links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας Σαλμάς, μα τι Σαλμάς!

 Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι, σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα είναι σαφώς μικρότερο. Δεν γίνεται αλλιώς…

Να μου το θυμηθείτε, τότε: Ένα από τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία δεν αντέχουν στην πιο καλοπραίρετη κριτική και θα είναι λίαν ευάλωτα σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γνώριζε εξ αρχής τους ισχυρούς ενδοιασμούς του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη για την υπουργοποίηση του Μάριου Σαλμά. Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ήδη ότι οι ενδοιασμοί του Φώτη Κουβέλη έχουν μετατραπεί πλέον σε αντιρρήσεις.
Όμως, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να αισθάνεται πολύ βολικά με την πολιτεία του Μάριου Σαλμά στο κυβερνητικό σχήμα. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε πολύ νωρίς το “στίγμα” του, όταν εξεδίωξε κακήν κακώς τον υγειονομικό συντάκτη του “Ριζοσπάστη” Γιώργο Μουσγά από το χώρο του υπουργείου Υγείας, επειδή ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε ευγενικά για την… τρίωρη καθυστέρηση του Μάριου Σαλμά να προσέλθει σε ραντεβού με τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Υγείας!
Στη συνέχεια, οι περίεργοι χειρισμοί του Μάριου Σαλμά στις διαδικασίες για την ενεργοποίηση του μοριακού ελέγχου του αίματος (ΝΑΤ) για τον ιό του Δυτικού Νείλου δεν προκάλεσαν απλώς πολλά ερωτήματα, υποχρέωσαν επίσης τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο να του αφαιρέσει τη σχετική αρμοδιότητα και να την “περάσει” στην υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.
Οι χειρισμοί αυτοί του Μάριου Σαλμά, σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς του εξηγήσεις για το θέμα, τις επιθέσεις του εναντίον δημοσιογράφων, τα εξώδικα κατά εγκρίτων εφημερίδων της χώρας, εν πολλοίς η περίεργη και προκλητική συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έχουν κάνει τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, ίσως και τον πρωθυπουργό, να περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την τρόικα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει κυριολεκτικά το τοπίο στο υπουργείο Υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάριος Σαλμάς διαθέτει “πλάτες”. Αυτές του αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου
Το ερώτημα είναι εάν ο πρωθυπουργός προτιμήσει τις καλές σχέσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών, έναντι της καλής και καθαρής εικόνας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα…

Πηγή www.e-maistros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE