links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ψωμί χωρίς ζύμωμα (χωρίς μαγιά) by akis petretzikis

Ψωμί χωρίς ζύμωμα (χωρίς μαγιά)
Συστατικά
  • 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml μαύρη μπύρα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • μυρωδικά (προαιρετικά)
  • τυρί, ντομάτα, ελιές για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

Υπέροχο, γρήγορο και πανεύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα και χωρίς μαγιά! Καλή απόλαυση!
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, 1 γεμάτο κ.γ. αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η σόδα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μπύρα και ανακατεύουμε.
  • Κάνουμε μια γούβα στη μέση του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε 80 ml ελαιόλαδο και το μείγμα γιαουρτιού και μπύρας.
  • Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά της ζύμης.
  • Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια και ζυμώνουμε με το χέρι πλάθοντας ένα καρβελάκι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε και μυρωδικά της αρεσκείας μας).
  • Μεταφέρουμε στο ταψί και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι από πάνω.
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά κόβουμε το ψωμί μας σε φέτες και σερβίρουμε με τυρί, ντομάτα, ελιές.
Tip
Η σόδα είναι το πιο σημαντικό υλικό γιατί αντιδρά με το γιαούρτι και βοηθάει το ψωμί να φουσκώσει. Aν το γιαούρτι δεν είναι στραγγιστό, ίσως χρειαστεί παραπάνω αλεύρι. 
 
http://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/pswmi-chwris-zymwma-chwris-magia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE