links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Οι Αγανακτισμένοι της Ισπανίας έγιναν 4ο κόμμα!!!!!Οι δικοί μας;

agamnaspdasfΟι Αγανακτισμένοι της Ελλάδας έμειναν μόνο μια ανάμνηση… Ξεχάστηκαν, κλειστήκαν σπίτι τους, εξακολουθούν να βλέπουν τηλεόραση, να παίζουν με τους υπολογιστές, να γκρινιάζουν, να δέχονται με σκυμμένο κεφάλι μειώσεις μισθών, να δέχονται σιωπηλά την καθημερινή υποτίμηση του βιοτικού τους επιπέδου και πολλά πολλά ακόμα που όλοι τα ζούμε και που όλοι ξέρουμε.

Οι Αγανακτισμένοι του 2011 που κάποιοι πίστεψαν σε αυτούς δεν μπόρεσαν να κάνει τίποτα παραπάνω. Αποδείχτηκαν και αυτοί μια φούσκα… ελληνική. Και αν αναρωτιέστε γιατί τους ξαναθυμηθήκαμε, είναι γιατί μας έκανε μεγάλη εντύπωση η είδηση πως οι Αγανακτισμένοι της Ισπανίας όχι μόνο δεν διαλύθηκαν αλλά δημιούργησαν και κόμμα που κατάφερε να βγει τέταρτο στις Ευρωεκλογές.


Ήταν… 15 Μαϊου 2011, και χιλιάδες Ισπανοί πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους και γέμισαν τις πλατείες πενήντα πόλεων της χώρας.
Ορισμένοι παρέμειναν εκεί για μήνες. Το σύνθημα δόθηκε από την οργάνωση «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Στη συνέχεια, ο ένας ενημέρωνε τον άλλο. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το κίνημα 15-Μ. Ελάχιστα μέσα ενημέρωσης το είχαν προβλέψει. Όσο για τα πολιτικά κόμματα, δεν είχαν καταλάβει τίποτα.
Τρία χρόνια αργότερα, το «Podemos» (Μπορούμε), ένα κόμμα που αποτελεί τη συνέχεια εκείνου του κινήματος, αναδείχθηκε η τέταρτη πολιτική δύναμη της χώρας. Ούτε αυτό το είχε προβλέψει κανείς. Το «Podemos» ενεγράφη στους εκλογικούς καταλόγους πριν από τρεις μήνες, ύστερα από μια έντονη συζήτηση στους κόλπους του για το αν έπρεπε να συνεχίσει να κινείται στο δρόμο ή να δοκιμάσει την τύχη του στους θεσμούς.
Δεν έχει κεντρικό πολιτικό συμβούλιο ούτε μέλη. Θα έχει όμως πέντε ευρωβουλευτές, αφού έλαβε 1,2 εκατομμύρια ψήφους. Αν αυτή η επιτυχία επαναληφθεί στις βουλευτικές εκλογές του 2015, το κόμμα αυτό θα είναι το κλειδί για τον σχηματισμό διοικήσεων στους δήμους ή τις αυτόνομες περιοχές.
Το όραμά τους έγινε πραγματικότητα.
Το δικό μας; Εκτός κι αν δεν έχουμε…
«Σίφουνας»
Πηγή www.spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE