links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

«ΜΑΤΣΑΚΟΥΛΙΕΣ» και …ΠΑΡΘΙΑ…ΒΕΛΗ…!». Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος

«Ο,τι κορόιδευες τα…καμώνεσαι!». (Έτσι λέει ο λαός!). Ο,τι αποκήρυσσες, καταδίκαζες και καυτηρίαζες ως μέτρα αντιλαϊκά και…πονηρά, τώρα τα εφαρμόζεις δόλια  και τα... λούζεσαι!.

Στην πολιτική υπάρχει μια βασική, αξιωματική αρχή: Το ηθικό ζήτημα –πλεονέκτημα αφορά κεντρικά την όποια κυβέρνηση που επιδαψιλεύει για τα μέλη της σωρεία από παροχές, νόμιμες μέν, αλλά ηθικά επιλήψιμες.

Είναι που κάθε φορά δοκιμάζεσαι όταν ασκείς εξουσία. Γι’αυτό κανείς να μην λέει μεγάλα λόγια. Και ως σημερινοί κυβερνώντες έχετε  πει και έχετε κάνει πολλά-πάρα πολλά, χονδροειδή και …διάφορα.. Όμως μετρούν οι πράξεις..
Όταν μια Βουλή έχει μεταβληθεί σε μηχανισμό διεκπεραίωσης της κυβερνητικής βούλησης με τις θεσμικές τομές στο αντικείμενο του νόμου απούσες, με το αριστερόφρονο..έτσι θέλω!, γιατί «εγώ και μόνον εγώ είμαι προστάτης του Δημόσιου Συμφέροντος!», «κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της… Δανιμαρκίας!».-

Ένας ανελέητος μιζο-πόλεμος. Κάποιοι για τα ψηφαλάκια σκάβουν λάκκους!. Ας προσέξουν μην και πέσουν μέσα οι ίδιοι!. Η πολιτική ζωή και η χώρα έχουν γίνει μπάχαλο. «Σύντροφε» Αλέξη, ξεκίνησες με υπόσχεση για κούρεμα δημόσιου χρέους και…κούρεψες την δημόσια περιουσία. Προχώρησες σε ουτοπικό, άνευ νοήματος δημοψήφισμα, εμπαιγμό και μείωση καταπάτηση της αξίας της λαϊκής ετυμηγορίας.
Πέρασαν τρία χρόνια τώρα και το μόνο στο οποίο στοχεύεις και κάνεις είναι να δημιουργείς πελατειακά δίκτυα, πελατειακό εκλογικό υπόστρωμα. Που είναι οι ανατάξεις παθογένειας της χώρας; Πού είναι η αποδόμηση του πελατειακού κράτους; Αντ’αυτών στέργεις σε πολιτική υπονόμευση κάθε αντίπαλου λειτουργώντας έως γκεμπελικά, κηλιδώνοντας πορείες ζωής, καριέρες συνειδήσεις, σύμφωνα με το «Πές –πές, στο τέλος κάτι θα μείνει».
Σύντροφε κορόιδεψες το ..σύμπαν.
Στην αντιπολίτευση παρίστανες τον..ποιητή. Στην κυβέρνησης όμως είσαι-οφείλεις να είσαι…συγγραφέας. Φοβούμαι πως ζαλισμένος  από την βίαια εξουσιαστική σου ενηλικίωση δεν το έχεις αντιληφθεί. Όταν  το καταλάβεις θα είναι αργά, όχι μόνο για σένα, μα δυστυχώς για την χώρα.

Θέμα 1ον:
Στην περίπτωση επιδότησης ενοικίου της υπουργού Κας Αντωνοπουλου ταιριάζει η ρήση «Μας έκατσε μεγάλη στραβή!...». Νόμος 4336/15. Θυμάμαι, που ψηφίστηκε σ’εκείνη την θυελλώδη συνεδρίαση επί Ζωής Κωνσταντοπούλου τη νύχτα της 14ης προς 15η Αυγούστου του 2015, στα άγρια μεσάνυχτα και μέσα σε γενικό πανζουρλισμό, ανήμερα της Παναγίας. Κι’εμείς αντί να κυνηγάμε τα πανηγύρια της Παναγίας, ξενυχτούσαμε μπροστά στην τηλεόραση και με αγωνία μετρούσαμε ψήφο-ψήφο αν θα περάσει αυτός ο νόμος που στην πραγματικότητα ήταν το 3ο μνημόνιο.

2.900 σελίδες, ούτε και τα τέσσερα…Ευαγγέλια μαζί!. Μιά συρραφή από διατάξεις, εδάφια,παραγράφους και παραπομπές σε παλαιότερους νόμους. Κατάσταση μπερδεμένη, δύσκολη να τη διαβάσει κανείς και πολύ περισσότερο να την αντιληφθεί, να την καταννοήσει..

Αν δεν είχες δηλαδή δίπλα σου καμμιά 10αριά φοροτεχνικούς και ειδικευμένους δικηγόρους για επεξηγήσεις ήταν δύσκολο να καταλάβεις το νομοτεχνικό περιεχόμενο αυτού του νόμου. Και κάπου εκεί, κοντά ξημερώματα, αφου εξαντλημένος από το διάβασμα είχες σχεδόν καταρρεύσει, προέκυψε, εμφυλοχώρησε μια υποπαράγραφος, παραδόξως σαφέστατη, η οποία ελεγε τα εξής:
«Η καταβολή που προβλέπεται στην 6701/27-12-94 Απόφαση της ολομέλειας της Βουλής όπως εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει, εφαρμόζεται και για τα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς που δεν έχουν βουλευτική ιδιότητα. Με απόφαση του υπουργού οικονομκών δύναται να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης και η ως άνω διάταξη ισχύει αναδρομικά από 1ης Φεβρουαρίου 2015!».

Ετσι κάποιος υπουργός σου (γνωστός καθηγητής και εκ Θεσσαλονίκης παρακαλώ!), στον νόμο που θα άλλαζε τη μοίρα της χώρας και τη ζωή εκατομμυρίων ελλήνων, έβαλε, κόλλησε κι’αυτή τη διάταξη που λέει ότι το επίδομα ενοικίου που δικαιούνται οι βουλευτές από επαρχία, αυτό θα δοθεί και στα εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης και μάλιστα αναδρομικά από τον Φεβρουάριο του 2015!. Δηλαδή, πές ότι κάποιος κοινοβουλευτικός της αντιπολίτευσης ..τσίμπαγε-έπεφτε στην αντίληψή του  η συγκεκριμένη..διάταξη και προλάβαινε να την διαβάσει ρωτώ: Είχε την δυνατότητα να αφαιρεθεί, αφού το νομοσχέδιο θα ψηφίζονταν…σούμπιτο, με ένα άρθρο, ενιαίο  και επί συνόλου;

Ηταν αυτή η διάταξη μνημονιακό προαπαιτούμενο; Όχι δεν ήταν!. Ηταν…μαιμουδιά και αυθαιρεσία από τις άπειρες που μας έχει ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίσει. Αχ ρε Αλέξη  κι’αυτό «Ηταν άδικο και …έγινε πράξη!». Ομως «σύντροφοι», ως εδώ τα ..τερτίπια σας τα ανερμάτιστα που οδηγούν σε … αναδιανομή της εξαθλίωσης. Αυτή η μέθοδος (άσχετες διατάξεις σε άσχετα  νομοσχέδια), επί των ημερών σας έχει γνωρίσει την απόλυτη απογείωσή της!. Ως εδώ η κοροιδία και οι αριστερόδουλες…μαγκιές.
Σταματήστε  πλέον να μας προσβάλετε.
Ολα εχουν όρια.
Ως εδώ και μη παρέκει.

Και βγήκε και η «ΑΥΓΗ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δεν είμαστε όλοι ιδιοι!». Η πάγια αριστερή πολιτικη ευθυξία. Ασφαλώς και δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Σείς του ΣΥΡΙΖΑ είστε χειρότεροι!. (Σαν…τρολλάρισμα στον ίδιο τον Αλέξη μου φάνηκε το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο!.

novartis.jpg
Θέμα 2ον:
Σκάνδαλο Novartis. Ηδη έπαψα να ασχολούμαι. Εγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου: «Βεβαίως να διερευνηθεί και όσοι έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι να πάνε φυλακή, να…σπάνε πέτρες!». Πλέον, ως νομοταγής, επαφίεμαι στις κρίσεις των υπουργών!, αλλά και της κυρίας υπευθύνου του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού! τέως προέδρου του Αρείου Πάγου. Αυτοί γνωρίζουν καλυτερα. Είναι ποτέ δυνατόν να ψεύδονται και να μην έχουν ως μοναδικό κίνητρο την αποκάλυψη της αλήθειας; Τι αηδίες είναι αυτά της αντιπολίτευσης περί σκευωρίας κ.λ.π.;

Λοιπόν σύντροφοι, σταματήστε αυτό το βιολί. Αμετροέπεια,ε πιθέσεις, ανασύρσεις παλαιών αμαρτημάτων  η υποθέσεων του παλαιότερου πολιτικού, συστήματος  πλέον δεν φτουράνε. Δελληγιανικά πρότυπα δεν φτουράνε. Και σταματήστε να εκτοξεύετε δηλητηριασμένα βέλη προς κάθε αντίπαλη κατεύθυνση. Διδαχθήτε από την πρόσφατη ιστορία. Ολα θα σας βγούν μπούμεραγκ. Και τα βέλη σας θα αποδειχθούν πάρθια. Καιρό τώρα, μ’αυτά και μ’αυτά…θρέφετε, ταίζετε το εκλογικό σας ακροατήριο που όσο πάει και λιγοστεύει. Εχει γίνει λίγο και σε λίγο θα εχει γίνει…τίποτα. Τακτικισμός και αριστερόφρονη λογική.

Ως εδώ.

koubelis-tsipras.jpg
Υ.Γ.1. -Υπουργοποιήθηκε και ο κ.Κουβέλης ως αναπληρωτής υπουργός Αμύνης!..Ο παρ’ολίγον Πρόεδρος της Δημοκρατίας! υπό τον ..στρατηγό Πάνο!. Αλλοι καιροί, άλλα ήθη!. «O TEMPORA O MORES…!».-«Θέλει η ….να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει!». Κρίμα…..Πάντως εγώ από σήμερα και πέρα αφού στο υπουργείο Αμυνας θα κουμαντάρει και ο κ.Κουβέλης, θα κοιμάμαι ήσυχος!. Ηδη οι Τούρκοι τρέμουν  από τον φόβο τους και…βάρεσαν συναγερμό!. Και, καπετάν Φώτη, μάζεψε την θυγατέρα σου  που μετα τα επικριτικά σχόλια του κόσμου, αλλά και πρότερων συντρόφων σου για την υπουργοποίησή σου τους απάντησε:  «…ξυδάκι!». Ωστε έτσι ε!. Αντε κυρία μου να τα πείς αυτά σε ένα από τα σοβαρότερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ,τον κ. Τσούκαλη. Ξέρεις τι δήλωσε μόλις έμαθε για την υπουργοποίηση του μπαμπά σου; «Η τέλεια ανυποληψία του (του φώτη Κουβέλη), είναι και προσωπική μου ταπείνωση.  Ζητώ συγνώμη απ’όσους παραπλανήσαμε!». Ακόμα και η γνωστή Κα Ρεπούση του έστειλε μήνυμα: «Αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως θέλεις, προσπάθησε, τουλάχιστον μην την εξευτελίζεις!» - Κ.Καβάφης».

-Αχ, «Πού’σουν νιότη πού’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!». Κατάλαβες Κυρ Φώτη;

 Υ.Γ.2.-Προχθές διάβασα μία γελοιογραφία του Αρκά. Απευθύνονταν σε όσους ψήφισαν και στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ευθέως η…πλαγίως..Ξέρετε τι έλεγε; «Χρειάζεται εξυπνάδα για να καταλάβεις ότι πιάστηκες κορόιδο!».-

Του Μπάμπη Κ. Μώκου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE