links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ο Κ. Καραγκούνης στην ΕΡΤ: «Nα αποσυμφορηθούν οι φυλακές, να γίνει καλύτερος σωφρονισμός»

Σχεδιάζουμε αρκετά πράγματα να φέρουμε στη Βουλή, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης, υπογραμμίζοντας ότι το πρώτιστο είναι η δικαιοσύνη. 

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι το Υπουργείο είναι στη λογική του να γίνουν παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των φυλακών, με γνώμονα τη δημόσια ασφάλεια και κυρίως την καλυτέρευση των συνθηκών και του σωφρονισμού. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι είναι πολύ μικρά τα περιθώρια περικοπών στον χώρο της δικαιοσύνης, ωστόσο, όπως είπε, έχουν γίνει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, με τη μείωση του προϋπολογισμού του Υπουργείου στα 520 εκατ. ευρώ από 900 που ήταν το 2010.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια. (ακούστε την εδώ)
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: «Σχεδιάζουμε αρκετά πράγματα να φέρουμε στη Βουλή. Η δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή είναι το πρώτιστο. Η διαφάνεια, αυτό που λέμε το κοινό περί δικαίου αίσθημα, να αισθάνεται ο πολίτης ότι θα βρει το δίκιο του και κυρίως να αισθάνεται ότι υπάρχει τιμωρία».
Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: «Ήδη οι φυλακές βρίσκονται στο σημείο μηδέν, σε οριακό σημείο. Ξέρετε ότι η χωρητικότητα των φυλακών είναι 9.300 κρατούμενοι και είναι ήδη μέσα 12.500. Αντιλαμβάνεστε ότι έτσι ούτε σωφρονισμό κάνεις, αλλά από την άλλη έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Οπότε είμαστε στη λογική στο να γίνουν παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, να αποσυμφορηθούν οι φυλακές, πάντα με γνώμονα τη δημόσια ασφάλεια, αλλά κυρίως να γίνουν πολύ καλύτερες συνθήκες, να γίνει καλύτερος σωφρονισμός, ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τον Έλληνα πολίτη».
ΓΙΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: «Τα περιθώρια είναι πάρα πολύ μικρά. Είμαστε, όμως, προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε ήδη κάνει και τις δικές μας προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά οφείλω να σας πω ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης το 2010 ήταν στα 900 εκ. ευρώ, κατέβηκε το επόμενο έτος στα 700 εκ. και τώρα έχει πάει στα 520, όταν τα 480 εκ. είναι για τη μισθοδοσία. Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και πόσο μικρά είναι τα περιθώρια που έχουμε».

 ert.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE