών οδηγήθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος - Μαζί του σε ισόβια καταδικάστηκαν και οι Μιχάλης Λεμούσιας και Παναγιώτης Σαξώνης

- Μετα την ανακοίνωση της απόφασης για ποινή ισόβιας κάθειρξης η σύζυγός του έπεσε στην αγκαλιά του και ξέσπασε σε λυγμούς
- Βουρκωμένος και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που επιβάλλεται τέτοια ποινή σε τοπικό άρχονταΓια πολιτική δίκη και για καταδίκη του χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο κάνει λόγο ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωγρόπουλος με ανακοίνωσή του λίγη ώρα αφού είχε οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών.
«Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε.
Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους», τονίζει στην δήλωσή του ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Συνοδεία αστυνομικών και φορώντας χειροπέδες, οι τρεις καταδικασθέντες (Παπαγεωργόπουλος, Λεμούσιας και Σαξώνης) αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο. Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί, ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Κάποιοι φώναξαν "Αθώος ο Δήμαρχος". Δείτε τα βίντεο του seleo.gr και του thousandnews:Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει σε ισόβια τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια και σε ισόβια και επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη τον Π. Σαξώνη.
Για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.
Ο Παναγιώτης Σαξώνης καταδικάστηκε σε επιπλέον 9 χρόνια για πλαστογραφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χρηματικό πρόστιμο ενός 1.779.000€. Ο Μιχάλης Λεμούσιας καταδικάστηκε σε επιπλέον 18 μήνες για πλαστογραφία.



http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE