links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Γνωρίζουμε το τυρί πεκορίνο Αμφιλοχίας με την Αναστασία.

Το τυρί πεκορίνο έχει Ιταλική καταγωγή, πρόκειται για να ένα σκληρό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα.

Το όνομα του προέρχεται από την ιταλική λέξη “pecora” που μεταφράζεται “πρόβατο” κάτι που δεν είναι τυχαίο αφού παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα.

Παρασκευάζεται στην Αμφιλοχία αποκλειστικά από φρέσκο παστεριωμένο πρόβειο γάλα και χαρακτηρίζεται από το πλούσιο άρωμα του, την χαρακτηριστική άλμη του και την πικάντική γεύση. Ωριμάζει για περισσότερο από 3 μήνες και μετά την ωρίμανσή του συσκευάζεται σε αεροστεγώς κλεισμένες σακούλες.

Είναι ιδανικό για σαγανάκι, τριμμένο στα ζυμαρικά αλλά και για γέμιση στα κρεατικά.

Δοκιμάστε να το βάλετε σε ένα ρολό χοιρινό ή σε μια μακαρονάδα με λιωμένα τυριά για μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Και φυσικά λόγω της ιδιαίτερης γεύσης του είναι ένα τυρί που ταιριάζει ιδανικά σε μια πιατέλα τυριών.

Το Πεκορίνο Αμφιλοχίας διατηρείται στους 2 – 4 °C για 18 μήνες από την παραγωγή του.

Προέλευση Γάλακτος: Ελλάδα.

Ελάχιστα λιπαρά επί ξηρού 40%.

Μέγιστη υγρασία 38%.

Συντηρείται στους +2°C.

Διατροφική Δήλωση ανά 100g:

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 386 Kcal / 1600 kj

ΛΙΠΑΡΑ: 31.5 g

ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ: 20.5g

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: <0.1g

ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ: <0.1g

ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: 24.6 g

ΑΛΑΤΙ: 3.1 g

Πεκορίνο Αμφιλοχίας

Όπως θα ξέρετε ήδη, όσοι παρακολουθείτε τακτικά το site μας, η Αναστασία μας είναι η ψυχή στην κατηγορία Συνταγές !

Εκεί μας δίνει συνταγές, ιδέες, συμβουλές και μοιράζεται μαζί μας τα… μυστικά της κουζίνας της !

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας.

Από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική και μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Γνωρίζουμε το τυρί πεκορίνο Αμφιλοχίας με την Αναστασία μας.

Περισσότερες συνταγές, ιδέες και προτάσεις από την Αναστασία, στην κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

▶...keramidi-valtou.blogspot.com...◀

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE