links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

30 λαχταριστές συνταγές με μακαρόνια...


 ΖΥΜΑΡΙΚΑ-ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Τα μακαρόνια δεν είναι μία απλή τροφή. Δεν είναι ένα ακόμα υλικό στης κουζίνας το ντουλάπι. Τα μακαρόνια είναι αρρώστια. Οι λάτρεις τα καταναλώνουν σε οποιαδήποτε εκδοχή κι αν κυκλοφορούν. Ήταν όλα τους υπέροχα. 
Η προέλευσή τους αποτελεί ακόμα πεδίο μελέτης. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως τα έφερε στην Ιταλία τον 13ο αιώνα ο Μάρκο Πόλο από την Άπω Ανατολή. Υπάρχουν ακόμα αναφορές για ύπαρξη ζυμαρικών στα 1000 π.χ. στην αρχαία Ελλάδα.
Οι Αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν ένα είδος ζυμαρικού με μάκρος για να μακαρίζουν τους νεκρούς τους. Από εκεί προήλθε το όνομα μακαρόνι.
Οι ιστορίες συνεχίζονται στη Σικελία και τους Σαρακηνούς, στο Παλέρμο, στο βιβλίο του μάγειρα Martino da Como, στα κείμενα του Bartolomeo Sacchi, στα κείμενα του Βοκκάκιου. Από τον 15ο αιώνα και μετά τα μακαρόνια αρχίζουν να κατασκευάζονται και σε εμπορική βάση αλλά είναι τον 18ο αιώνα που γνωρίζουν την μεγάλη τους άνθηση.


Το 1700 στην Νάπολη περίπου 60 καταστήματα πουλούσαν ζυμαρικά, τα οποία έφτασαν τα 280 το 1785. Το κλίμα της Νάπολης ήταν ιδανικό για την σωστή αποξήρανση των μακαρονιών τα οποία άπλωναν σε ξύλινες βέργες στον ήλιο να στεγνώσουν σε κάθε γωνιά της πόλης. Ας απολαύσει λοιπόν πρώτα το μάτι και στη συνέχεια κατευθυνθείτε στην κουζίνα για τις απαραίτητες ενέργειες. Τα μακαρόνια θα είναι η αιώνια αγαπημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE