Η εταιρεία Hellenic Seaplanes, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων στην Ελλάδα και σχεδιάζει το επιχειρησιακό περιβάλλον των υδροπλάνων αλλά και τους προορισμούς που θα συνδέει μεταξύ τους.
Μπαράζ επαφών και συναντήσεων πραγματοποιούνται με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με τη διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων με απώτερο στόχο την αποθαλάσσωση των υδροπλάνων την καλοκαιρινή περίοδο του 2016. Σε κάθε περίπτωση για το 2016 δεν υπάρχει πρόβλεψη για λειτουργία υδατοδρομίων στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά γίνεται αναφορά για την πορεία των υδατοδρομίων που έχουν σχεδιαστεί για τον Αμβρακικό (Αμφιλοχία και την λίμνη Τριχωνίδα.
Αναλυτικά:
«Τα εμπλεκόμενα υπουργεία, Υποδομών & Μεταφορών, ΥΠΕΚΑ και Ναυτιλίας έχουν σηκώσει τα μανίκια και ετοιμάζουν την προώθηση νέων νομοσχεδίων για τα υδατοδρόμια όπου θα μειώσουν χρονικά τις αδειοδοτικές διαδικασίες και θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ομαλής λειτουργίας των υδροπλάνων ενόψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου, όπου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη η προσέλευση τουριστών.
Ένα πλαίσιο που θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στο χώρο των Μεταφορών, του Τουρισμού και της ευρύτερης ανάπτυξης στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
H εταιρεία Hellenic Seaplanes, στοχεύει να ξεκινήσει την λειτουργία της την καλοκαιρινή περίοδο του 2016 αρχικά με το δίκτυο υδατοδρομίων Σποράδων, Βόλου, Σκύρου και Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά να ενσωματωθούν στο δίκτυο τα υδατοδρόμια της Εύβοιας (Χαλκίδα, Κύμη, Αιδηψό και Κάρυστο).
Την πορεία λειτουργίας θα ακολουθήσουν Χίο, Ψαρά, Οινούσες, Μυτιλήνη και Πάτμο ως ένα αντίστοιχο περιφερειακό δίκτυο συνδέοντας τα και με τα Τουρκικά παράλια. Σε αναμονή βρίσκεται το υδατοδρόμιο της Τήνου που αν και σε προχωρημένη φάση το λιμεναρχείο του νησιού δεν συμφωνεί με την θέση του υδατοδρομίου και θέλει να ακυρώσει την μέχρι σήμερα διαδικασία.
Συνεχίζονται από την εταιρεία οι αδειοδοτήσεις σε Ζάκυνθο, Αμφιλοχία, Σητεία, Μήλο, Πάρο, Καλαμάτα, καθώς και σε πολλά ιδιωτικά υδατοδρόμια που σύντομα θα καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του δικτύου των υδατοδρομίων.
Παράλληλα έχουν κατατεθεί οι αιτήσεις στους αρμόδιους φορείς για τη δημιουργία υδατοδρομίων στις λίμνες:
Τριχωνίδας στο Αγρίνιο
Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας
Πολυφύτου στην Κοζάνη
Κερκίνης στις Σέρρες
Μεγάλη Πρέσπα στη Φλώρινα
Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο
Στις λίμνες όμως έχουν παγώσει οι διαδικασίες λόγω νομοθετικού κενού που αφορά την διαχείριση των υδάτων.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου