links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα φέτας..

Κεφτεδάκια με υπέροχη λευκή σάλτσα φέτας, πατάτες σαν τηγανητές και μακαρονάδα. Όπως και να τα γευτείτε το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου πεντανόστιμο. Απολαύστε τα!!!


Συστατικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


κιμά μοσχαρίσιο 500 γρ

κρεμμύδι 1 ξερό τριμμένο

σκόρδο 1 -2 σκ. ψιλοκομμένες

αβγά 1

φρυγανιά τριμμένη 4 κ. Σούπας γεμάτες

μαϊντανό ψιλοκομμένο

δυόσμο φρέσκο κατά προτίμηση

αλάτι

φρεσκοτριμμένο mix πιπεριών

ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ


μανιτάρια 230 γρ. τεμαχισμένα κονσέρβας

γκούντα 50 γρ. τυρί η΄ όποιο άλλο κίτρινο τυρί

φέτα 240 γρ. τριμμένη

σκόρδο 1 κ. γλυκού σε σκόνη

κρέμα γάλακτος 200 ml

γάλα 100 ml φρέσκο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο mix πιπεριών

μοσχοκάρυδο λίγο

κόρν φλάουρ 2 κ. γλυκού διαλυμένο στο γάλα

ελαιόλαδο λίγο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ


πατάτες 6 κομμένες κυδωνάτες σαν να τις τηγανίζουμε

μακαρόνια 0.5 κιλό

ελαιόλαδο

αλάτι


Βάζουμε σε μπολ τα υλικά μας για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνουμε αρκετά καλά.

Αν δεν βιαζόμαστε καλό είναι να μείνει ο κιμάς στο ψυγείο μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, διαφορετικά τα πλάθουμε σε κανονικό στρογγυλό μέγεθος, και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα σαν να τους τηγανίζαμε.

Κόβουμε και τις πατάτες τις αλατίζουμε τις λαδώνουμε πολύ καλά και τις στρώνουμε σε λαμαρίνα του φούρνου όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και τις ψήνουμε επίσης στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα σαν να τις έχουμε τηγανίσει.

Σε κατσαρολίτσα βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελάχιστα τα μανιτάρια.

Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, και σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να δούμε μια ωραία δεμένη σάλτσα.

Αν θέλουμε ρίχνουμε  μέσα στην σάλτσα κεφτεδακια να δέσουν όλα μαζί, η΄τα σερβίρουμε ως έχουν και ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω.

Το όλο σύνολο ταιριάζει απόλυτα με πατάτες σαν τηγανητές και με μακαρονάδα.

 

Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE