links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

«Λουκέτο» σε 19 αστυνομικούς σταθμούς της περιφέρειας

louketo-se-19-astunomikous-stathmous-tis-perifereias
Ποιοι είναι 19 αστυνομικοί σταθμοί που κατεβάζουν ρολά λόγω «επιβεβλημένης υπηρεσιακής διαταγής». 50 κλείνουν στην Αττική.
«Προάγγελος» της αναδιάρθρωσης,  με καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών υπηρεσιών, φαίνεται να είναι το κλείσιμο, χωρίς... διαβούλευση αλλά με υπηρεσιακή διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., 19 αστυνομικών σταθμών της περιφέρειας. 
Πηγές του Αρχηγείου, υποστηρίζουν ότι δεν είναι καταργήσεις στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και τη... βαπτίζουν «επιβεβλημένη υπηρεσιακή διαταγή», καθώς οι σταθμοί υπολειτουργούσαν, με ελάχιστο προσωπικό, το οποίο έβαζε μόνο του… λουκέτο στα αστυνομικά κτίρια, για τα οποία όμως το ελληνικό δημόσιο κατέβαλλε υψηλά μισθώματα.

Με αντίστοιχη διαταγή κλείνει πριν καν λειτουργήσει ουσιαστικά, το Αστυνομικό Τμήμα των φυλακών Δομοκού, που έπεσε... θύμα της κατάργησης των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ. Η αστυνομική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει την πλειοψηφία των προτάσεων «κλεισίματος και παντρέματος» αστυνομικών υπηρεσιών από τους αξιωματικούς των περιφερειακών διευθύνσεων της αστυνομίας, οι οποίες βρίσκονται υπό επεξεργασία προκειμένου να συνταχθεί η τελική πρόταση «εξαφανίσεων», που θα δοθεί στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.
 Αναμένονται οι αντίστοιχες προτάσεις της ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, ώστε από την «σύμπτυξη» των στοιχείων να προκύψει το τελικό κείμενο της αναδιάρθρωσης, που θα μπει σε δημόσια διαβούλευση στα τέλη Ιουνίου, και τα λουκέτα ή οι συγχωνεύσεις των αστυνομικών υπηρεσιών να υλοποιηθούν το φθινόπωρο. Η εισήγηση θα περιλαμβάνει τα πληθυσμιακά κριτήρια περιοχών και στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας σε αυτές. Με αυτά τα κριτήρια θα καταργηθούν αστυνομικές υπηρεσίες στις περιοχές, τις οποίες μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης από υπηρεσίες όμορων περιοχών.
Η πρώτη ανάγνωση των προτάσεων, δείχνει κατάργηση αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων ασφαλείας της χώρας σε ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 43-45%, ποσοστό που στην Αττική είναι ακόμη μεγαλύτερο.

19 αστυνομικοί σταθμοί και Δομοκός

Η κατάργηση των 19 αστυνομικών σταθμών, είχε προαναγγελθεί υπηρεσιακά πριν από περίπου 10 ημέρες με την υπ’ αριθμ. 7001/2/1435-πβ' από 8-5-2015 (Β' 896/19-5-2015), απόφαση, ωστόσο χθες έγινε αντιληπτή. Κανένας δήμαρχος, τοπικοί βουλευτές ή οι κάτοικοι των περιοχών γνώριζαν για το κατέβασμα των... ρολών των αστυνομικών σταθμών, και κανείς δεν ζήτησε την άποψή τους για αυτό. 
Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριου Τσακνάκη καταργούνται οι παρακάτω 19 Αστυνομικοί Σταθμοί: 
1. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ροβιλίστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.
2. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πορταριάς, Αγριάς, Πτελεού, Αργαλαστής και Τσαγκαράδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.
3. Ο Αστυνομικός Σταθμός Γαυρολίμνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.
4. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Παλαίρου και Μύτικα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.
5. Ο Αστυνομικός Σταθμός Μαλεσίνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.
6. Ο Αστυνομικός Σταθμός Γρανίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας.
7. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Ερυθρών και Δόμβραινας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.
8. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Μαρμαρίου, Αμαρύνθου και Πολιτικών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.
9. Ο Αστυνομικός Σταθμός Βυτίνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας.
10. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ερμιόνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.
11. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ξηροκαμπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.
Λουκέτο μπαίνει με εντολή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και στο Αστυνομικό Τμήμα των φυλακών Δομοκού με την επισήμανση «ορθολογικότερης κατανομής» των 125 αστυνομικών που υπηρετούσαν εκεί, σε άλλα τμήματα του νομού.

«Λαιμητόμος» στην Αττική

Το ακραίο δείγμα της αναδιάρθρωσης είναι εμφανές στην Αττική, όπως εντοπίζεται στις σχετικές εισηγήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., με σχεδόν τα μισά Αστυνομικά Τμήματα, τα Τμήματα Ασφαλείας και όλοι οι Αστυνομικοί Σταθμοί, να κλείνουν.
Από τα 110 αστυνομικά τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, περίπου 50 θα κλείσουν και θα συμπτυχθούν με άλλα όμορων δήμων, που βρίσκονται σε κοντινές χιλιομετρικές αποστάσεις.
Από τα 94 Τμήματα Ασφαλείας, θα μείνουν τα 65, ενώ ολοκληρωτικό φαίνεται να είναι το «μαχαίρι» στους 18 Αστυνομικούς Σταθμούς, που βρίσκονται στα όρια ευθύνης της Γ.Α.Δ.Α.. Εκάλη, Ν. Κηφισιά, Σούνιο, Αγκίστρι Αίγινας, Θρακομακεδόνες, Σαρωνίδα και άλλες 12 περιοχές, που αστυνομεύονταν από τους λίγους αστυνομικούς Αστυνομικών Σταθμών, πολύ πιθανόν να «ταξιδεύουν» σε αστυνομικές υπηρεσίες γειτονικών περιοχών, για να εξυπηρετηθούν.
Στόχος της αναδιάρθρωσης είναι το αριθμητικό σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών να βρίσκεται κοντά σε αυτό των 66 δήμων της Αττικής. «Δεν είναι δυνατόν σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής να υπάρχουν 20 δήμοι και να έχουμε 32 αστυνομικά τμήματα και 3 αστυνομικούς σταθμούς, πολλά από τα οποία υπολειτουργούν, με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα» υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επιχειρώντας να αιτιολογήσουν το… ψαλίδι του Καλλικράτη!

  από www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE