links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Πυραυλάκατος «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος»: Οπλισμένο σαν αστακός το 7ο πλοίο κλάσης Ρουσσέν του στόλου...

Ένα νέο πλοίο, με ισχυρή αποτρεπτική δύναμη τέθηκε από σήμερα στην υπηρεσία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η πυραυλάκατος «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» διαθέτει ένα από τα αρτιότερα συστήματα μάχης και είναι χαρακτηριστικό ότι με τους 8 πυραύλους εxocet που μπορεί να εκτοξεύσει μπορεί να βυθίσει ακόμη και 4 εχθρικές φρεγάτες.

Ένα από τα πιο σύγχρονα πλοία εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό. Η πυραυλάκατος «Βλαχάκος» είναι τύπου Super Vita. Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο. Πρόκειται για ένα σκάφος μήκους 62 μέτρων που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 35 κόμβων.

Διαθέτει πλήρωμα 45 αξιωματικών και ναυτών και μπορεί να επιχειρεί σε κατάσταση θαλάσσης 5 και να επιβιώνει σε κατάσταση θαλάσσης 7. Έχουν δυνατότητες Διοικήσεως και Ελέγχου ομάδος πλοίων με ικανοποιητικές ευκολίες εξωτερικών και εσωτερικών επικοινωνιών, τακτικό σύστημα, σύστημα LINK-11 και δορυφορικές επικοινωνίες.


Ο οπλισμός τους θυμίζει εκείνον μικρής φρεγάτας ή κορβέτας, καθώς αποτελείται από:

•8 Κ/Β Ε-Ε Exocet MM-40 Blk2 / Blk3
•1 πυροβόλο 76mm / 62 Super Rapido της OTOBREDA
•2 πυροβόλα 30mm της OTOBREDA
•1 αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GLMS RAM το οποίο φέρει 21 Κ/Β

Αν λάβει κανείς υπόψη τα διδάγματα από τον πόλεμο των Φωκλαντς όπου ένας ή δύο πύραυλοι Exocet έθεταν εκτός μάχης μία φρεγάτα, τότε οι 8 που φέρει η πυραυλάκατος Βλαχάκος είναι αρκετοί για να προκαλέσουν πονοκέφαλο σε μια ολόκληρη μοίρα φρεγατών.

Η διεύθυνση πυρός γίνεται με χρήση συστημάτων που δύσκολα εντοπίζονται και παρεμβάλλονται. Η αντιαεροπορική άμυνα του πλοίου γίνεται με το σύστημα πυραύλων RAM και πυροβόλων.

Ο τύπος αυτής της πυραυλακάτου μπορεί να εκτελέσει συγκαλυμμένες επιχειρήσεις με «αθόρυβο πλου», χαμηλή «ηλεκτρομαγνητική υπογραφή» και χαμηλή «υπέρυθρη υπογραφή» πλησιάζει δηλαδή πολύ τα όρια ενός «Stealth» πλοίου. Το σύστημα μάχης Tacticos παρέχει αυτόματη εκτίμηση κινδύνου, καθώς και χρήση των αισθητήρων και του οπλισμού του πλοίου για τον εγκλωβισμό στόχων.

Source:  www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE