links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΑΣ-ΤΣΕΧΙΑ 1-2 ....Η ΕΠΟ αφήνει απροστάτευτη την Εθνική.

Τζάμπα ήττα από την Τσεχία για την Εθνική Ελλάδος που κάνει την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά πολύ δύσκολη. Όλα παίζονται όμως against all odds.

Η Εθνική Ελλάδος δέχθηκε δύο γκολ μέσα στα πρώτα έξι λεπτά του αγώνα που είναι ρεκόρ πιο γρήγορων τερμάτων  στην ιστορία του Euro.

Επίσης, έσπασε το αήττητο του Σάντος που είχε ένα εντυπωσιακό σερί ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχθηκε δύο γκολ για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι με την Εθνική Αργεντινής του Λεονέλ Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010.
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν χωρίς συγκέντρωση στον αγωνιστικό χώρο και το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Η ομάδα δεν είχε ρυθμό , οι περισσότεροι είχαν κακή απόδοση ενώ δεν υπήρχε σωστή ανάπτυξη.

Οι Τσέχοι κατέβασαν ρυθμό μετά τα 25 πρώτα λεπτά η Ελλάδα ανέβασε απόδοση και το παιχνίδι ισορρόπησε. Ο Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια ήταν  μοιραίος παίκτης και δικαίωσε όλους όσοι αμφισβήτησαν και μάλιστα έντονα την επιλογή του ως βασικού τερματοφύλακα από τον Σάντος. Η είσοδος του Σηφάκη ηρέμησε την άμυνα η οποία ανέβηκε πιο ψηλά και έδωσε ώθηση σε όλη την ομάδα.  Όμως οι Έλληνες διεθνείς οι  για μισή ώρα δεν έβρισκαν τρόπο ούτε να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των Τσέχων, ούτε να απειλήσουν τον τερματοφύλακά τους.

Προς το τέλος του α’ ημιχρόνου ακυρώθηκε γκολ του Φωτάκη το οποίο όμως  ήταν κανονικό και αν είχε μετρήσει όλα θα ήταν διαφορετικά. Όμως με τα «αν»  δεν γράφεται ιστορία.

Πάντως είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει μία εχθρική διαιτησία σε αυτό το Εuro. Και στον αγώνα με την Πολωνία, όπου δεν μας δόθηκε προφανέστατο πέναλτι, αποβλήθηκε με δύο  κίτρινες κάρτες ο Παπασταθόπουλος από υπερβάλλοντα ζήλο του Ισπανού διαιτητή, και στον αγώνα με την Τσεχία μα Γάλλο διαιτητή, φορτώθηκαν οι παίκτες  με κίτρινες κάρτες ενώ στους Τσέχους έκανε πρώτα παρατηρήσεις και στην τρίτη φορά τους κιτρίνιζε, ενώ ακύρωσε κανονικό γκολ.
  
Οι ευθύνες της ΕΠΟ σε αυτό το θέμα είναι μεγάλες γιατί  φαίνεται ότι οι επαφές με την UEFA είναι για κανά ουζάκι και κανά χταποδάκι στο Μικρολίμανο, «φρου-φρου» και αρώματα.

Στο δεύτερο μέρος ο Σάντος τα έπαιξε όλα για όλα αλλάζοντας το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1, περνώντας τον Γκέκα στο ματς και την κορυφή της επίθεσης, τον Φορτούνη πίσω του και τους Σαμαρά, Σαλπιγγίδη στα άκρα.
Από ένα λάθος του Τσέχ  ο Γκέκας σκόραρε όμως το παιχνίδι τελείωσε  στο σημείο αυτό. Οι Τσέχοι έδωσαν χώρο στους Έλληνες που αναλώθηκαν σε ατελείωτη τρεχάλα

Φοβούμενοι πως το ματς γυρίζει κλείστηκαν στην άμυνά τους. Η επιθετική πρωτοβουλία των Ελλήνων ήταν άκαρπη. Τα τελευταία 20 λεπτά θύμισαν τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο Euro 2004  με τους ρόλους αντεστραμμένους.
Όμως, Dum spiro spero, όσο αναπνέω ελπίζω. Όλα θα παιχτούν το προσεχές Σάββατο κόντρα στη Ρωσία αλλά θα χρειαστεί συνδυασμός αποτελεσμάτων. 


www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE