links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Οι δύο όψεις της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία: Αμφιλοχία και Ναύπακτος «ανασαίνουν»

Εκπρόσωποι φορέων από την Αμφιλοχία και τη Ναύπακτο που πρόσφατα έζησαν την «έκρηξη» των κρουσμάτων περιγράφουν  τη σημερινή κατάσταση στις περιοχές τους, που είναι πολύ καλύτερη από αυτή που βιώνουν σήμερα οι επαγγελματίες και οι πολίτες του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

Οι περιοχές της Αμφιλοχίας και της Ναυπάκτου στην παρούσα φάση βρίσκονται σε πολύ καλύτερο επίπεδο, σε συνάρτηση με την πανδημία, εν αντιθέσει με αυτές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, αν και πριν λίγο καιρό ήταν αυτές που «φλέγονταν» από τα πολλά κρούσματα.

Η επανεκκίνηση της εστίασης στις περιοχές αυτές ξεκίνησε και παραμένει σε καλό επίπεδο για την εποχή, ενώ «κέρδισαν» και την εορταστική περίοδο, η οποία ήταν ικανοποιητική μεν, αλλά δεν απέδωσε στο μέγιστο. Εν αντιθέσει με το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό, περιοχές που «πρωταγωνιστούν» σήμερα στην αύξηση των κρουσμάτων, οι Ναυπάκτιοι και οι κάτοικοι της Αμφιλοχίας κυκλοφορούν πιο ελεύθερα χωρίς να προβληματίζονται ή να αισθάνονται φόβο, καθώς τηρούν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα προστασίας, την τήρηση των αποστάσεων, την χρήση μάσκας κλπ.

Τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Αγρινίου και του Μεσολογγίου την «γνωρίζουν» στην Αμφιλοχία και τη Ναύπακτο και γι’ αυτό συμβουλεύουν προσοχή και επαγρύπνηση.

Απόστολος Αυγερινός

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αμφιλοχίας Απόστολος Αυγερινός τόνισε: «η εστίαση στην επανεκκίνηση ξεκίνησε καλά, η περιοχή είναι εκτός κινδύνου πλέον και γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να κινηθούν στο πλαίσιο του ΕΟΔΥ και της τήρησης των μέτρων, ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε καλή υγειονομική κατάσταση και να μην φοβηθεί ο κόσμος, όπως έγινε στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι και μην αυξηθούν τα κρούσματα και χρειαστεί να κλείσουμε. 

Ο κόσμος στην Αμφιλοχία δεν φοβάται και οι συνάδελφοι θα πρέπει να συνεχίσουν τα τηρούν τα μέτρα, να φορούν μάσκες, να έχουν αποστάσεις στα τραπέζια τους, όπως επίσης και αντισηπτικά, ώστε να συνεχίσουμε στον καλό δρόμο που είμαστε τώρα και να μην έχουμε πισωγύρισμα. 

Δεν πρέπει να έρθουμε σε δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε πριν λίγους μήνες που ο κόσμος φοβόταν. Η λύση σ’ αυτό είναι μόνο η πιστή τήρηση των μέτρων και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, είτε στην περιοχή τους υπάρχουν αυξημένα κρούσματα, είτε όχι. 

Οι συνάδελφοι στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι είναι στην θέση που ήμασταν εμείς πριν καιρό και αυτό δεν πρέπει κανείς να το βιώνει. Τις μέρες του Πάσχα είχαμε λιγοστές επισκέψεις και αυτό αποτυπώνεται στο ότι δεν υπήρχε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Είναι λυπηρό να μαθαίνεις ότι το ένα μαγαζί κλείνει πίσω από το άλλο στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι λόγω των κρουσμάτων και το έχουμε βιώσει. Είναι η στιγμή που ο ένας με την στάση και την συμπεριφορά του απέναντι στον κορονοϊό βοηθάει και προστατεύει τον συνάνθρωπό του».

Ντίνος Τσουκαλάς

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καφεστιατόρων και Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς ανέφερε: «η επανεκκίνηση της εστίασης ξεκίνησε δυναμικά τις πρώτες ημέρες, ενώ στην παρούσα φάση καταγράφεται μια σχετική ύφεση, η οποία όμως έχει να κάνει και με τον Μάιο, ο οποίος ανέκαθεν ήταν ένας καλός μήνας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι Ιούλιος και Αύγουστος. Θα έλεγα πως τα πράγματα είναι σε ικανοποιητικό βαθμό, καθώς και η ύφεση που παρουσιάζεται είναι της τάξεως του 20%, όταν μάλιστα υπάρχει και ανησυχία για τον κορονοϊό. Μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι σε γενικές γραμμές καλά, ο κόσμος κυκλοφορεί με προσοχή, οι επαγγελματίες εφαρμόζουν τα μέτρα του ΕΟΔΥ, δεχόμαστε επισκέπτες από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Πάτρα, αλλά προσέχουμε. Σε ποσοστό της τάξης του 80% τουλάχιστον οι Ναυπάκτιοι κάθε ηλικίας φοράνε μάσκα και κρατούν αποστάσεις, κάτι που βοηθάει την κατάσταση και στο να μην αυξηθούν τα κρούσματα».

Επιπλέον ο κ. Τσουκαλάς, ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού έδωσε και το «στίγμα» του τουρισμού στην περιοχή της Ναυπακτίας σε εποχές covid-19. Συγκεκριμένα τόνισε: «σε συζητήσεις που κάνω με τους ξενοδόχους της περιοχής, ώστε ως δήμος να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε διάφορες εκδηλώσεις, αντιλαμβάνομαι πως τα πράγματα δείχνουν να είναι καλά και ο κορονοϊός να μην έχει επηρεάσει πολύ τον τουρισμό της περιοχής. Η αρχή φαίνεται θα γίνει από τις 15 Ιουλίου και έπειτα, αυτό δείχνουν οι κρατήσεις οι οποίες για τον μήνα που «τρέχει» και τον Ιούνιο δεν είναι όπως ήταν άλλες χρονιές».

Αποστόλης Παπαϊωάννου

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου Αποστόλης Παπαϊωάννου σημείωσε: «αυτή την εποχή δεν υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Ναυπάκτου, είμαστε σε καλό επίπεδο. Στην παρούσα φάση η εμπορική κίνηση είναι υποτονική, όπως σε όλη την Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στη γενικότερη ατμόσφαιρα που υπάρχει λόγω κορονοϊού, δεν είναι θέμα κρουσμάτων της Ναυπάκτου. 

Η επανεκκίνηση της εστίασης βελτίωσε και την κατάσταση στον εμπορικό κλάδο της πόλης. Τα σαββατοκύριακα ίσως κάποιος μπορεί να πει πως τίθεται ένα ζήτημα, διότι η νεολαία δεν κρατά τις αποστάσεις που πρέπει, τις υπόλοιπες μέρες όμως όλοι τηρούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, υπάρχουν αποστάσεις, όλοι φοράνε μάσκα και είναι θετικό. Επειδή περάσαμε μια δύσκολη πολύ περίοδο στη Ναύπακτο πριν περίπου δύο μήνες, ο κόσμος εφαρμόζει τα μέτρα και ως προς τον φόβο έχει χαλαρώσει λίγο, ενώ παράλληλα πολλοί κάτοικοι της περιοχής είναι εμβολιασμένοι. 

Δεν υπάρχει το κλίμα που υπάρχει σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο που ο κόσμος είναι φοβισμένος. Είναι και θέμα τύχης λ.χ. στο συνωστισμό μπορεί να υπάρχουν ένας – δύο φορείς που να διέσπειραν τον ιό στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι και αυτό να μην έτυχε στη Ναύπακτο, γιατί συνωστισμός υπήρχε παντού».


Πηγή: sinidisi.gr
 Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”         


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE