links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Τελευταία προσπάθεια διάσωσης της Ιονίας Οδού

Αντιδράσεις για την καθυστέρηση και από τον επιχειρηματικό κόσμο!

Τελευταία προσπάθεια για τη διάσωση των συμβάσεων παραχώρησης για την κατασκευή των τεσσάρων μεγάλων οδικών αξόνων, μεταξύ των οποίων της Ολυμπίας και της Ιονίας οδού, θα καταβάλει μέχρι το τέλος του χρόνου, το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, με τον ορισμό ειδικού μεσολαβητή.
Ο μεσολαβητής, που θα οριστεί εντός των ημερών, θα ασχοληθεί με τη μειωμένη κυκλοφορία, μέχρι και την απόφαση πολλών ξένων τραπεζών να αποχωρήσουν από τη χρηματοδότηση. Η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς, παρουσιάζει μία μείωση μέχρι και 50% σε σύγκριση με το 2007, με αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη η επανεκκίνηση των έργων που έχουν σταματήσει από το Νοέμβριο του 2010.
Eπίσης μετά τον Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα ,την άμεση απεμπλοκή των μεγάλων οδικών αξόνων στη Δυτική Ελλάδα, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Κεπενός.Ο επιχειρηματικός κόσμος της Περιφέρειας , διαμαρτύρεται για τη διακοπή των εργασιών της Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού, από την ολοκλήρωση των οποίων, εξαρτάται η παραγωγική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.Όπως τονίζει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών, τα δύο τελευταία χρόνια, έχει απευθυνθεί στο υπουργείο για το θέμα της επανεκκίνησης των έργων, αλλά δυστυχώς, δεν έχει λάβει καμία συγκεκριμένη απάντηση.

www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE