Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα
φθινοπωρινό ζεστό cheesecake με βάση από μπισκότα και καρύδια και αφράτη
γέμιση από κολοκύθα, τυρί κρέμα και μπαχαρικά.
Συστατικά
Για τη βάση
80 γρ. μπισκότα τύπου digestive50 γρ. καρύδια
50 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
65 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
750 γρ. τυρί κρέμα90 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
400 γρ. πουρέ κολοκύθας
3 αυγά, μέτρια
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1 1/2 κ.γ. τζίντζερ
1 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Για την επικάλυψη
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε σαντιγί1 κ.σ. κονιάκ
κανέλα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να απλωθεί.
- Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το τυρί κρέμα, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
- Ανακατεύουμε τη σαντιγί με το κονιάκ.
- Μόλις κρυώσει καλά το cheesecake το αφαιρούμε από τη φόρμα.
- Απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με κανέλα, και σερβίρουμε.
Source: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου