Μετά την περσινή -αφιερωμένη στο περιβάλλον και τα πράσινα άλογα της πράσινης ανάπτυξης- επίσκεψη κλιμακίου ευρωβουλευτών και υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ στην Τριχωνίδα και τον ορεινό Βάλτο, οι έλληνες ευρωβουλευτές επανέρχονται στην κοιλάδα του Αχελώου και τα χωριά Περδικάκι, Βρουβιανά, και Αυλάκι… Η μόνη ουσία της περσινής επίσκεψης στον ορεινό Βάλτο ήταν οι δημόσιες σχέσεις της ΤΕΡΝΑ που εκμεταλλεύεται υδροηλεκτρικά τον Αχελώο με την κυβέρνηση και τους ευρωβουλευτές. Φέτος για άλλη μια φορά θα ειπωθούν πλείστες όσες θεωρίες, προτάσεις και ιδέες άνευ πρακτικού αντικειμένου, αφού καμιά κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να τις υλοποιήσει…
 
Η φετινή βέβαια επίσκεψη συνάδει και με το πολιτικό κλίμα που δημιουργεί η συγκυβέρνηση… έτσι θα υπάρξουν εκπρόσωποι και της κυβένρησης αλλά και των κομμάτων. Θα επισκεφτούν λοιπόν τον ορεινό Βάλτο ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο γενικός διευθυντής Γεωργίας της κομισιόν Τ. Χανιώτης, οι ευρωβουλευτές Γ. Κουμουτσάκας (Ν.Δ.), Σπ. Δανέλλης (ΠΑΣΟΚ), Χαρ. Αγγουράκης (ΚΚΕ), Ν. Χρυσόγελος (Πράσινοι) και Γ. Χατζημαρκάκης (κόμμα Γερμανών Φιλελεύθερων).
 
Αφορμή για την επίσκεψη η συζήτηση για την Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, την Ανάπτυξη της Υπαίθρου και τη Νέα Αγροτική Επιχειρηματικότητα που διοργανώνουν ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στα όρια των νομών Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας.

http://www.agrinioculture.gr/