links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Μοσχάρι με πεκορίνο Αμφιλοχίας

Υλικά

1 ½  κιλό μοσχάρι
3 σκελίδες σκόρδο
400 γραμμάρια τυρί πεκορίνο Αμφιλοχίας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη μοσχάρι για ψητό κατσαρόλας. Του ζητάμε να μας το κόψει σε μερίδες ή το κόβουμε εμείς.

Κόβουμε τα σκόρδα σε χοντρά κομμάτια.

Κόβουμε το πεκορίνο σχηματίζοντας κύβους μεγάλου μεγέθους.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας, ενώ το κρέας είναι στο τηγάνι ρίχνουμε τα σκόρδα πάνω από το μοσχάρι και μόλις το κρέας μας πάρει χρώμα, το τυρί.Ανακατεύουμε απαλά το τυρί και το αφήνουμε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπερι θέλουμε.

Ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει με το νερό για 20 λεπτά περίπου.

www.sidagi.gr


Η τέλεια ομελέτα φούρνου με ζαμπόν και τυρί 
Ξυπνήσατε πριν λίγο μετά από ένα άγριο ξενύχτι και το μόνο που θέλετε είναι μια τεράστια κούπα καφέ και ένα καλό φαγητό, ούτε πρωινό ούτε όμως και μεσημεριανό, αρκετό για να σας χορτάσει και να ρουφήξει όλο το αλκοόλ από χτες το βράδυ; Η παρακάτω συνταγή είναι ακριβώς αυτό που ζητάτε!
Υλικά
8 αβγά
1 κούπα γάλα
αλάτι και πιπέρι
2 κούπες ψιλοκομμένο ζαμπόν
1 κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας (πεκορίνο ή γραβιέρα αμφιλοχίας ιδανικά)
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
2. Χτυπήστε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν τέλεια και να γίνουν ένα αφρώδες, πηχτό μείγμα. Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ζαμπόν και έπειτα το τυρί και ανακατέψτε καλά.
3. Ρίξτε το μείγμα μ΄σα σε ένα καλά λαδωμένο πιρέξ και ψήστε το για 50 με 60 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρώμα.
 
Πηγή:www.queen.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE