links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Αμφιλοχία:Πιο φρέσκο ψάρι δεν γίνεται! - Εντυπωσιάστηκαν οι Βέλγοι τουρίστες από το λαβράκι 5 κιλών!

Αμφιλοχία:Πιο φρέσκο ψάρι δεν γίνεται!-Εντυπωσιάστηκαν οι Βέλγοι τουρίστες από το λαβράκι 5 κιλών! Αν κάνεις πρωινή βόλτα στην παραλία της Αμφιλοχίας θα δεις να κάνουν την εμφάνισή τους μικρά καϊκάκια, όλα φορτωμένα με φρέσκα ψάρια για όλα τα γούστα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν πετονιά για να ψαρεύουν από το λιμάνι.

Άλλωστε, οι λάτρεις των ψαριών κάνουν καθημερινά αυτό το δρομολόγιο, προκειμένου να εξασφαλίσουν το πιο φρέσκο ψάρι για το μεσημεριανό τους τραπέζι.

Η Αμφιλοχία και η ευρύτερη περιοχή της (Αμβρακικός Κόλπος) είναι ιδεώδης τόπος για κάθε είδους ψάρεμα. Οι νότιες ακτές του Αμβρακικού διαθέτουν αρκετό ψάρι και πολύ νόστιμο. Αξίζει κανείς να ψαρέψει με βάρκα οτη Μπούκα, για καλαμάρια και σουπιές και στην περιοχή του Σπάρτου για πετρόψαρα.
Για τους αυτοδύτες ψαράδες η βραχώδης περιοχή της Αμφιλοχίας κρύβει πολλές εκπλήξεις.Άλλα είδη ψαριών είναι η γλώσσα, η κουτσομούρα, οι μπαλάδες, οι σούρες, οι σαργοί, τα καλαμάρια, οι κέφαλοι, τα λιθρίνια κ.λ π.

Απ’ τα οστρακοειδή υπάρχουν σε μεγάλη αφθονία μύδια καθώς και σε μικρότερες ποσότητες οι «πείνες» με την ξεχωριστή γεύση και οι δάκτυλοι μέσα στις πέτρες.

Φωτογραφία του Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας.

Τα ολόφρεσκα ψάρια της Αμφιλοχίας επιλέγουν και αρκετοί τουρίστες που δειλά-δειλά ξεκίνησαν από φέτος να επισκέπτονται την περιοχή.

Μάλιστα σήμερα εντυπωσιάστηκαν οι Βέλγοι τουρίστες από το λαβράκι 5 κιλών που έπιασαν ψαράδες με πετονιά στην Αμφιλοχία.(φωτο)

Φωτογραφία του Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας.

 
Πηγή: www.agriniosite.gr

η εικόνα προφίλ του Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας
Εθελοντική Ομάδα Αμφιλοχίας  / Ηλίας Νακόπουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE