links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αφορίζει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Ο Μητροπολίτης  Κοσμάς
«Πίσω απ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να πολεμήσουν την ορθοδοξία»

Ανάμεσα στους πιο σφοδρούς πολέμιους της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και της διάθεσής της για εμπορικούς λόγους είναι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Σε επίσημη θέση του Μητροπολίτη σε έρευνα που έκανε για το θέμα ο ιστότοπος Rnn που ασχολείται αποκλειστικά με εκκλησιαστικά θέματα, εκφράζεται η πλήρης αντίθεση στο ενδεχόμενο της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Η πλήρης δήλωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπως αναρτήθηκε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής :«Η Κυριακή δεν είναι μέρα απλή. Είναι η μέρα λατρείας του τριαδικού θεού και ορίστηκε ως τέτοια από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο. Ο άνθρωπος κάποτε πρέπει να ξεκουράζεται.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Από σήμερα άρχισαν και καταθέτουν πινακίδες στην εφορία Αμφιλοχίας.











Από σήμερα το  πρωί άρχισαν να καταθέτουν πινακίδες οι πολίτες στην  εφορία Αμφιλοχίας.

Καθώς με την προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν, πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας, να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αφού αδυνατούν να τα πληρώσουν.
 

Μέχρι την Δευτέρα 31/12 η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

 
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για το  2013 μέχρι τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου.Αν λήξει η προθεσμία, το πρόστιμο μη εμπρόθεσμης καταβολής ισούται με τα τέλη κυκλοφορίας.
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια από την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet με τον αριθμό κυκλοφορίας  και τον ΑΦΜ  και  να εξοφλούν το ποσό σε υποκατάστημα τραπέζης ή στο Ταχυδρομείο.

Χρυσή Αυγή: Διανομή Τροφίμων στο Αγρίνιο μόνο για ‘Έλληνες

        Διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες πραγματοποιεί την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012,  στην πλατεία Δημάδη και ώρα 12:00 το μεσημέρι, η Χρυσή Αυγή στο Αγρίνιο. Σε ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στο http://xa-aitoloakarnanias.blogspot.gr αναφέρει:

     Θέλοντας αυτές τις εορταστικές μέρες να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας, η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής  πραγματοποιεί κοινωνική δράση αλληλεγγύης ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, στο Αγρίνιο στην πλατεία Δημάδη την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι.....



     Καλούνται όσοι συμπατριώτες μας επιθυμούν να προμηθευτούν τρόφιμα να προσέλθουν, κρατώντας την αστυνομική (και όχι την κομματική) τους ταυτότητα. 
Προτεραιότητα θα δοθεί σε πολυτέκνους, απόρους και ανέργους.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ - ΑΣΤΕΓΟΣ - ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ
Χρυσή Αυγή
Τ.Ο Αιτωλοακαρνανίας
Τηλέφωνο: 6973749279 - 2641023271

Περιζήτητο στις αγορές του εξωτερικού το βιολογικό λάδι

Περιζήτητο στις αγορές του εξωτερικού το βιολογικό λάδι. Πολλαπλάσια η τιμή του σε σχέση με το συμβατικό.
Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο, ενώ το βιολογικό ελληνικό λάδι, έχει κατακτήσει τις αγορές του κόσμου.
Η στροφή στη βιολογική καλλιέργεια ελαιών για παραγωγή ελαιολάδου προσφέρει σίγουρο εισόδημα στον Ελληνα παραγωγό, ενώ ο δρόμος για τις εξαγωγές είναι ανοικτός.
«Πηγή» κερδοφορίας οι βιολογικοί ελαιώνες
Η τιμή για ένα κιλό βιολογικό λάδι -όταν αυτό είναι τυποποιημένο- είναι διπλάσια, ακόμα και τριπλάσια, σε σχέση με το συμβατικό. Για παράδειγμα, αν ένα κιλό ελαιόλαδο που προέρχεται από συμβατική καλλιέργεια κοστίζει 2 ευρώ, το βιολογικό λάδι κοστίζει 6 ευρώ το κιλό.
Ένας από τους σημαντικότερους πελάτες του ελληνικού βιολογικού ελαιολάδου είναι η Γερμανία, που χρόνο με τον χρόνο απορροφά ολοένα και ............μεγαλύτερες ποσότητες.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ιερώνυμος: Να δώσει η Εκκλησία τα χωράφια της να τα καλλιεργήσουν νέοι αγρότες

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο μήνυμα του προς τους πιστούς με αφορμή την ημέρα των Χριστουγέννων απηύθυνε έκκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα.

Παράλληλα, ζήτησε από την Πολιτεία να επιτρέψει την αξιοποίηση της περιουσίας που έχει απομείνει στην Εκκλησία προς όφελος του λαού και δήλωσε ότι θα θέσει στη διάθεση όποιου θέλει να καλλιεργήσει τη γη ή να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία, τα κτήματά της.
 

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Χειροτονήθηκε διάκονος ο συντοπίτης μας Θεόδωρος Κτίστης.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καινουργίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Στον Ιερό Ναό έχουν τεθεί για προσκύνηση τα Τίμια Δώρα των Μάγων που προσφέρθηκαν στο Θείο Βρέφος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος τέλεσε τη χειροτονία σε διάκονο, του συντοπίτη μας Θεοδώρου Κτίστη, μέχρι πρότινος Ιεροψάλτη στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αμφιλοχίας.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Πολύ σοβαρό τροχαίο στο κέντρο της Αμφιλοχίας

Πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη το βραδυ της Παρασκευής 21-12-2012 στο κέντρο της Αμφιλοχίας.
Νέος με την μηχανή του ξέφυγε της πορείας του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και έπεσε πάνω σε βιτρίνα καταστήματος στο κέντρο της πόλης.
Το παιδί χτύπησε αρκετά και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η μηχανή κατέβαινε από το δρόμο του Λυκείου και έπεσε σύμφωνα με μαρτυρίες πίσω από λεωφορείο που προπορευόταν με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μηχανής να πέσει κάτω και η μηχανή σύρθηκε πάνω στο πεζοδρόμιο σε μια απόσταση περίπου 30 μέτρων παρασύροντας ότι έβρισκε μπροστά της.
Το παιδί αυτή την ώρα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου για περισσότερη φροντίδα.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Έκθεση Αγιογραφίας του Ανδρέα Παπανίκου στην Αμφιλοχία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο  Ανδρέας  Παπανίκος  σας  προσκαλεί  στην έκθεση
Αγιογραφίας  που ξεκίνησε την Τρίτη  18 Δεκεμβρίου.
Η  έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Δεκεμβρίου  2012
και  ώρες  λειτουργίας  10:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00
στην  Πινακοθήκη  Μάργαρη Αμφιλοχία

(Ο Ανδρέας  Παπανίκος  γεννήθηκε  στη  Βαρετάδα  Αμφιλοχίας το  1968  μεγάλωσε  στην  Αθήνα. Έμαθε  την  τέχνη  της  Αγιογραφίας  κοντά  στον  κ. Κων/νο  Γεωργόπουλο  Αγιογράφο  και  συντηρητή  έργων  τέχνης.....

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Τα Τιμία Δώρα στον Άγιο Νικόλαο Καινούργιο

 

Τα Τιμία Δώρα των Μάγων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καινουρίου

Τα Τίμια Δώρα των εξ Ανατολών Τριών Σοφών Μάγων προς τον νεογέννητο Χριστό θα υποδεχθεί η κωμόπολη του Καινουρίου την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012. Τα Τίμια Δώρα που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους θα εκτίθενται σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καινουρίου μέχρι και την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012.
Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου και ώρα 16:30’ θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και θα ακολουθήσει Δοξολογία και Αρχιερατικός Εσπερινός.
Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες. Τηλέφωνο Ιερού Ναού 26410 61254.
Σύντομο Ιστορικό

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πέντε συλλήψεις για…δύο γουρούνια

Πέντε άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα για ζωοκλοπή που διέπραξαν στον Άγιο Νικόλαο Κατούνας. 
 Οι ζωοκλέφτες έβαλαν στο μάτι…δύο γουρούνια τα οποία και έσφαξαν. Τα μετέφεραν μάλιστα σε στάνη ενός εξ΄αυτών ωστόσο η ζωοκλοπή δεν τους βγήκε σε …καλό.
Έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο του χωριού και οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κατούνας  δεν άργησαν  να φθάσουν στα ίχνη τους. Οι πέντε συνελήφθησαν ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι την ομάδα των ζωωκλεφτών αποτελούσαν άτομα από τέσσερα χωριά. Απο Κατούνα, Κωνωπίνα, Κομποτή αλλά και από τα Διαμαντέικα του Αγρινίου!

http://www.agrinionews.gr

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Πάτρα: 14.000 ευρώ πρόστιμο σε ταξιτζή γιατί δεν πλήρωσε διόδια!

Δικαστική απόφαση, επιβάλλει σε ταξιτζή από τη Λακόπετρα, να πληρώσει σχεδόν 14.000 ευρώ, ως αστική ποινή για την μη καταβολή διοδίων στην Ολυμπία Οδό Α.Ε!


Πάτρα: 14.000 ευρώ πρόστιμο σε ταξιτζή γιατί δεν πλήρωσε διόδια!Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη απόφαση δικαστηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο, που αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις που ήδη έχει οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες η Κοινοπραξία.
Η υπόθεση,όπως αναφέρει η εφημερίδα "Κόσμος", αφορά στον αυτοκινητιστή Π.Μ., ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, διήλθε από 1/7/2011 έως και 30/8/2012, συνολικά 73 φορές από τα διόδια του Ρίου, του Ζευγολατιού και της Ελευσίνας, αρνούμενος να πληρώσει τα ανάλογα διόδια.
Στο δικαστήριο προσκομίστηκε από την Εταιρεία, λεπτομερής κατάλογος όλων των διελεύσεων του αυτοκινήτου, που μάλιστα συνοδευόταν και από αντίστοιχες φωτογραφίες του οχήματος κατά τις επίμαχες διελεύσεις, με επισημείωση του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και βεβαίωση της αρμόδιας δημόσιας υπηρεσίας για τα στοιχεία του κυρίου του οχήματος.
Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, ο Αχαιός ταξιτζής πρέπει να πληρώσει στην Ολυμπία Οδό Α.Ε. συνολικά 666,60 ευρώ για τα μη καταβληθέντα τέλη των διοδίων και επιπλέον ποσό 13.332 ευρώ, ως επιβολή αστικής ποινής, ίσης με το εικοσαπλάσιο του οφειλόμενου ποσού, για το γεγονός ότι ο κ. Π.Μ. δεν κατέβαλε αυτά τα 666 ευρώ, εντός 15 ημερών!
Το σκεπτικό της απόφασης
Έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον να αναφερθεί το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, σύμφωνα με το οποίο «προκύπτει το δικαίωμα της αιτούσας (Ολυμπία Οδός Α.Ε.), να επιδιώξει την είσπραξη των οφειλόμενων τελών διοδίου και της προβλεπόμενης αστικής ποινής, με την έκδοση διαταγής πληρωμής».
Από την πλευρά του, ο γνωστός δικηγόρος Άκης Βαβαρούτας, που ανέλαβε ήδη καθήκοντα συνηγόρου του αυτοκινητιστή, κρίνει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση εμφανίζει νομικά κενά και ασάφειες, ενώ ελέγχεται και το σκεπτικό της επιβολής αστικής ποινής στο εικοσαπλάσιο του αρχικού ποσού, στοιχεία που θα αναδειχθούν στο Εφετείο.

Read more:www.newsbomb.gr

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Κατεπείγον έγγραφο για τα κρέατα στο στρατό

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, με κατεπείγον υπηρεσιακό έγγραφο, που απέστειλε προς τον Αντιστράτηγο Εισαγγελέα Αναθεωρητή Ά , Ιωάννη Μποζίνη, ζητάει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι έρευνες της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των καταγγελιών που αφορούν ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρίες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα.

Στο έγγραφό του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καλεί τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου να εποπτεύσει ο ίδιος τη διεξαγωγή της έρευνας και να ελέγξει τους υφισταμένους του εάν και εφόσον υπήρξε καθυστέρηση στην όλη διαδικασία.

Ακυρώνεται πρόγραμμα για τη φιλοξενία 60.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

 
paidikosΤην ακύρωση της σύμβασης της ΕΕΤΑΑ με τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2012-2013, αποφάσισε το Ζ΄ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η σύμβαση αφορά τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε 60.000 Ππαιδιά, σε όλη την Ελλάδα, σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Τη σχετική απόφαση κοινοποίησε χθες ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης και υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ στο έκτακτο συνέδριο του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο οποίος τόνισε ότι με την ακύρωση, αλλά και τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας που ακολουθούν, διακινδυνεύει το πρόγραμμα αξίας 145 εκατ. ευρώ, με το οποίο χρηματοδοτείται η λειτουργία των βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).
Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και των επιλέξιμων φορέων υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2012-2013 κωλύεται λόγω των διαδοχικών τροποποιήσεων της αρχικής προκήρυξης τόσο ως προς το ύψος της χρηματοδότησης της δράσης όσο και ως προς το διαθέσιμο ποσό ανά παιδί. Εξαιρούνται τα σχέδια σύμβασης που αφορούν τα παιδιά στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και τις δομές προνήπιων με αναπηρία.
Κατά της σύμβασης προσέφυγαν ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ -όπως αναγράφεται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου- στις 15 Οκτωβρίου 2012 έγινε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ.
Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης κ. Δανιηλίδης σε ανακοίνωσή του «πρόκειται για τη χειρότερη εξέλιξη, για την οποία είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα με τους πιο υψηλούς τόνους, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε». Ο κ. Δανιηλίδης τονίζει ότι «οι εμμονές του υπουργείου Εργασίας μας οδήγησαν σ” αυτή την τραγική κατάσταση, ακυρώνοντας ένα ιδιαίτερο σημαντικό πρόγραμμα σε καιρούς χαλεπούς για την ελληνική οικογένεια, οδηγώντας τους γονείς σε ένα νέο κύκλο απόγνωσης».
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τις στρεβλώσεις και τις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

http://www.thebest.gr/

Γουρούνια τρώνε σκουπίδια στη χωματερή Αστακού!!


     Επανέρχεται ο Π. Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος με νέα διευκρινιστικά στοιχεία για την Μαρίνα Αστακού και με μια καταγγελία που σοκάρει για ανεξέλεγκτα γουρούνια που τρώνε σκουπίδια στη χωματερή Αστακού!!  

Αναλυτικά:
        Όσο   και  εάν προσπαθήσει η  Δημοτική αρχή   να πείσει ότι είχαν  εντάξει την ΜΑΡΙΝΑ στον ΘΗΣΕΑ   δεν μπορούν να πείσουν  κανέναν, γιατί   τα   έγραφα της  14/2/2007  δείχνουν ότι σαράντα ημέρες από την ημέρα που αναλάβαμε   δεν αναφερόταν ούτε ένα  ΕΥΡΩ    για  την ΜΑΡΙΝΑ, πέραν του  γεγονότος  ότι  ακόμη και   σήμερα  ο Δήμος  δεν  έχει  ώριμη  μελέτη   με τεύχη  δημοπράτησης και  περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις  για  να  πάρει άδεια δημοπράτησης......

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

12/12/12: Τι κρύβει η σημερινή ημερομηνία

Σε «συναγερμό» βρίσκονται οι αριθμολόγοι και προληπτικοί όλου του κόσμου, καθώς η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο, το τελευταίο που θα συναντήσουν στη ζωή τους: έχουμε 12/12/12.

Μπορεί τα τελευταία 11 χρόνια να έβριθαν από «τριπλές» ημερομηνίες, όμως το φαινόμενο θα κάνει να εμφανιστεί ξανά σχεδόν 100 χρόνια. Η επόμενη τέτοια ημερομηνία θα είναι η 1η Ιανουαρίου 2101.

Η 12η/12/12 είναι, λοιπόν, η τελευταία ευκαιρία που μπορούν να αξιοποιήσουν προληπτικοί και αριθμολόγοι. Για παράδειγμα, στο Λας Βέγκας θα πραγματοποιηθούν σήμερα περισσότεροι από 100 γάμοι, αριθμός δέκα φορές μεγαλύτερος από μια συνηθισμένη Τετάρτη του Δεκέμβρη.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Φυλάει όλη νύχτα για να μην του κόψουν τις ελιές στην περιοχή της Αμφιλοχίας

Αγρότης από την περιοχή της Αμφιλοχίας  αναγκάζεται και φυλάει έξω στη βροχή, και στο κρύο όλη νύχτα, έχει πληροφορίες ότι θα του κόψουν τις  ελιές.  

Ένα απόγευμα έφυγε από το κτήμα του το πρωί και όταν γύρισε του είχαν κόψει μερικά  δέντρα για καυσόξυλα προφανώς.

Προκειμένου να προστατέψει τα υπόλοιπα, φυλάει όλη νύχτα στη βροχή και στο κρύο.

Τώρα που οι άνθρωποι, λόγω κρίσης, επαναφέρουν το άναμμα των τζακιών και σόμπες  η τιμή των καυσόξυλων ανεβαίνει με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά τα ελαιόδεντρα στο άψε σβήσε.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Σε ρόλο… ΟΑΕΔ, η Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας

Σε ρόλο… ΟΑΕΔ, η Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνει ότι Έλληνας εργοδότης προσφέρει μονοήμερη εργασία μόνο για Έλληνες για την Τρίτη 11-12-2012. Η Χρυσή Αυγή γνωστοποιεί και τις λεπτομέρειες της προσφοράς εργασίας.

Είναι η εξής:
 
 Αριθμός ζητούμενων Ελλήνων εργατών: 30
Περιοχή εργασιας: Μάστρου Αιτωλικού
Είδος εργασίας: Μάζεμα εσπεριδοειδών (πορτοκάλια-μανταρίνια)
Επίσης, οι 15 από τους εργάτες θα μπορέσουν να συνεχίσουν την εργασία σε μάζεμα ελιάς. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6936 102 006.
Πρόκειται για την πρώτη αυτού του τύπου αγγελία στην περιοχή από τη Χρυσή Αυγή που-θυμίζουμε-πρόσφατα σε κεντρικό επίπεδο ανακοίνωσε την ίδρυση Ομάδας  Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων (ΟΑΕΔ Ελλήνων) χαρακτηρίζοντας  μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, «με σκοπό την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ανέργων συμπατριωτών μας» και προκαλώντας τις αντιδράσεις του υπουργείου Εργασίας
 www.agrinionews.gr

Οι προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Οι προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τους στόχους και τις αρχές της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνουν το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Αστέρας» στην Πάτρα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με χαιρετισμούς από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργο Αγγελόπουλο. Θα ακολουθήσουν οι εξής εισηγήσεις: 19:00 - 19:20 Διονύσιος Καρβέλης, Υπεύθυνος EUROPE DIRECT PATRAS (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας). Παρουσίαση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 19:20 - 19:40 Γεώργιος Αγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 
Εισήγηση: «Η Στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον Πρωτογενή Τομέα». 19:40 - 20:00 Δημήτριος Ψαλτόπουλος, Αν. Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών. Εισήγηση: «Αναμόρφωση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και η Αγροτική Ανάπτυξη στην Ελλάδα». 20:00 - 20:20 Αναστασία Κανναβού, Προϊσταμένη Μονάδας Α΄ - Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Εισήγηση: «Αγροτική Ανάπτυξη μετά το 2013. Προτάσεις Κανονισμών - Προετοιμασία Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020». 20:20 - 21:00 Τοποθετήσεις - ερωτήσεις εκπροσώπων φορέων και λοιπών συμμετεχόντων.
axeloostv.blogspot.gr 

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Το χαμόγελο του παιδιού στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών Μαλιγιάννη


ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΑΓΔΑ ΜΑΛΙΓΙΑΝΝΗ


Πανελλαδική συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους, που βιώνουν
την απόλυτη φτώχεια στη χώρα μας!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του. Μία από τις σημαντικές δράσεις του, είναι η υλική, κοινωνική, ψυχολογική και ιατρική βοήθεια σε χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους, σε όλη την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Πορεία στην Αμφιλοχία εις μνήμη του Αλέξη


Με πορεία στο κέντρο της Αμφιλοχίας και συνθήματα, τίμησαν την τέταρτη επέτειο της μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αμφιλοχίας.
Η πορεία έγινε κάτω από δυνατή βροχή και υπο την πίεση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
Για τα δεδομένα των καιρικών φαινομένων η πορεία και η συμμετοχή των μαθητών ήταν αρκετά μεγάλη.




Πηγή amfiloxia-blogs.blogspot.gr

12χρονοι επιχείρησαν να κακοποιήσουν σεξουαλικά 8χρονο

Μια καταγγελία η οποία εξετάζεται από τις αστυνομικές Αρχές έγινε χθες από τους γονείς ενός οκτάχρονου αγοριού.
Συγκεκριμένα το περιστατικό φέρεται να έχει λάβει χώρα πριν μερικές ημέρες σε χωριό του Δήμου Ερυμάνθου(Περιφέρεια Αχαίας) και αναφέρει ειδικότερα, όπως γράφει και η εφημερίδα «Γνώμη» πως δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 12 ετών επιχείρησαν να κακοποιήσουν σεξουαλικά ένα 8χρονο αγοράκι!
Ειδικότερα πρόκειται για δύο ανήλικους αλλοδαπούς, αλβανικής υπηκοότητας οι οποίοι βρέθηκαν στο χωριό μαζί τους γονείς τους από την Κόρινθο για να ασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες.
Σύμφωνα με την καταγγελία οι ανήλικοι φέρεται να παρέσυραν το 8χρονο αγόρι σε ερημική τοποθεσία και στο πλαίσιο ενός ...αρρωστημένου παιχνιδιού προσπάθησαν να το κακοποιήσουν σεξουαλικά με ξένο αντικείμενο. Το παιδί αντιστάθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια και έτσι οι ανήλικοι φοβήθηκαν και το έβαλαν στα πόδια.
Ο μικρός περιέγραψε στους γονείς του τι είχε συμβεί και οι ίδιοι το κατήγγειλαν στην Αστυνομία

aktiovonitsapress.blogspot.gr 

Απίστευτο! Φωτογράφος άφησε έναν άνδρα να διαμελιστεί στις γραμμές του τρένου για να τον κάνει εξώφυλλο στην εφημερίδα!

 Απίστευτο! Φωτογράφος άφησε έναν άνδρα να διαμελιστεί στις γραμμές του τρένου για να τον κάνει εξώφυλλο στην εφημερίδα!
Ο φωτογράφος της εφημερίδας New York Post, προτίμησε να απαθανατίσει το γεγονός από το να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, τον άτυχο άνδρα!  
Η απάθεια του φωτογράφου έχει προκαλέσει σάλο σε όλο τον κόσμο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν προλάβαινε να τον τραβήξει και ότι με το φλας της φωτογραφικής του μηχανής προσπάθησε να προειδοποιήσει τον οδηγό του συρμού. "Καταδικασμένος! Σπρωγμένος στις ράγες, αυτός ο άνδρας πρόκειται να πεθάνει", αυτός ήταν ο τίτλος στο εξώφυλλο της New York Post.
 Ένας άνδρας προσπαθεί να ανέβει στην αποβάθρα του μετρό, την ώρα που το τρένο έρχεται κατά πάνω του, αλλά μάταια δεν τα κατάφερε! Ο άτυχος 58χρονος άνδρας δεν έπεσε μόνος του, αλλά τον είχε ρίξει στις γραμμές ένας άλλος άντρας μετά από καβγά.
www.gossip-tv.gr/ 

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Απανθρακώθηκε στην κατοικία της 90χρονη στην προσπάθειά της να ζεσταθεί

Φωτιά για να ζεσταθεί άναψε σήμερα 90χρονη που έμενε μόνη της στο Αθαμάνιο Τζουμέρκων Άρτας, αλλά κάτω από άγνωστες μέχρι τώρα συνθήκες, η φωτιά επεκτάθηκε στο δωμάτιο με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη γυναίκα, να μη μπορεί να αντιδράσει και να απανθρακωθεί.

Στο καμένο σπίτι της την εντόπισαν συγγενείς της που ανησύχησαν αλλά όταν έφθασαν, ήταν πλέον αργά. Την προανάκριση έχει αναλάβει η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σφοδρότατη χαλαζόπτωση στην Αμφιλοχία



Σφοδρότατη ήταν η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σήμερα στης 18:20 το απόγευμα στην Αμφιλοχία ήταν αρκετό.Οι δρόμοι έμοιαζαν σαν παγοδρόμιο,ζημίες δεν αναφέρθηκαν μέχρι στιγμή.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πιο επιθετικοί οι λύκοι στα χωριά

Όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια κτηνοτρόφοι έρχονται αντιμέτωποι με δεκάδες σκοτωμένα ζώα
Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε έντονα η φήμη σύμφωνα με την οποία σε περιφερειακό διαμέρισμα του Αγρινίου κάποιοι εντόπισαν και σκότωσαν μια λύκαινα με μερικούς ακόμα νεαρούς λύκους. Παρότι η φήμη αυτή δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται, ξεκίνησε μια κουβέντα για τη ζημιά που προκαλούν στους κτηνοτρόφους οι λύκοι, που πλέον φαίνονται να είναι σε αριθμούς όχι αμελητέους σχεδόν σε όλους τους ορεινούς όγκους του νομού.
Από την άλλη είναι κοινό μυστικό ότι ομάδες κτηνοτρόφων- και όχι μόνο- έχουν χτυπήσει οργανωμένα λύκους με κυριότερη αιτία το γεγονός ότι οι λύκοι είναι, πλέον, πολύ επιθετικοί. Κρούσματα επιθέσεων από λύκους στο νομό, όπως αναφέρει στο «Γεγονός» ο υπεύθυνος του ΕΛΓΑ της περιοχής κ. Κουτσοσπύρος, σημειώνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα. «Οι περιοχές που έχουμε πολλά κρούσματα επιθέσεων σε ζώα είναι στο Βάλτο, το Παναιτωλικό, στα σύνορα προς το Λιδωρίκι και στη ορεινή Ναυπακτία. Είναι φήμη ότι τα πιο πολλά κρούσματα συμβαίνουν μέσα στον βαρύ χειμώνα, αντίθετα θα μπορούσα να πω ότι έχουμε πιο πολλά κρούσματα τους μήνες με καλύτερο καιρό καθώς τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Κι εδώ θέλω να πω ότι πολλές φορές τα ζώα που δέχονται επίθεση δεν φυλάσσονται σωστά, υπάρχει δηλαδή και ατομική ευθύνη». Όπως αναφέρει, επίσης ο κ. Κουτσοσπύρος ο ΕΛΓΑ έχει συγκεκριμένο τρόπο που αποζημιώνει τους κτηνοτρόφους και αυτός είναι περίπου 120 ευρώ μικτά, δηλαδή περίπου 95 ευρώ για κάθε ζώο, όχι όμως σε μεμονωμένες επιθέσεις. Δηλαδή για ένα ζώο δεν αποζημιώνεται ο κτηνοτρόφος όπως και δεν αποζημιώνεται για έμβρυο που τυχόν φέρει κάποιο θηλυκό ζώο όταν δέχεται την θανατηφόρο επίθεση. «Ο υπολογισμός δεν είναι δικός μας και γίνεται βάσει διεθνών κανόνων για απώλεια ζώων από αρπακτικό εκτός του περιβάλλοντός του», εξηγεί.
Οι κυνηγοί

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης εξακολουθεί να έχει αστυνομικό για φύλαξη

Παρά τις μειώσεις που έχουν γίνει στη φύλαξη τους, δεκάδες αστυνομικοί εξακολουθούν να διατίθενται για τη φύλαξη πολιτικών προσώπων, στην προκειμένη περίπτωση πρώην υπουργών και βουλευτών. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για τη φύλαξη 48 από αυτούς διατίθενται 92 αστυνομικοί από την υπηρεσία που αποκαλείται «επίσημα».
        Στη λίστα των πρώην που φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. φιγουράρει και το όνομα του Ανδρέα Μακρυπίδη, στον οποίο έχει διατεθεί όπως και σε δεκάδες άλλους πρώην βουλευτές ένας αστυνομικός για τη φύλαξή του....
  Τη μερίδα του λέοντος ωστόσο, δηλαδή από 10 αστυνομικούς έχουν ο πρόεδρος του -εξωκοινοβουλευτικού πλέον- ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Παπουτσή.    
  Ακολουθούν, ο πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο πρώην -προ πάρα πολλών ετών- υπουργός Δημόσιας Τάξης Σήφης Βαλυράκης που έχουν από 6 φρουρούς.
 

Αναλυτικά, ο πίνακας των πρώην που φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εξής:

Ντύθηκε στα άσπρα το Μεσολόγγι από σφοδρή χαλαζόπτωση,

Σήμερα τα ξημερώματα.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ο πιό δύσκολος χειμώνας της μεταπολίτευσης.

 Την καθημερινότητα την βλέπουμε και τη  ζούμε όλοι.

 Μετά τα χρόνια των «παχιών αγελάδων» η ψευδαίσθηση σπάει και η Ελλάδα αντιλαμβάνεται ότι γυρίζει ολοταχώς στη φτώχεια περασμένων δεκαετιών


Η ανεργία, η πείνα  και η εξαθλίωση αυξάνονται συνεχώς , το μέλλον μας δείχνει όλο και πιο μαύρο κάθε μέρα εξαιτίας των πολιτικών που αποφάσισαν οι ξένοι και οι ντόπιοι δανειστές και υλοποιούν οι αδίστακτοι πολιτικάντηδες.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μέτρα και  καταστάσεις, που θα κάνουν τον χειμώνα δύσκολο για την κοινωνία της Αμφιλοχίας και της χώρας γενικότερα αβίωτη μέχρι θανάτου.
 
 Σε αυτό το σκηνικό, αποφασίζουμε να μην μείνουμε άπραγοι.


 Διαλέγουμε και  αγωνιζόμαστε για θέματα που μας απασχολούν όλους, είτε είναι καθαρά τοπικά, είτε είναι ευρύτερα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία για να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και την κατάσταση γενικότερα. 

NEXT PAGE