Στη σοκολάτα δύσκολα μπορούν να αντισταθούν ακόμα και οι πιο πειθαρχημένοι σε θέματα διατροφής.
Να πέσουμε να πεθάνουμε όταν μάθαμε πως το 2020 υπάρχει πιθανότητα να εξαφανιστεί. Δύο από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παρασκευής σοκολάτας στον κόσμο ανακοίνωσαν πως η μεγάλη έλλειψη του κακάο στην παγκόσμια αγορά θα προκαλέσει αναπόφευκτες ελλείψεις στην αγαπημένη μας σοκολάτα. Λατρεία μεγάλη η στιγμή εκείνη που σε πιάνει λιγούρα, σε πιάνει μανία για ένα κομματάκι κι ενώ κρατιέσαι τελικά ενδίδεις στο μεγαλύτερο γευστικό πειρασμό. 33 συνταγές που θα σε κάνουν να χάσεις κάθε έλεγχο.Λίγη γνώση πριν το ‘‘αν είναι να κολαστώ, θέλω μόνο μαζί σου‘‘
Μέχρι τότε οι κάτοικοι της Ηπείρου μας, δεν ήξεραν τίποτα για το συναρπαστικό αυτό φυσικό και απολαυστικό προϊόν, που έμελλε να γίνει με τα χρόνια η πιο αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων. Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε για την καλλιέργεια κακαόδεντρων είναι από την εποχή του πολιτισμού των Μάγια κάπου στο 600 μ.Χ.
Στην εποχή των Αζτέκων το είδος ήταν σπάνιο και άξιζε
όσο και το χρυσάφι. Οι καρποί προσφέρονταν συνήθως στους Θεούς και τους
βασιλιάδες και χρησίμευαν ακόμα ως μέσο εμπορικών συναλλαγών, ως χρήμα.
O πρώτος Ευρωπαίος που Θεωρείται ότι ανακάλυψε και έφερε το κακάο στην
Ευρώπη είναι o Hernando Cortez, o οποίος το Πάσχα του 1519 προσάραξε με
το στόλο του στη χερσόνησο Γιουκατάν. Για πρώτη φορά σοκολάτα σε στερεά
μορφή παρασκεύασε το παραδοσιακό μαγαζί του Λονδίνου “Ο Μύλος του
Καφέ“, που το 1674 παρουσίασε σοκολατένια ραβδάκια “αλά ισπανικά“ και
ένα γλύκισμα σοκολάτας σε συμπαγή μορφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου