links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Μάριος Σαλμάς: Οι γιατροί θα πληρωθούν ως τις 15 Αυγούστου

Εως τις 15 Αυγούστου θα έχουν αποπληρωθεί οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς. Στη δέσμευση αυτή προχώρησε ο
αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σε συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.


Οι οφειλές που θα πληρωθούν φθάνουν μέχρι τον περασμένο Μάιο και εκτιμάται ότι με την κίνηση αυτή εξυγιαίνεται η σχέση γιατρών με τον Εθνικό Οργανισμό παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι γιατροί τάχθηκαν κατά του μέτρου συνταγογράφησης με δραστική ουσία, την οποία είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, αλλά ο κ. Σαλμάς απέφυγε να τοποθετηθεί, αφού, όπως είπε, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος δεσμεύτηκε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τα προνοιακά ιδρύματα που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Εκκλησίας. Την δέσμευση αυτή έλαβε ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος δέχτηκε τον υπουργό Υγείας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών ως προς την ανάπτυξη δράσεων κοινού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE