Πολλοί από εμάς έχουμε επιλέξει την αστική μικροκινητικότητα, ένα δηλαδή ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο για τις καθημερινές μετακινήσεις μας ή ακόμα και για μία ευχάριστη και χαλαρωτική βόλτα. 

Όσο όμως μπαίνει για τα καλά το καλοκαίρι και ο ήλιος γίνεται πιο καυτός χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μετακινούμαστε με τα αγαπημένα μας ηλεκτρικά μέσα.

Ορίστε λοιπόν μερικά tips για ασφάλεια και το καλοκαίρι!

Βάλε αντιηλιακό

Το αντιηλιακό δεν είναι μόνο για την παραλία, αλλά και για τις μετακινήσεις σου με το ηλεκτρικό πατίνι ή το ηλεκτρικό σου ποδήλατο. Χρησιμοποίησέ το, εάν μετακινείσαι πρωινές ή μεσημεριανές ώρες και προστατεύσου από τον ήλιο.

Ενυδατώσου

Μπορεί να μη νιώθεις κούραση, όμως το σώμα σου όσο βρίσκεται σε κίνηση αφυδατώνεται. Αύξησε την κατανάλωση νερού για να μη νιώθεις ατονία και ζαλάδες. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς παγούρι αντί πλαστικού μπουκαλιού, ώστε κάθε σου μετακίνηση να είναι sustainable!

Απόφυγε τις μεσημεριανές διαδρομές

Από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα καλό θα ήταν να αποφεύγεις κάθε άσκοπη μετακίνηση. Εάν θες να κάνεις βόλτα ή άσκηση προτίμησε τις πρωινές ώρες ή ακόμα καλύτερα τα απογεύματα, τα οποία προσφέρονται και για μεγαλύτερες διαδρομές, αφού δεν έχει τόση ζέστη!

Φόρα δροσερά ρούχα

Η θερμοπληξία δεν είναι cool. Για να την αποφύγεις φρόντισε να φοράς άνετα και δροσερά ρούχα σε φωτεινές αποχρώσεις.

Μην αφήνεις το όχημά σου στον ήλιο

Πρώτα απ’ όλα ο ήλιος θα χαλάσει το χρώμα του και δε θα μπορείς να το αγγίξεις καθώς μπορεί να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, οι υψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν την αυτονομία των μπαταριών και μπορεί κυριολεκτικά να ψήσουν τα κυκλώματα. Φρόντισε λοιπόν να βρεις σκιά για το όχημά σου τα μεσημέρια.

Για να προστατεύεσαι από τον ήλιο, η λύση είναι η σκιά και όλα τα παραπάνω tips. Για να προστατεύεις όμως τον εαυτό σου, αλλά και το αγαπημένο σου μέσο από οτιδήποτε αναπάντεχο κι αν συμβεί στον δρόμο η λύση είναι η ασφάλεια ηλεκτρικού πατινιού και ποδηλάτου από την Anytime που σου προσφέρει χρήσιμες καλύψεις σε εξαιρετικά προσιτές τιμές!