links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

EIXE FERRARI & ΙΔΙΩΤ.ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ-Γιατρός χωρίς πτυχίο, 13 χρόνια διευθυντής σε νοσοκομείο

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, δυστυχώς όμως για τη δημόσια υγεία και τους κρατικούς μηχανισμούς, πρόκειται για τη σκληρή πραγματικότητα. Πριν από λίγες μόλις ημέρες, στις 15 Μαΐου, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη ανακλήθηκε ο διορισμός του διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου επειδή δεν διέθετε... πτυχίο ιατρικής.
Πλαστά πτυχία ιατρικής από την Ιταλία
Ο Ιωάννης Καστανης, έφθασε να κάνει καριέρα στο ΕΣΥ χωρίς πτυχία, αφού οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, είναι ανύπαρκτοι, ενώ επιπλέον και ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου έχει εξαφανισθεί.
Ο γιατρός φαίνεται ότι κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.
Το ΔΙΚΑΤΣΑ του έδωσε άνετα την ...πιστοποίηση


Τη Κυριακή 15 Ιουνίου το 26ο Αντάμωμα Βαλτινών.

  
Η Ομοσπονδία συλλόγων Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει το 26ο Ανταμωμα Βαλτινών τη Κυριακή 15 Ιουνίου στις 11 το πρωί στα Μαχούνια Τατοίου

 

Οι Αγανακτισμένοι της Ισπανίας έγιναν 4ο κόμμα!!!!!Οι δικοί μας;

agamnaspdasfΟι Αγανακτισμένοι της Ελλάδας έμειναν μόνο μια ανάμνηση… Ξεχάστηκαν, κλειστήκαν σπίτι τους, εξακολουθούν να βλέπουν τηλεόραση, να παίζουν με τους υπολογιστές, να γκρινιάζουν, να δέχονται με σκυμμένο κεφάλι μειώσεις μισθών, να δέχονται σιωπηλά την καθημερινή υποτίμηση του βιοτικού τους επιπέδου και πολλά πολλά ακόμα που όλοι τα ζούμε και που όλοι ξέρουμε.

Οι Αγανακτισμένοι του 2011 που κάποιοι πίστεψαν σε αυτούς δεν μπόρεσαν να κάνει τίποτα παραπάνω. Αποδείχτηκαν και αυτοί μια φούσκα… ελληνική. Και αν αναρωτιέστε γιατί τους ξαναθυμηθήκαμε, είναι γιατί μας έκανε μεγάλη εντύπωση η είδηση πως οι Αγανακτισμένοι της Ισπανίας όχι μόνο δεν διαλύθηκαν αλλά δημιούργησαν και κόμμα που κατάφερε να βγει τέταρτο στις Ευρωεκλογές.

ΑΝΕΛ: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Καπερνάρος

 http://i1.prth.gr/images/3CB8BEE936969450D865714B3E573416.jpg
Φυλλοροεί εκ νέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς εκτός κόμματος έθεσε εαυτόν ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος και ανεξαρτητοποιείται.

"Επιθυμώ δια της παρούσης να σας γνωστοποιήσω εγγράφως την ανεξαρτητοποίησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες", αναφέρει στη σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καπερνάρος είχε κατέλθει στις δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής παράταξης που στήριζαν οι ΑΝΕΛ.

Ο Βασίλης Καπερνάρος εξέφρασε το παράπονο ότι δεν βρήκε στήριξη από κανέναν, ούτε από το κόμμα ούτε από συναδέλφους του βουλευτές, ούτε από τον κ. Καμμένο, στον οποίο καταλόγισε ότι "δεν έκανε ούτε μια κοινή εμφάνιση μαζί του".

Εκτίμησε ότι "επί δύο χρόνια δεν δώσαμε το πολιτικό μας στίγμα" ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο στους Ανεξάρτητους Έλληνες, και τόνισε ότι "δεν πρόκειται να πάει στη Νέα Δημοκρατία".

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται τα έργα στην Ιονια οδό

 http://meganisinews.eu/wp-content/uploads/2011/11/ionia-odos.jpg
Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται πλέον τα έργα στους αυτοκινητόδρομους της Δυτικής Ελλάδας.
Αναλυτικά σύμφωνα και με το δημοσίευμα του ypodomes.com:
ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣΤο νότιο τμήμα από το Αντίριο μέχρι την Αμφιλοχία έχει "πάρει φωτιά". Τα έργα σε αυτο το τμήμα είναι πολύ πιο προχωρημένα και μαζί με το έτοιμο τμήμα της παράκαμψης Αγρινίου, ίσως παραδοθεί νωρίτερα από το βόρειο (Αμφιλοχία-Ιωάννινα) που επίσης κατασκευάζεται αλλά με πιο ήρεμους ρυθμούς. Αυτό το διάστημα ολοκληρώνονται οι μελέτες για την σήραγγα στην Παλιοβούνα (ή Κλόκοβα) και τα τρυπάνια είναι έτοιμη να πιάσουν δουλειά.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Εδώ τα έργα έχουν καταλάβει το 50% του άξονα Κόρινθος-Πάτρα κάνοντας την μετακίνηση των οδηγών ένα επικίνδυνο στοίχημα. Μεγάλο βάρος έχει δοθεί στα μεγάλα τεχνικά έργα. Τα τμήματα που κατασκευάζονται κάθε εβδομάδα είναι και πιο προχωρημένα, ενώ η "περίοδος κόλαση" με εργοτάξια σε όλο το μήκος του δρόμου είναι μπροστά μας. Η πεποίθηση πως θα ολοκληρωθούν έγκαιρα τα έργα είναι συνολική στην εταιρεία κατασκευής. Πηγή

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ: «ΚΑΤΟΣΤΑΡΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ: «ΚΑΤΟΣΤΑΡΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
Αγώνα δρόμου υψηλών αποδόσεων και εκπληκτικών ταχυτήτων διανύουν καθημερινά οι είκοσι αδειούχοι επαγγελματίες αλιείς της Αμφιλοχίας κυνηγώντας το μεροκάματο στα γαλαζοπράσινα νερά του Αμβρακικού. 
Αντιμέτωποι με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, άλλοτε με κρύο, άλλοτε με βροχή και αέρα και άλλοτε με καύσωνα και ήλιο, απλοί άνθρωποι του μόχθου, δίνουν τις δικές τους μάχες για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.
Τους συναντάς κάθε πρωί στο «στρογγυλό»,μόλις πάρεις τη στροφή για την ανηφόρα να ολοκληρώνουν με μαεστρία το ξεκαθάρισμα της ψαριάς τουςμέσα στα ψαροκάικα και να περιμένουν , υπομονετικά,τους υποψήφιους πελάτες, τους διερχόμενους οδηγούς και επισκέπτες – τουςαγοραστές της πραμάτειας τους. Γαρίδες, μουρμούρια, τσιπούρες, λαβράκια, γόπες και σαρδέλες περιμένουν να καταλήξουν στους λάτρες του καλού φαγητού και οπωσδήποτε με τη συνοδεία ενός ποτηριού σπιτικού κρασιού. Σε παραπέμπουν σε άλλες εποχές τότε που ο ντελάλης διαλαλούσε τα προϊόντα, τότε που τα κοφίνια ήταν γεμάτα με αγαθά που έδινε πλουσιοπάροχα η μητέρα γη.


Η αστυνομία για τη σύλληψη του 45χρονου με 116 κιλά καπνό..

καπνος
Ο δράστης επιχείρησε να κρύψει το λαθραίο καπνό που μετέφερε με το αυτοκίνητό του μετά από τροχαίο ατύχημα. Κατασχέθηκαν 116 κιλά λαθραίου καπνού.
Πιο συγκεκριμένα χθες (28-5-2014), το πρωί, στο 131ο χλμ της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, το όχημα που οδηγούσε ο 45χρονος συγκρούστηκε με άλλο όχημα με αποτέλεσμα αμφότερα να υποστούν υλικές ζημιές.
Αφού οι αστυνομικοί τους Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας επιλήφθηκαν στο τροχαίο, σε μικρή απόσταση από το σημείο του ατυχήματος, βρήκαν κρυμμένα μέσα σε βάτα, πέντε πλαστικές σακούλες οι οποίες περιείχαν συνολικά 116 κιλά λαθραίου καπνού.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο 45χρονος, μετά το τροχαίο ατύχημα και μέχρι την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο, είχε μεταφέρει και αποκρύψει τις συσκευασίες με το λαθραίο καπνό.
Για την ανεύρεση του δράστη, ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και τη σύλληψη του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

Καταργείται το μέτρο φυλάκισης για οφειλές προς το Δημόσιο

 fylaki
Καταργείται άμεσα, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, το επαχθές μέτρο της φυλάκισης για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, έχουν ήδη ξεκινήσει τη σύνταξη σχετικής τροπολογίας με την οποία θα τροποποιείται η σχετική ρύθμιση Παπακωνσταντίνου, που στέλνει φυλακή όσους έχουν οφειλές στο Δημόσιο.
Πηγή: taxheaven.gr
agriniovoice.gr

ΟΓΑ: με πλειστηριασμό απειλούνται 25.566 οφειλέτες

λεφτα
Με πλειστηριασμό απειλούνται 25.566 οφειλέτες ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και 392 επιχειρήσεις αν δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση χρεών.
Από 1.1.2014 όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον οργανισμό άνω των 5.000 ευρώ έχουν διαβιβαστεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τονίζει μεταξύ άλλων εγκύκλιος (Αριθ. 1 / 2014) που εξέδωσε ο ΟΓΑ.
Επιπλέον γίνεται γνωστό ότι οι οφειλέτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους σταλεί ειδοποιητήριο από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ με το οποίο θα τους ζητείται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες εισφορές, που θα πρέπει να καταβάλλονται κανονικά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου ο αριθμός των αυτοτελώς απασχολούμενων οι οφειλές των οποίων έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ φθάνουν τους 25.566 ενώ τις 392 φθάνει ο αριθμός των επιχειρήσεων. Σε περίπτωση που οι οφειλέτες δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση χρεών τότε όπως έχει γίνει γνωστό απειλούνται ακόμα και με πλειστηριασμούς.
Παράλληλα, από τα στοιχεία που τηρεί ο ΟΓΑ σε σύνολο 294.665 οφειλετών ασφαλισμένων, 25.404 οφειλέτες έχουν, ήδη, προβεί σε ρύθμιση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών τους με βάση προηγούμενες ρυθμίσεις, 20.984 οφειλέτες έχουν προβεί, με βάση τη «Νέα Αρχή» του Ν. 4152/2013, σε ρύθμιση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών τους από 28/8/2013 έως 31/12/2013 και παραμένουν προς ρύθμιση οι υπόλοιποι 248.277 ασφαλισμένοι.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Απειλεί με κατασχέσεις τους οφειλέτες ο ΟΓΑ

Σε άμεση ρύθμιση των χρεών τους προς τον ΟΓΑ θα πρέπει να προχωρήσουν όσοι ασφαλισμένοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 προς τον Οργανισμό καθώς σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως παρακράτηση χρημάτων που προέρχονται από επιστροφές φόρων (ΦΠΑ, ΕΦΚ πετρελαίου, κλπ).

Ως ελάχιστο ύψος της προς ρύθμιση οφειλής, ορίζονται τα 40 ευρώ, ενώ το ποσό έκαστης δόσης να μην είναι κατώτερο των 20 ευρώ.

Όπως υπενθυμίζει σε επείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΓΑ, οι οι εν λόγω οφειλές έχουν διαβιβασθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Το ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά περισσότερους από 25.000 ασφαλισμένους στον ΟΓΑ οι οποίοι, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα λάβουν ειδοποιητήριο από τον ΚΕΑΟ με το οποίο θα ενημερώνονται για το ύψος των οφειλών τους καθώς και τις δυνατότητες ρύθμισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρέχουσες θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά.

Οι δυνατότητες ρύθμισης έχουν ως εξής:

1) ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ
 

Αυτοκτονία-σοκ 18χρονου μαθητή

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Μάριος Βελέντζας Τραγικός ήταν ο επίλογος της ζωής ενός 18χρονου μαθητή από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Ο νεαρός έφυγε το πρωί από το σπίτι του προκειμένου να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές και να εξεταστεί στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Ωστόσο, αντί να κατευθυνθεί προς το 1ο ΓΕΛ της περιοχής, ανέβηκε στον 4ο όροφο οικοδομής δίπλα στο σχολικό συγκρότημα και πήδηξε στο κενό.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, βυθίζοντας παράλληλα στο πένθος την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο zougla.gr, έκαναν λόγο για μια τραγική ιστορία, στην έκβαση της οποίας σημαντικό ρόλο, εκτός από την πίεση των εξετάσεων, έπαιξε τόσο το γεγονός ότι η μητέρα του μαθητή είναι τυφλή όσο και ότι ο πατέρας του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Πρόκειται για μια τραγική οικογενειακή ιστορία. Δεν έχει διαπιστωθεί αν η πίεση των Πανελληνίων ήταν αυτή που ώθησε τον μαθητή να κάνει αυτήν την πράξη, καθώς, εκτός από τις εξετάσεις, ο νεαρός ίσως να ένιωθε πίεση από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η οικογένειά του» επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

Ξεψύχησε στο ασθενοφόρο

Συνάντηση με τον Τσαυτάρη ζητούν οι κτηνοτρόφοι


Την αγωνία των κτηνοτρόφων για τις "λειψές" όπως τις χαρακτηρίζουν και "κακές προεκλογικές πληρωμές" της επιδότησης του άρθρου 68 και της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).
Ζητά άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τη συμμετοχή των αρμόδιων βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να αποφασιστούν και να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη του κλάδου.
Παράλληλα, η ΠΕΚ ζητά την πληρωμή του "deminimis", αλλά και την αποζημίωση όσων κτηνοτρόφων τα ζώα επλήγησαν από την ευλογιά, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την εξάπλωση της ασθένειας. Επιπλέον, εκφράζει την ανησυχία της για το θέμα των βοσκοτόπων και για όσα προβλέπονται στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, για την οποία κάνει λόγο εκ νέου "για μια περιφέρεια - μια τιμή".
Καταγγέλλει τη "μεγάλη ταλαιπωρία" των κτηνοτρόφων από την τήρηση βιβλίων εσόδων με την καθημερινή συμπλήρωση δελτίων αποστολής, ενώ διαμαρτύρεται για τον ιδιώτη κτηνίατρο, απαιτώντας την αναβάθμιση των δημόσιων κτηνιατρείων.  Πηγη

Καλή επιτυχία σε όλους τούς μαθητές στίς εξετάσεις που ξεκινάνε...


Αγαπητές μαθήτριες –Αγαπητοί  μαθητές
 
Μια σημαντική διαδρομή στην πορεία της ζωής σας ολοκληρώνεται  με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που τώρα αρχίζουν.
 
Σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στις εξετάσεις και καλή πορεία στη ζωή σας που βρίσκεται μπροστά σας, επίσης να θυμάστε πάντα, τους ανθρώπους που σας στηρίζουν και να τους μιμείστε.
 
Επίσης δύναμη, υπομονή και κουράγιο στους γονείς όλων των παιδιών.
Και όσο μπορούμε να είμαστε με κάθε τρόπο κοντά τους ...
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Και αν κάποιοι δεν τα καταφέρουν δεν τελειώνει εδώ ο κόσμος, υπάρχει και συνέχεια..

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Τι έδειξαν οι έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία στην Αιτωλοακαρνανία

epi-ypourgeio-ergasias
Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τον έλεγχο της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 30 Απριλίου 2014.
Ένας εκ των βασικών μοχλών της παραοικονομίας είναι η αδήλωτη εργασία, η οποία αποτελεί σκόπελο στην προοπτική ανάπτυξης της κάθε χώρας.
«Η χώρα μας παρουσιάζει διαχρονικά, μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα από τα υψηλότερα επίπεδα παραοικονομίας και αδήλωτης εργασίας.
Η έκταση του φαινομένου αυτού έχει δυσμενείς και πολυεπίπεδες επιπτώσεις καθώς υποβαθμίζει- πρώτα και κύρια – τα δικαιώματα και την προστασία των ίδιων των εργαζομένων, αποδυναμώνει τα δημόσια έσοδα και τη χρηματοδοτική επάρκεια του ασφαλιστικού συστήματος, νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων και υπονομεύει καίρια τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Μεγάλη προσοχή στα παιδιά μας!!!!!!!!!!!!!Θραύση κάνουν στην Ελλάδα τα φθηνά ναρκωτικά.(σκληρές εικόνες)

 n
Οι νέες συνθετικές ναρκωτικές ουσίες εξαπλώνονται με γρήγορο ρυθμό και στην Ελλάδα, παρότι είναι πλέον γνωστό ότι διεθνώς έχουν αρχίσει να καταγράφονται θάνατοι από τη χρήση τους.
Ενδεικτικό της διείσδυσης των ουσιών αυτών στη χώρα, με πιο συχνές τις μεθαμφεταμίνες, είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι χρήστες ζητούν βοήθεια για απεξάρτηση.
Οι ουσίες αυτές που κυκλοφορούν με τη μορφή χαπιών, εισπνέονται ή καπνίζονται, τα τελευταία χρόνια άρχισαν να χρησιμοποιούνται και σε ενέσιμη μορφή.
Οι ειδικοί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά, εκτιμούν ότι η ενέσιμη χρήση πολλών ναρκωτικών ουσιών θα αυξάνεται τα προσεχή χρόνια, ενώ ήδη μετά το 2012 στην Ελλάδα φαίνεται να αυξάνεται ελαφρώς και η ενέσιμη χρήση ηρωίνης, η οποία εμφάνιζε μικρή αλλά σταθερή μείωση τα προηγούμενα χρόνια.
Η επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά στην Ελλάδα, Μ. Τερζίδου, εξηγεί ότι στην εποχή της κρίσης «έχει μειωθεί το χαρτζιλίκι του χρήστη, καθώς οι γονείς και οι φίλοι δεν έχουν πια χρήματα για να τον βοηθήσουν να αγοράσει τη δόση, αλλά και η επαιτεία πλέον δεν αποδίδει όσο παλιότερα». 

Ο Γεωργούντζος ξαναχτυπά και στην πολιτική! (vid)

Ο διάσημος για τις περιγραφές του Σωτήρης Γεωργούντζος ξαναχτυπάει, αυτή τη φορά με εκπληκτική πολιτική ανάλυση και επίθεση στο Κ.Κ.Ε.

Την ημέρα των εκλογών ο Καλαματιανός δημοσιογράφος ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτικό πάνελ και καυγάδισε για το ΚΚΕ. Δείτε το βίντεο

 
Διάβασε περισσότερα στο: www.gazzetta.gr

Εφορία: Σε 48 δόσεις η ρύθμιση χρεών

Εφορία: Σε 48 δόσεις η ρύθμιση χρεών
Αύξηση των δόσεων εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις 12 σε τουλάχιστον 48, προτίθεται να ζητήσει η κυβέρνηση από την τρόικα.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η αύξηση των δόσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία θα διευκόλυνε έναν μεγάλο αριθμό φορολογούμενων να υπαχθεί σε αυτήν για την τμηματική εξόφληση των υποχρεώσεων του.
Η σημερινή ρύθμιση των 12 δόσεων κρίνεται ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα λόγω της χαμηλής ανταπόκρισης των οφειλετών που σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο ύψος των δόσεων που προκύπτουν απ' αυτήν.
Ενδεικτικό είναι ότι το ισχύον καθεστώς δεν έχει ανακόψει την διόγκωση των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2014) οι οποίες στο τέλος Απριλίου σύμφωνα με τα στοιχεία που του υπουργείου Οικονομικών ξεπερνούσαν τα 4,3 δισ. ευρώ έναντι 3,5 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου ενώ η αύξηση τους συνεχίζεται και τον Μάιο
Η νέα ρύθμιση εκτιμάται ότι θα συμβάλει και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων στο βαθμό που θα υπαχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι σε αυτήν. Πηγή

Σε κλοιό οι «κυνηγοί» μετάλλων

2
Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού, πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 19-25 Μάιου, στοχευμένες δράσεις, στην Αχαΐα την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής και διακίνησης μέταλλων.
Πιο συγκεκριμένα συγκροτήθηκαν έντεκα ομάδες ελέγχων από αστυνομικούς όλων των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Περιφέρειας μας, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους τόσο σε επιχειρήσεις και μάνδρες πώλησης μετάλλων όσο και σε οχήματα που μετέφεραν τέτοια αντικείμενα, με τα εξής αποτελέσματα :
Ελέγχθηκαν : Διακόσια εξήντα άτομα.
Προσήχθησαν : Είκοσι οκτώ άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : Δεκατέσσερα άτομα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της υποβάθμισης περιβάλλοντος, της κλοπής και των ναρκωτικών, ενώ σε βάρος κάποιων από τους συλληφθέντες εκκρεμούσαν και καταδικαστικές αποφάσεις.
Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν  Πηγή

Ποιος ΣΥΡΙΖΑ και ποια ΝΔ; Σάρωσε το «Κόμμα Κυνηγών» στο Περδικάκι

Υπήρξε χωριό που ψήφισε μαζικά «Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών» δίνοντας του μάλιστα την πρώτη θέση στις χθεσινές ευρωεκλογές . Πρόκειται για το Περδικάκι του Ορεινού Βάλτου όπου το «Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών» σάρωσε με ποσοστά (37,68%) που πιθανότατα δεν κατέγραψε πουθενά αλλού στη χώρα. Υπάρχει όμως μία βασική εξήγηση για αυτό. 
Από τον Περδικάκι κατάγεται ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Κυνηγών, Χριστόφορος  Κορέτσης.

Τα απίστευτα άκυρα ψηφοδέλτια που σαρώνουν στα social media -Από καρδούλες μέχρι καυστικά σχόλια [εικόνες]


Τα άκυρα ψηφοδέλτια έβγαλαν και φέτος...πρώτο κόμμα στην εκλογική διαδικασία.
Πολίτες από τη βόρεια Ελλάδα, γράφει το seleo.gr, έδωσαν τα «ρέστα» τους και οι πολίτες, ή τουλάχιστον αυτοί που δεν ήθελαν να ψηφίσουν Τζιτζικώστα ή Ιωαννίδη, έγραψαν τα δικά τους μηνύματα είτε με το χέρι είτε ηλεκτρονικά που περιείχαν από καυστικά σχόλια μέχρι εκφράσεις αγάπης.

Το μήνυμα του Γιάννη Πρεβεζιάνου.

Το πολυπόθητο όνειρο για τους δημότες λόγω λεπτομερειών δεν έγινε πραγματικότητα.  Στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών οι συμπολίτες μας κατέδειξαν ότι το σύστημα που διοικεί το Δήμο μας τα τελευταία χρόνια δεν εκφράζει το μισό εκλογικό σώμα. 

Το συντριπτικό ποσοστό που ξεκίνησε από το  29,56 στις 18 του Μάη και κατέληξε στο 49,22  μας δίνει τη δύναμη ως ισχυρή αντιπολίτευση να παλέψουμε για ένα μέλλον όπου τα παιδιά μας θα είναι υπερήφανα για τον τόπο τους. Ευχαριστώ προσωπικά και εκ μέρους όλων των υποψηφίων μου όλους όσους μας στήριξαν στον τιτάνιο αγώνα που πραγματοποιήσαμε και δεσμεύομαι ότι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας θα είναι αντάξια των προσδοκιών τους. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει η φωνή του κάθε δημότη στο Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.

Ο χρόνος θα αποδείξει ότι θα είμαστε συνεπείς απέναντι σε όλους και οι καθεστωτικές αντιλήψεις δεν θα κυριαρχήσουν στο Δήμο, αλλά θα κυριαρχήσει η φωνή του κάθε πολίτη.


Πηγή:ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS  amfiloxia-online

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Δεν θα είμαστε «φωτοβολίδα» των ευρωεκλογών

Χατζημαρκάκης: Δεν θα είμαστε «φωτοβολίδα» των ευρωεκλογών
Στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας βρίσκονται μετά την εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών, οι «Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» (ΕΕΠ), σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Χατζημαρκάκη.
«Παρά τη μηδαμινή προβολή των θέσεών μας από τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 81.000 πολίτες μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και αναγνώρισαν την προσπάθειά μας να εκφράσουμε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες λύσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με προτάσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας» ανέφερε σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.
Όπως υποστήριξε ο κ. Χατζημαρκάκης, οι «Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες αναδείχθηκαν, μέσα σε μόλις τρεισήμισι μήνες από την ίδρυσή τους, ως μια νέα πολιτική δύναμη, η οποία μέσα σε συνθήκες κατακερματισμού, επιχειρεί να εκφράσει μια νέα προοπτική για τη χώρα. Μια δυναμική φωνή των πολιτών που θέτει στο επίκεντρο την προάσπιση του μόχθου του ελληνικού παραγωγικού ιστού, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας».

Αυτή είναι η μητέρα της ακροδεξιάς Λεπέν -Πόζαρε γυμνή στο Playboy για να εκδικηθεί τον πατέρα της (Video + Photos)

pierette-le-pen
Η Μαρίν Λεπέν και το ακροδεξιό κόμμα της είναι η πρώτη δύναμη της Γαλλίας στις ευρωεκλογές. Κόρη ενός ακραίου εθνικιστική ηγέτη και μιας εκκεντρικής μητέρας που δεν δίστασε να βγάλει τα άπλυτα της οικογένειας στη φόρα και να γίνει ο περίγελως της Γαλλίας.
Ο Ζαν Μαρί Λεπέν ήταν ηγέτης του Εθνικού Μετώπου από το 1972 εως το 2011. Κατόρθωσε να επιβάλει το ακροδεξιό κίνημα στη Γαλλία, ο ίδιος είναι ευρωβουλευτής και έφτασε να διεκδικήσει ακόμη και την Προεδρία της Γαλλίας.
Η πρώτη σύζυγός του είναι η Πιερέτ Λαλάν, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες. Η μια από τις κόρες τους είναι η Μαρίν Λεπέν, η οποία ανέλαβε την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος το 2011 και κατόρθωσε να το κάνει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του 2014.
Η Πιερέτ χώρισε από τον πατέρα της το 1987, μετά από ένα δημόσιο καυγά που άφησε εποχή στη Γαλλία. Το αποκορύφωμα ήρθε όταν η Πιερέτ πόζαρε χωρίς εσώρουχο στο Playboy για να πικάρει τον σύζυγό της, σε μια φωτογράφιση που έμεινε στα χρονικά.

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΟΙΜΗΣΗ - ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ


Το Keramidi Valtou και εγώ προσωπικά, συγχαίρουμε τον κύριο Κοιμήση για την επανεκλογή του στη θέση του Δημάρχου Αμφιλοχίας και την παράταξή του για την επιτυχία της. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, προς όφελος ΜΟΝΟ του τόπου μας.

Επίσης συγχαίρουμε και τον κύριο Πρεβεζιάνο για την έντιμη και καθαρή μάχη που έδωσε, αν και δεν τα κατάφερε για λίγους μόνο σταυρούς.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Γυρνάς Γιώργος
Γυρνάς Γιώργος


Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές

Το δικό του μήνυμα μέσω των χθεσινών τριπλών εκλογών έδωσε ο ελληνικός λαός.
Οι ισορροπίες είναι λεπτές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ιστορική πρωτιά για ένα κόμμα της Αριστεράς, η ΝΔ να έρχεται δεύτερη στις ευρωεκλογές, η Χρυσή Αυγή να αναδεικνύεται τρίτο κόμμα και η Ελιά να αναγεννιέται από τις… στάχτες του ΠΑΣΟΚ, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

Το αποτέλεσμα της τριπλής κάλπης στην Ελλάδα έχει γίνει πρωτοσέλιδο στην πλειονότητα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα οποία κάνουν λόγο για καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ωστόσο δεν βγάζει «νοκ-άουτ την κυβέρνηση». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, για την οποία σημειώνουν ότι αποτελεί «το τρίτο δημοφιλέστερο κόμμα στην Ελλάδα που ετοιμάζεται να στείλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τρεις ευρωβουλευτές».

Χωρίς εκπροσώπους του αγροτικού χώρου η συμμετοχή μας στην Ευρωβουλή;

Δυσοίωνα για τον αγροτικό χώρο τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα καταμέτρησης των σταυρών για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, καθώς φαίνεται πως δεν εκλέγονται από κανένα πολιτικό σχηματισμό οι λιγοστοί - έτσι και αλλιώς – υποψήφιοι που προέρχονται από τον αγροτικό χώρο. 
 
Ούτε καν στελέχη που υπηρέτησαν σε προηγούμενες θητείες στην Επιτροπή Γεωργίας του ευρωκοινοβουλίου, όπως η πρώην ευρωβουλευτής και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, η οποία κατατάσσεται 5η σε σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς, από το οποίο εκλέγονται δύο ευρωβουλευτές.
Πάντως η καταμέτρηση συνεχίζεται και η μάχη σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι σκληρή.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται 6 ευρωβουλευτές, από τη ΝΔ 5, από τη Χρυσή Αυγή 3, ενώ από δύο ευρωβουλευτές εκλέγουν Ποτάμι, Ελιά και ΚΚΕ. Ένας ευρωβουλευτής για τους ΑΝΕΛ.
  Ποιοι προηγούνται

Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα για πιθανό ανασχηματισμό

 
Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται ένας ευρύς ανασχηματισμός της κυβέρνησης, μετά το χθεσινό...
εκλογικό αποτέλεσμα, που το Μαξίμου ερμηνεύει ως διπλό μήνυμα των πολιτών: Αφενός να εξαντληθεί η κυβερνητική θητεία και αφετέρου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο κυρίως πολιτικής αλλά και προσώπων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατέληξε στην απόφαση για ανασχηματισμό από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, όταν το αποτέλεσμα, με βάση τις μετρήσεις που γινόταν, είχε αρχίσει να αποκρυσταλλώνεται. Όπερ και εγένετο, καθώς η κάλπη των ευρωεκλογών φαίνεται ότι του δίνει αυτή τη δυνατότητα.
Οι πληροφορίες λένε ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να αξιοποιηθούν στελέχη που στήριξαν το εγχείρημα της Ελιάς, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και στελέχη της ΝΔ που δέχτηκαν να μπουν στις αυτοδιοικητικές μάχες, παρότι είχαν εξαρχής λίγες πιθανότητες επιτυχίας, όπως οι Σταύρος Καλαφάτης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος. Πηγή

Ευροεκλογές 2014: Ποσοστά, έδρες και το χάρτης


  • ΣΥΡΙΖΑ 26.51%   έδρες 6
  • ΝΔ 22.87%   έδρες 5
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9.41%     έδρες 3
  • ΕΛΙΑ 8.01%     έδρες 2
  • ΠΟΤΑΜΙ 6.58%     έδρες 2
  • ΚΚΕ 6.05%     έδρες 2
  • ΑΝΕΛ 3.41%     έδρες 1
  • ΛΑΟΣ 2.70%     έδρες 0

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Αποτελέσματα Ευροεκλογών



Ενσωμάτωση:

1.645/1.646   99,94 %
 Κόμμα%
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ30,39
Νέα Δημοκρατία22,13
ελιά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ [(ΠΑ.ΣΟ.Κ)-Συμφ. για τη Ν. Ελλάδα-Δυν. Ελλάδα-Μεταρ/κή Αριστ.-Ν. Μετ/στές-ΠΟΛ. 2012-ΠΡΩΤ/ΛΙΑ Β΄] 9,83
Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή9,15
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ6,46
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ5,46
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Πάνος Καμμένος2,78
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΛΑ.Ο.Σ.)1,75
Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία1,30
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ [ΕΝ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡ.ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ-Νέα Μεταρ. Ριζοσπ. Αν.-Χριστ/κό Κ. Ελλ.-Πατρ. Δίκτ. Αφύπν.]1,13
Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Φύση - Κυνήγι - Ψάρεμα - Παράδοση)1,11
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ0,84
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ0,83
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)0,79
έλληνες ευρωπαίοι πολίτες0,76
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)0,68
ΓΕΦΥΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ/ΔΡΑΣΗ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ0,61
ΚΟΙΝΩΝΙΑ0,55
Αγροτικό.Κτηνοτροφικό.Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ)0,48
ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία0,42
Ενωση Κεντρώων0,36
κοινωνία αξιών0,26
ΣΧΕΔΙΟ Β΄0,24
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας0,24
Σοσιαλιστικό Κόμμα0,19
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ0,17
ΛΕΥΚΟ0,15
ΔΡΑΧΜΗ [ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων - Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα - Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα]0,13
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ0,12
Δημ. Βεργής Ελληνες ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ0,12
ΚΟΛΛΑΤΟΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-Οικολογικό Ελληνικό0,11
ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 0,07
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛ. ΛΑΪΚ. ΣΥΣΠ. (ΕΛ.ΛΑ.Σ.) [ΚΟΜ. ΕΘΝ. ΣΩΤ. (Κ.Ε.ΣΩ)-ΕΘΝ. ΛΑΪΚ. ΣΧΗΜ. (Ε.ΛΑ.Σ)-Κίν. Πολ/κής Αλήθ. (ΚΙ.Π.ΑΛ.)]0,07
ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ0,06
Α.Σ.Κ.Ε.0,06
Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο0,06
Κ.Ε.ΑΝ. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ0,04
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 0,04
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ0,03
ΑΝ.ΑΝ.ΑΡΙΣΤ., ΑΝ.ΔΕΞΙΑ, ΑΝ.ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.Ν.Δ., ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Κ. ΕΠΙΧ.ΧΑΡ.ΟΙΚ.ΧΑΡ.ΧΡΕΗ ΣΩΖΩ ΖΩΕΣ ΠΑΝ.ΕΡΓ.ΚΙΝ.ΕΛΛ. ΠΑ.Ε.Κ.Ε.0,02
ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΓΗ0,01
ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

NEXT PAGE