links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Προχωρά η δομή μεταναστών στον Άγριλο, ξεσηκώνεται η Αμφιλοχία

Καζάνι που βράζει η Αμφιλοχία με την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιηθεί άμεσα η πρώτη φάση και να φιλοξενηθούν 720 μετανάστες μέχρι τέλος Φεβρουαρίου στον Άγριλο Αμφιλοχίας – Κινείται νομικά ο δήμος Αμφιλοχίας, οργανώνεται μεγάλο συλλαλητήριο συλλογικοτήτων και κατοίκων της περιοχής.

Ολοκληρώθηκε στις 9/1/2020  το απόγευμα η σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα τις «Δομές Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου», παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Καραγκούνης, Μάριου Σαλμά και Σπήλιου Λιβανού και του δημάρχου Αμφιλοχία Γιώργου Κατσούλα.
https://iaitoloakarnania.gr/2020/01/prochora-i-domi-metanaston-ston-agrilo-xesikonetai-i-amfilochia/ Σχετικά με την Αιτωλοακαρνανία, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η δημιουργία δομής μεταναστών στο παλαιό στρατόπεδο στον Άγριλο όπου σε πρώτη φάση, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, θα φιλοξενηθούν 720 μετανάστες.

Από την πλευρά του Δήμου Αμφιλοχίας, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κατσούλας εξέφρασε την διαφωνία του προς το κυβερνητικό σχέδιο για μια έκταση που αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου Αμφιλοχίας. Όπως επεσήμανε ο δήμος Αμφιλοχίας έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του επί του ακινήτου αυτού το οποίο και νέμεται ενοικιάζοντας το σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Επίσης η έκταση του στρατοπέδου έχει ενταχθεί στον σχεδιασμό του δήμου για ανάπλαση και δημιουργία θεματικού πάρκου και εγκαταστάσεων αναψυχής μιας και γειτνιάζει με τη λίμνη Αμβρακία. Για όλους αυτούς τους λόγους τόνισε ότι ο δήμος Αμφιλοχίας θα ξεκινήσει νομικό αγώνα ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια.

Η τοπική κοινωνία είναι πυρ και μανία με τις τελευταίες εξελίξεις και πλέον το μεγάλο συλλαλητήριο, που ματαιώθηκε προσωρινά, μπαίνει ξανά στο τραπέζι για μέσα Φεβρουαρίου προκειμένου να αντισταθούν στη φιλοξενία των μεταναστών στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE