links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Η πιο νόστιμη και γρήγορη τηγανητή τυρόπιτα.

Ένα παραδοσιακό πρόχειρο πιάτο, που από τόπο σε τόπο το βλέπουμε να αλλάζει ως προς τη χρήση μυρωδικών, λαδιού, βουτύρου ή χοιρινού λίπους (γλίνα). Σας παραθέτουμε μια πιο «πολιτισμένη» εκδοχή του. Καλό θα ήταν να τη δοκιμάσετε μια μέρα που το εδεσματολόγιό σας θα είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται. Το μόνο που χρειάζεται δίπλα της είναι μια δροσερή σαλάτα.

Υλικά (4 μερίδες)

Η πιο νόστιμη και γρήγορη τηγανητή τυρόπιτα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τηγανητή τυρόπιτα, χτυπάμε, σε ένα μπολ, καλά τα αυγά με το γάλα και μετά προσθέτουμε το δυόσμο και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε τη 1 κουτ. σούπας βουτύρου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 – 32 εκ. σε μέτρια φωτιά.
  3. Όταν λιώσει καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και μοιράζουμε πάνω του το μισό μείγμα από το μπολ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω.
  4. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν.
  5. Αφήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω και με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, βάζουμε άλλη 1 κουτ. σούπας βούτυρο στο τηγάνι και όταν λιώσει αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  6. Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πάλι κλείνουμε περιμετρικά.
  7. Όταν ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, για να ψηθεί και το τελευταίο φύλλο.
  8. Όταν η τυρόπιτα είναι έτοιμη, τη βγάζουμε και την κόβουμε στα τέσσερα.

Source: gastronomos.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE