Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό : 800 γρ. (4 κούπες)
Νερό (χλιαρό): 125 γρ. (1/2 κούπα)
Γάλα (χλιαρό): 190 γρ. (3/4 κούπας)
Ζάχαρη: 50 γρ. (1/4 κούπας)
Βούτυρο λιωμένο: 50 γρ. (1/4 κούπας)
Βανίλια: 1
Μαγιά: 30 γρ. νωπή ή 9 γρ. ξηρή (1 φακελάκι)
Αυγό: 1
Αλάτι: 5 γρ. (1 κουταλάκι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα διαλύουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύομε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια την ξαναζυμώνουμε μερικά λεπτά και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους περίπου 8 χιλιοστών και κόβουμε με ένα ποτήρι κύκλους 6 εκ.
Χρησιμοποιούμε ένα καπάκι μπουκαλιού νερού για να κάνουμε τρύπα στο κέντρο.
Βάζουμε τα ντόνατς σε αλευρωμένη πετσέτα και τα σκεπάζουμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ροδίζοντάς τα ελαφριά και από τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.
Όσο είναι ακόμα ζεστά τα βουτάμε σε ζάχαρη με κανέλα ή σε γλάσο σοκολάτας. www.mills.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου