links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το πιο εύκολο τυροπιτάκι ever!!

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqcnOeyCjlwT6bZGv-03uzNxk79uRuLji6yuy94ujCF9C4Yfgon6m-ClBdoput_eFxv4pZ91eP2SFU4o91fHJNwAf7B3K7pIHqRx-089jK1xkYuftd6mqPW22iZ-lhrJhF6BopeAGUNPVI/s1600/tyropitakia.jpg
Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη τεχνική
Το συγκεκριμένο τυροπιτάκι χαρακτηρίζεται "πανευκολάκι" για δυό λόγους : πρώτον, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι έχεις όλα τα υλικά σπίτι σου τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε και , δεύτερον, δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη τεχνική, ούτε δίπλωμα , ούτε άνοιγμα φύλου, ούτε ζύγισμα, η γεύση του δε είναι θεϊκή!!

Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα
1 κεσεδάκι νόστιμο τυρί (κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο, μετσοβόνε)
3 αυγά
400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
δενδρολίβανο ή θυμάρι ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο μέσα στο μίγμα και σουσάμι ή μαυροκούκι.


Εκτέλεση 
Απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζύ με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μιά αφράτη ζύμη.
Την αφήνεις μισή ώρα στο ψυγείο.
Πλάθεις ανάμεσα στις παλάμες σου σε μικρά οβάλ ή στρογγυλά τυροπιτάκια.
Βάζεις χαρτί ψησίματος στις δύο σχάρες του φούρνου και ακουμπάς τα τυροπιτάκια εκεί με μία απόσταση 2-3 εκατοστά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο.
Τα πασπαλίζεις με το σουσάμι ή το μαυροκούκι ή και τα δύο.
Ψήνεις με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
spitikomas.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE