links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Παίρνει μπρος η νέα Υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας..

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει επίσημα το έργο για την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας. Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, το έργο χαρακτηρίστηκε ως εθνικής σημασίας, ανοίγοντας για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια την πόρτα για την πραγματοποίηση αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού συγκοινωνιακού έργου. 

Η υποθαλάσσια Λευκάδας εντάσσεται πλέον στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως έργου προς υλοποίηση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η Λευκάδα ως νησί έχει την ιδιαιτερότητα να γειτνιάζει στο βορειοανατολικό τμήμα της με την απέναντι ακτή της Αιτωλοακαρνανίας, χωρίζοντάς την ένας στενός αβαθής δίαυλος.

Για τον λόγο αυτό η ομώνυμη πρωτεύουσα κτίσθηκε στην περιοχή αυτή και όχι κεντροβαρικά ως προς τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Η σύνδεση ήταν πάντοτε εύκολη, παλαιότερα με πλωτό μέσο και σήμερα με την μεταλλική, αρθρωτή ως προς την προβλήτα, γέφυρα στη θέση Κάστρο.

Η γέφυρα είναι χαμηλού ύψους (μέγιστο 3,50μ). Για τον λόγο αυτό είναι περιστρεφόμενη και πλαγιοδετεί για την απελευθέρωση του διαύλου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διακόπτοντας την οδική κυκλοφορία. Η σύνδεση αυτή δημιουργεί ουρές αναμονής οχημάτων και σκαφών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εξίσου σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η υποχρεωτική διέλευση των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται του νησιού από τον αστικό ιστό της πόλης της Λευκάδας.

Ανάγκη η μόνιμη οδική σύνδεση

Διαβάστε στο ►ypodomes.com◄ την συνέχεια του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE