Αγαπημένα γιορτινά υλικά όπως η κολοκύθα και τα κάστανα, πληθωρικά κρεατικά και πουλερικά και χειμερινά λαχανικά πρωταγωνιστούν στα πιάτα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.
Η βελουτέ σούπα της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη δίνει το έναυσμα για την έναρξη του δείπνου, το σουφλέ ρυζιού της Ντίνας Νικολάου είναι το ιδανικό συνοδευτικό, το χριστόψαρο φρικασέ του Φώτη Φωτεινόγλου αποθεώνει τα χόρτα εποχής και τα μάγουλα μαύρου χοίρου του Περικλή Κοσκινά ταιριάζουν ιδανικά με ένα στιβαρό κόκκινο κρασί.
Στο επίκεντρο, η γαλοπούλα του Αστέριου Κουστούδη με σαλάτα ζεστής κολοκύθας, όπως προστάζει η εποχή. Για το τέλος, έρχεται η ανατροπή. Μετά το ξενύχτι, το αλκοόλ και τα χαρτιά, η κοτόσουπα – χυλωμένη και χωρίς αυγολέμονο – της Ράνιας Καρατζένη από τη θρυλική Ήπειρο, είναι το απόλυτο γιορτινό comfort food.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου