links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

2 γλυκά και 1 αλμυρό...


Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα λεμονιού

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα λεμονιού και μπισκότα με γέμιση λεμονιού. Μια συνταγή για ένα αφράτο, ανάλαφρο και δροσερό γλυκό για να το απολαύσετε όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • 36 μπισκότα γεμιστά με λεμόνι
  • 4 κ.σ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρέμα στιγμής με άρωμα βανίλια
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 4 φλ. σαντιγί [περίπου 400 -500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη] *
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα λεμονιού [μισή δόση συνταγής, βλέπε συνταγή εδώ]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τα 20 γεμιστά μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα. Σφραγίζετε τη σακούλα και χτυπάτε με ένα πλάστη τα μπισκότα να θρυμματιστούν. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το βούτυρο και τα ανακατεύετε απαλά με ένα μεγάλο κουτάλι ή με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. Τοποθετείστε το μείγμα στη βάση ενός πυρέξ 23 Χ 23 εκ. περίπου χωρίς να τα πιέσετε. Πρέπει να είναι αφράτα.
  2. Φτιάχνετε τη κρέμα λεμονιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και αφήστε τη στην άκρη να κρυώνει ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μη κάνει κρούστα.
  3. Σε μπολ χτυπάτε τη κρέμα στιγμής με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία και την αφήνετε 2 λ να “σταθεί”. Προσθέτετε στο μπολ 1 φλ. τσαγιού σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθεί. Απλώνετε τη κρέμα πάνω από τα μπισκότα βάσης και ισιώνετε με τη μαρίζ την επιφάνεια. 
  4. Θρυμματίζετε με τον ίδιο πιο πάνω τρόπο και τα υπόλοιπα γεμιστά μπισκότα και απλώνετε τα μισά πάνω από τη κρέμα βανίλιας-σαντιγί. Κρατάτε τα υπόλοιπα μισά για την επικάλυψη.
  5. Προσθέτετε στη κρέμα λεμονιού [που ήδη έχει κρυώσει] 1 φλ. τσαγιού σαντιγί ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά και απλώνετε τη κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Προσθέτετε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα.
* Προαιρετικά μπορείτε να χτυπήσετε περισσότερη σαντιγί ή να φτιάξετε περισσότερη κρέμα λεμονιού για να έχετε ένα πιο “πλούσιο” και αφράτο μπισκοτογλυκό.


Μπισκοτογλυκό με πτι μπερ, κρέμα βανίλιας και γλάσο σοκολάταςΜπισκοτογλυκό με πτι μπερ, κρέμα βανίλιας και γλάσο σοκολάτας

Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με κρέμα, μπισκότα πτι μπερ και επικάλυψη σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα.

Υλικά συνταγής

  • Για τη κρέμα:
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
  • 700 ml  τσαγιού γάλα
  • 225 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
  • Μπισκότα Πτι Μπερ [ανάλογα με το ταψάκι σας, 2 πακέτα περίπου]
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας: 
  • 3 κουβερτούρες των 125 γρ.
  • 5 κ.σ. γάλα
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη κρέμα:Σε ένα τσέρκι ή ταψάκι 20χ30 εκ. περίπου βάζετε μια στρώση μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και τα ραντίζετε ελαφρώς [μη μουλιάσουν] με πολύ λίγο γάλα.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τις κρέμες στιγμής το ανάλογο γάλα που αναφέρεται στη συσκευασία και ανακατεύετε καλά. Σε μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας στιγμής και το ανακατεύετε πολύ απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Βάζετε το μισό μείγμα πάνω από τη στρώση μπισκότων, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων, ραντίζετε ελαφρά, βάζετε την άλλη μισή κρέμα και τελειώνετε με μια ακόμα στρώση μπισκότων.
  4. Για την επικάλυψη:Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις κουβερτούρες κομμένες σε μικρά κομματάκια με το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος  και το γάλα, περιχύνουμε το γλυκό μας πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Βασική ιδέα: inspiredreamer.com


Λαζάνια με κιμά μελιτζάνες και μπεσαμέλ στο φούρνοΛαζάνια με κιμά μελιτζάνες και μπεσαμέλ στο φούρνο

Ένα πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια. Μια συνταγή για λαζάνια με κιμά και μελιτζάνες με αφράτη μπεσαμέλ στο φούρνο.

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί λαζάνια
  • 500 γρ. κιμά
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες *
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • κανελογαρύφαλο σκόνη
  • αλάτι πιπέρι
  • 4 κ.σ. βιτάμ λιωμένο
  • ελαιόλαδο
  • τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • Για την μπεσαμέλ :
  • 2 δόσεις μπεσαμέλ [Βλέπε υλικά και εκτέλεση εδώ]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις μελιτζάνες: Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Για το κιμά: Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κιμά με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το πελτέ, τη ζάχαρη, κανελογαρύφαλλο, αλάτι πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε το κιμά για 30′ περίπου.
  3. Για τη μπεσαμέλ: Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ [2 δόσεις] σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
  4. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλείφουμε με 4 κ.σ. βιτάμ λιωμένο και απλώνουμε στη βάση λίγη μπεσαμέλ. Από πάνω βάζουμε μια στρώση λαζάνια, μια στρώση κιμά ( περίπου το μισό), μια στρώση μελιτζάνες [και κολοκυθάκια προαιρετικά] και μια στρώση με λίγη μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τελειώνουμε με μια πιο παχιά στρώση μπεσαμέλ.
  5. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία των λαζανιών.
* Μπορείτε να αντικαταστήστε μέρος ή όλες τις μελιτζάνες με κολοκυθάκια.

 https://www.sintayes.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE