links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Κοινό μέτωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας κατά της ΠΟΑΥ στο Μενίδι

Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας το θέμα της εγκατάστασης ΠΟΑΥ στον Αμβρακικό κόλπο και συγκεκριμένα στο Μενίδι.

Μάλιστα σχηματίστηκε ένα κοινό μέτωπο αφού όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από κάθε παράταξη που συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισαν κατά της γνωμοδότησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στον Αμβρακικό Κόλπο.

Με λίγα λόγια, αποφασίστηκε να ζητηθεί επισήμως με έγγραφο προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να πάρει πίσω την από 9 Σεπτεμβρίου 2020 γνωμοδότηση της που συμπεριλαμβάνει κομμάτι του Αμβρακικού κόλπου που αφορά τον Δήμο Αμφιλοχίας στις περιοχές όπου μπορεί να εγκατασταθεί ΠΟΑΥ.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες για το θέμα είχε τοποθετηθεί και ο τέως Δήμαρχος Μενιδίου και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Αμφιλοχίας, Μάρκος Βασίλας, ο οποίος ζητούσε «να συνδράμει ο δήμος ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή στο Μενίδι».

Πλέον, εφόσον κατατεθεί επισήμως το έγγραφο από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για ανάκληση της εν λόγω γνωμοδότησης, το «μπαλάκι» επιστρέφει στην Περιφέρεια.

Αναλυτικά ΕΔΩ η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την ανάκληση της οποίας ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας

Πηγή: karvasaras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE