ΝΑΚΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε!
Η μονάδα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό καθώς εκπαιδευμένο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό που.
Το γάλα με την άφιξή του στην μονάδα, υφίσταται μια σειρά χειρισμών που αποβλέπουν στην παραγωγή τυριών ασφαλών για τον καταναλωτή, με υψηλή χημική και μικροβιακή ποιότητα και ευχάριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Η παραγωγή τυριού από την Οικογένεια ΚΑΡΟΥΣΟΥ (Κεφαλλονίτες στην καταγωγή) ξεκινά από πολύ παλιά.
Μετά από 3 γενεές τυροκομικής παράδοσης, την διεύθυνση της επιχείρησης αναλαμβάνει ο Σταύρος Καρούσος ο οποίος με μεράκι την εκσυγχρονίζει το 2003 και μετατρέπει το παραδοσιακό τυροκομείο σε μια καθετοποιημένη μονάδα παράγωγης τυροκομικών προϊόντων.
Στην πρότυπη αυτή τυροκομική μονάδα η οικογένεια Καρούσου εφαρμόζοντας την γνώση, την πείρα και τα μυστικά της προηγούμενης γενιάς σε συνδυασμό με την σύγχρονή τεχνολογία κατάφερε και δημιούργησε μια σειρά ποιοτικών σκληρών τυριών μοναδικών σε γεύση τα όποια δικαίως απέσπασαν το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ
Η επιχείρηση εφαρμόζει τα πιστοποιημένα συστήματα διασφάλισης ποιότητας HACCP και ISO έτσι ώστε τα προϊόντα της να πληρούν τις προδιαγραφές της Ελληνικής Νομοθεσίας και όλους τους όρους που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Από το 2009 η επιχείρηση διαθέτει και πιστοποιητκό AGROCERT.
Οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης βρίσκονται στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας - Αγρινίου.
Εκτός από την εμπειρία της συμμετοχής σε διεθνή έκθεση, κέρδισε και την έναρξη των υπερατλαντικών εξαγωγών της.
Ιστοσελίδα: www.karousoss.gr
Μετά από 3 γενεές τυροκομικής παράδοσης, την διεύθυνση της επιχείρησης αναλαμβάνει ο Σταύρος Καρούσος ο οποίος με μεράκι την εκσυγχρονίζει το 2003 και μετατρέπει το παραδοσιακό τυροκομείο σε μια καθετοποιημένη μονάδα παράγωγης τυροκομικών προϊόντων.
Στην πρότυπη αυτή τυροκομική μονάδα η οικογένεια Καρούσου εφαρμόζοντας την γνώση, την πείρα και τα μυστικά της προηγούμενης γενιάς σε συνδυασμό με την σύγχρονή τεχνολογία κατάφερε και δημιούργησε μια σειρά ποιοτικών σκληρών τυριών μοναδικών σε γεύση τα όποια δικαίως απέσπασαν το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ
Η επιχείρηση εφαρμόζει τα πιστοποιημένα συστήματα διασφάλισης ποιότητας HACCP και ISO έτσι ώστε τα προϊόντα της να πληρούν τις προδιαγραφές της Ελληνικής Νομοθεσίας και όλους τους όρους που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Από το 2009 η επιχείρηση διαθέτει και πιστοποιητκό AGROCERT.
Οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης βρίσκονται στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας - Αγρινίου.
Τα είδη τυριού που παράγονται
στην επιχείρηση, αποκλειστικά
από πρόβειο γάλα ζώων ελεύθερης
βοσκής της περιοχής, είναι:
Η εταιρεία το 2009, συμμετείχε μαζί με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στην Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA 2009, στην Κολωνία της Γερμανίας.Εκτός από την εμπειρία της συμμετοχής σε διεθνή έκθεση, κέρδισε και την έναρξη των υπερατλαντικών εξαγωγών της.
Ιστοσελίδα: www.karousoss.gr
Βιοτεχνία Γάλακτος Κατοίκος Ιωάννης
Η βιοτεχνία γάλακτος «Κατοίκος Ιωάννης»
εδρεύει στο Ανοιξιάτικο Αμφιλοχίας και βρίσκεται στο χώρο της παραγωγής
παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων από το 1979.
Καθημερινά η τυροκομική μας μονάδα
επεξεργάζεται αποκλειστικά 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα από ντόπιους
γαλακτοπαραγωγούς, το οποίο ελέγχεται από συνεργαζόμενα εργαστήρια ως
προς την σύσταση του (λιπαρά, πρωτεΐνες, ΣΥΑΛ, πρόσμιξη με νερό,
παρουσία αντιβιοτικών κ.α.) , ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή
ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.
Το 2007 το τυροκομείο εκσυγχρονίστηκε
σύμφωνα με τις εθνικές και Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Σε αυτή την
κατεύθυνση εφοδιαστήκαμε με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που
συνεισφέρουν στην καλύτερη και πιο ασφαλή παραγωγή, χωρίς ωστόσο να
παρεκκλίνουμε καθόλου από τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής των τυριών.
Η επιχείρησή μας είναι εναρμονισμένη
πλήρως τόσο με την ελληνική όσο και με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία καθώς
εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας.
Συγκεκριμένα διαθέτουμε:
- Πιστοποιητικό HACCP (ISO 22000) που αφορά στην υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων ,εφαρμόζεται στην διαδικασία παραγωγής κάθε προϊόντος σε όλα τα στάδια παραγωγής του, από την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι την τελική διάθεσή του στους καταναλωτές .
- Πιστοποιητικό AGROCERT που αφορά τον έλεγχο και την πιστοποίηση των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και των Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης.
Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από
την παρουσία μας για περισσότερο από 30 χρόνια στο χώρο της τυροκομίας,
σε συνδυασμό με την πίστη μας στις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής
τυροκομικών προϊόντων αλλά και την μοναδική γεύση του γάλακτος ,που
ευνοεί η βλάστηση και το κλίμα της περιοχής, συντελούν στην παραγωγή
εξαιρετικά γευστικών και ποιοτικών προϊόντων.
Πολύ σημαντικό άρθρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.iekopenmellon.gr/eidikotites/texnikos-galaktokomias-turokomos/