links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Χόρεψε το χορό του Ζαλόγγου, άνεργη και πεινασμένη

Τα οικονομικά προβλήματα και η ανεργία οδήγησαν μια 55χρονη γυναίκα από την Αγ. Παρασκευή στην αυτοκτονία. Ηταν άνεργη η ίδια ο σύζυγος της και η κόρη της.

Η 55χρονη αυτοκτόνησε λίγο πριν από  τις 9 το πρωί πέφτοντας από την ταράτσα της πολυκατοικίας που ζούσε στην οδό Αγ. Γεωργίου. Ούτε η κόρη αλλά ούτε και ο σύζυγος της κατάλαβαν τι είχε στο μυαλό της η γυναίκα.
Τους τελευταίους μήνες η οικογένεια δεν είχε κανένα εισόδημα μιας και τα τρία μέλη της ήταν χωρίς δουλειά και οι οικονομικές υποχρεώσεις συσσωρεύονταν.

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση αυτοκτονιών πανευρωπαϊκά
Το 2009 τα κρούσματα αυτοκτονίας μαζί με τις απόπειρες ήταν 507, το 2010 παρουσιάζοντας αύξηση 22,5% έφτασαν στις 622, ενώ 598 ήταν οι αντίστοιχες περιπτώσεις για το 2011 ως το τέλος Νοεμβρίου.
Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είχαν τις περισσότερες αυτοκτονίες, ως τα μεγάλα μας αστικά κέντρα και αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο αριθμός ίσως να είναι και μεγαλύτερος, καθώς πολλές περιπτώσεις δεν δηλώνονται από τους συγγενείς. Ο ρυθμός της αύξησης, μάλιστα, ήταν ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του 2011. Για το 2012 επίσημα στοιχεία ακόμα δεν υπάρχουν ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς για κάθε 3,% αύξηση στα επίπεδα  της ανεργίας παρουσιάζεται αύξηση 4,5% στα κρούσματα αυτοκτονιών.

www.spirospero.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE