links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Π. Δυτικής Ελλάδας: Απολύονται με διαδικασίες -εξπρές δεκάδες υπάλληλοι σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία

Το πολυνομοσχέδιο φέρνει ανατροπές που δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό,

ο τομέας των εργασιακών σχέσεων δέχεται πλήγμα και μια από τις επιπτώσεις αφορά υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας.

Χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε με τα Σωματεία των Εργαζομένων στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και χαρακτηρισε τις αλλαγές εφιαλτικές.
 
Οι υπάλληλοι είναι ανάστατοι καθώς, οι απολύσεις υπαλλήλων δεν αποφεύγονται. Σε πρώτη φάση πενήντα άτομα προσωπικό προερχόμενο και από τους τρεις νομούς αναμένεται να απολυθούν έως το τέλος του έτους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Π. Ε Ηλείας  Χαρ. Μικέλης στο ilialive.gr, οι συνάδελφοί του που θα ενημερωθούν ότι συμπεριλαμβάνονται στη «λίστα των απολυμένων» θα έχουν περιθώριο δέκα ημερών για να απομακρυνθούν από τις υπηρεσίες στις οποίες ως τώρα υπηρετούν!

Σε ότι αφορά τις καταργήσεις οργανικών θέσεων ή τα κριτήρια βάσει των οποίων απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, δήλωσε ότι έχουν απευθυνθεί στην νομική σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ , η υπηρεσία της οποίας επίσης  τα «αναζητεί», στις διατάξεις του νομοσχεδίου του «ενός και μόνον άρθρου» που περιλαμβάνει τα πάντα και αποσαθρώνει τα πάντα.

Και δεν είναι μόνον οι απολύσεις. Είναι και οι λοιπές διατάξεις που αφορούν σε μετατάξεις –μεταθέσεις – μετακινήσεις των υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες ακόμα και σε άλλους νομούς, γεγονός που ( πέραν των μειώσεων των αποδοχών τους και των καταργήσεων δώρων επιδομάτων κλπ) θα αναγκάσει πολλούς να αποχωρήσουν …οικειοθελώς προ του κινδύνου να διαλύσουν τις οικογένειές τους.

Μετά τη συνάντηση του με τα Σωματεία των εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο και τις αλλαγές που επιφέρει στη Δημόσια Διοίκηση, στους φορείς Αυτοδιοίκησης, στις εργασιακές σχέσεις κ.α., ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε:
«Εξετάσαμε από κοινού τις επιπτώσεις των μέτρων στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας που διανύει τα πρώτα του βήματα, όπως και τις συνέπειες τους στους εργαζόμενους και την κοινωνία γενικότερα. Οι αλλαγές είναι πράγματι εφιαλτικές.
Η Αυτοδιοίκηση πλήττεται, με τις κάθετες περικοπές πόρων, τη μείωση και τη θεσμική απαξίωσή της, καθώς και την αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της. Μα, πριν απ’ όλα πλήττεται η ίδια η κοινωνία μας, τα ασθενέστερα στρώματα. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στα άδικα, οριζόντια και βαθιά αντικοινωνικά μέτρα που οδηγούν τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά.
Είμαστε ενάντια στις εφιαλτικές αλλαγές, στα εργασιακά που προμηνύουν μπαράζ απολύσεων και πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.
Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να ακούσει τον παλμό της κοινωνίας και να πάρει πίσω τα μέτρα εκείνα που πλήττουν για μια ακόμα φορά τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά και οικονομικά στρώματα της κοινωνίας και συνθλίβουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».  
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE