Πανσέτα ρολό.
Δημοφιλές φαγητό στη Ζάκυνθο η κοιλίτσα του χοίρου με πατατούλες στον φούρνο! Στην παραδοσιακή επτανησιακή συνταγή προσθέσαμε νόστιμη σάλτσα από χυμό πορτοκαλιού.
Υλικά
- 1½ κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο και δέρμα
- 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο)
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2-3 κλαδάκια από ρίγανη φρέσκια, θυμάρι και δεντρολίβανο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- ½ ποτήρι νερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα της πανσέτας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου