links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Χειροτονήθηκε διάκονος ο συντοπίτης μας Θεόδωρος Κτίστης.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καινουργίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Στον Ιερό Ναό έχουν τεθεί για προσκύνηση τα Τίμια Δώρα των Μάγων που προσφέρθηκαν στο Θείο Βρέφος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος τέλεσε τη χειροτονία σε διάκονο, του συντοπίτη μας Θεοδώρου Κτίστη, μέχρι πρότινος Ιεροψάλτη στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αμφιλοχίας.
Πλήθος πιστών ακόμη και από την Αμφιλοχία και τα γύρω χωριά του ευρύτερου δήμου Αμφιλοχίας, προσήλθαν στην κωμόπολη του Καινουργίου για να αναφωνήσουν «Άξιος» για τον νέο διάκονο και να του ευχηθούν.

 Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στον νεοχειροτονηθέντα  διάκονο, εξήρε το ήθος του, τον συγχάρηκε για την πολύ δύσκολη απόφαση που πήρε και τον παρότρυνε να είναι κοντά στο ποίμνιο και στην Εκκλησία.

Ο διάκονος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην απόφαση που πήρε, ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο για την αγάπη του και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του εντάσσοντάς τον στους κύκλους της Εκκλησίας.

Επιπλέον ευχαρίστησε τη σύζυγό του, τους γονείς του, τα αδέρφιά του και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους για την συμπαράστασή τους και την εκεί παρουσία τους.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι παριστάμενοι ευχήθηκαν στο νεοχειροτονηθέντα διάκονο και τους προσφέρθηκε και γλυκό.


Στη συνέχεια δείτε περισσότερες φωτογραφίες.




http://amfiloxia-online.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE