links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Πίτσα με πεκορίνο Αμφιλοχίας και λευκαδίτικο σαλάμι


Είτε ετοιμάσουμε σπιτική ζύμη, είτε χρησιμοποιήσουμε μια έτοιμη το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό χάρη στα προϊόντα της γέμισης. Πικάντικο πεκορίνο Αμφιλοχίας και το ξεχωριστό λευκαδίτικο σαλάμι.

Υλικά

  • ζύμη
  • 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες
  • 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 100 γρ. σαλάμι Λευκάδας σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή 

Διαδικασία

Απλώνουμε στη ζύμη 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας και από πάνω ομοιόμορφα τη φρέσκια μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 220° C για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. Ξεφουρνίζουμε και σκορπίζουμε το πεκορίνο Αμφιλοχίας, το σαλάμι Λευκάδας και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το πεκορίνο.

Στο ποτήρι μας ένα ροζέ από Αυγουστιάτη από τη γειτονική Ζάκυνθο.


Κείμενο:Νίκη Τρέσσου,Ευδοκία Φυλακούρη-Φωτογραφία: Jessica Morfis

Μερίδες: για 1 πίτσα 36 - 38 εκ. Προετοιμασία: 20' Χρόνος: 10' - 12' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5.00€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE