links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ιερώνυμος: Να δώσει η Εκκλησία τα χωράφια της να τα καλλιεργήσουν νέοι αγρότες

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο μήνυμα του προς τους πιστούς με αφορμή την ημέρα των Χριστουγέννων απηύθυνε έκκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα.

Παράλληλα, ζήτησε από την Πολιτεία να επιτρέψει την αξιοποίηση της περιουσίας που έχει απομείνει στην Εκκλησία προς όφελος του λαού και δήλωσε ότι θα θέσει στη διάθεση όποιου θέλει να καλλιεργήσει τη γη ή να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία, τα κτήματά της.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ήδη ενήμερο για την πρόθεση του Αρχιεπισκόπου να διαθέσει κτήματα προς καλλιέργεια και αναζητείται μέθοδος ώστε αυτά να δοθούν σε άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη, δωρεάν.
 
 Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η συνολική γη που θα διατεθεί θα αγγίζει τα 500.000 στρέμματα.

Παράλληλα τόνισε «Είναι καιρός νά αρθούν τα ἐμπόδια, ώστε αυτή ἡ λίγη περιουσία πού απέμεινε στήν Ἐκκλησία νά της ἐπιτραπεί νά τήν ἀξιοποιήσει πρός όφελος του λαού μας.

Και όποιος ἐπιθυμεί νά ἐργαστεί στήν ἑλληνική γη, συμβάλλοντας στή διατροφική ἐπάρκεια της χώρας καί στήν ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας καί βοσκής, ας γνωρίζει ότι, όση λίγη γη ανήκει ακόμα στήν Εκκλησία, θά είναι στή διάθεσή του».

http://www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE