links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Τα κεφτεδάκια του Βασίλη Καλλίδη τα τρώνε και τα πιο άφαγα πιτσιρίκια.🍴

Τα κεφτεδάκια του Βασίλη Καλλίδη τα τρώνε και τα πιο άφαγα πιτσιρίκια

Η προσθήκη-έκπληξη είναι ο κιμάς από χοιρινό λαιμό. Είναι νόστιμος και δίνει την απαραίτητη λιπαρότητα στους κεφτέδες, καθώς το μείγμα τους δεν περιέχει άλλη λιπαρή ουσία. 

Το μυστικό όμως της συνταγής είναι ο δυόσμος σε γενναίες ποσότητες: φρέσκος, για τη δροσερή αίσθηση, και ξερός, άφθονος, τριμμένος σε πούδρα, να ενσωματωθεί σε όλο το μείγμα.

Υλικά

Τεμάχια: 20-25

Διαδικασία

  1. Για τα κεφτεδάκια του Βασίλη Καλλίδη, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα πολύ καλά ομογενοποιημένο μείγμα. Σκεπάζουμε και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, φτάνοντας περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα του. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
  3. Πλάθουμε με το μείγμα κεφτέδες μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τους τηγανίζουμε σε δόσεις (χωρίς να τους αλευρώσουμε) στο καυτό λάδι, για 4-5 λεπτά, ρολάροντάς τους μέσα στο λάδι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  4. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε τα κεφτεδάκια του Βασίλη Καλλίδη με δυόσμο ζεστά με τηγανητές πατάτες.

15' προετοιμασία - 20' μαγείρεμα - 30' αναμονή - Σύνολο: 1 ώρα και 5'

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE