links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Τεράστιο φορτίο με όπλα στα ανοιχτά της Κρήτης

terastio-fortio-me-opla-sta-anoixta-tis-kritis
Φορτηγό πλοίο που μεταφέρει κοντέινερ με όπλα και πιθανότητα εκρηκτικά, εντοπίστηκε στην ανατολική Κρήτη, τα ξημερώματα της Τρίτης. Είχε προορισμό τη Λιβύη.
Φορτηγό πλοίο -με σημαία Βολιβίας- που μεταφέρει κοντέινερ με όπλα και πιθανότητα εκρηκτικά, εντοπίστηκε στην ανατολική Κρήτη, τα ξημερώματα της Τρίτης.
Το πλοίο μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Ιεράπετρας και κατά τη διάρκεια ελέγχου οι λιμενικοί εντόπισαν το παράνομο φορτίο και προχώρησαν στη σύλληψη του πληρώματος.
Κλιμάκιο ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος Χανίων και Ηρακλείου μετέβη στην Ιεράπετρα προκειμένου να ερευνηθεί το περιεχόμενο, η προέλευση και ο τελικός προορισμός του φορτίου -πιθανώς η Λιβύη.
Το φορτηγό πλοίο μεταφέρεται σε ασφαλή λιμένα στο Ηράκλειο για περαιτέρω έλεγχο με ηλεκτρονικά μέσα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και εκρηκτικά εκτός από όπλα, πολλά εκ των οποίων είναι κυνηγετικά.
 Πάντως τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης επικαλούμενα πληροφορίες  αναφέρουν  ότι το παράνομο φορτίο είχε ως προορισμό τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE