links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή και στήριξη του Δήμου Αμφιλοχίας στην Πανυγειονομική Απεργία στις 17 Οκτωβρίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του την 30η Σεπτεμβρίου 2024 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος για τη στήριξη και συμμετοχή του Δήμου Αμφιλοχίας στην Πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτώβρη:

Ψήφισμα της 30/09/2024 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμφιλοχίας υπέρ της Πανυγειονομικής Απεργίας στις 17 Οκτωβρίου

 Ο Δήμος της Αμφιλοχίας συμμετέχει και στηρίζει την Πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτώβρη, που έχουν προκηρύξει οι ενώσεις των εργαζομένων στο ΕΣΥ, ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.  Καλούμε το λαό σε οργάνωση και αγωνιστική κινητοποίηση. Η κατάσταση στο ΕΣΥ πανελλαδικά είναι τραγική. Με την διαχρονική απαξίωσή του μέσω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, έχουν φτάσει τα πράγματα “στο μη παρέκει”.

 Οι τελευταίες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ, η είσοδος ιδιωτών σε νευραλγικούς τομείς της λειτουργίας των δημόσιων Νοσοκομείων, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, αποτυπώνουν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την εμπορευματοποίηση της υγείας.Υγεία που από Δημόσιο και δωρεάν αγαθό για όλους που θα έπρεπε να είναι, πωλείται σε τιμή ευκαιρίας, “βορά” στο βωμό του κέρδους, αφήνοντας το λαό ανυπεράσπιστο, να πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, που έτσι και αλλιώς φρόντισαν με την πολιτική τους να είναι άδεια.

 Τα Νοσοκομεία του νομού μας εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Τραγική υποστελέχωση. Οι περισσότερες κλινικές λειτουργούν στο “κόκκινο”, με επισφαλή προγράμματα εφημεριών και υπερεφημέρευση των ιατρών. Ο εργαστηριακός τομέας είναι στα όρια της κατάρρευσης.

 Παρόμοια η κατάσταση και στο υπόλοιπο προσωπικό, με τα δεκάδες οφειλόμενα ρεπό, τους συμβασιούχους όμηρους και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις εργολαβικές αναθέσεις με κόστος μεγαλύτερο από το να έκαναν μόνιμες προσλήψεις. Η πρωτοβάθμια υπολειτουργεί και παράλληλα καλείται να καλύψει εφημεριακά τα επείγοντα των Νοσοκομείων.Το Κ. Υγείας

Αμφιλοχίας χωρίς Ακτινολόγο, χωρίς παιδιάτρους για εφημερίες. Το Κ. Υγείας Χαλκιοπούλων υπολειτουργεί. Το ΚΕΦΙΑΠ απαξιώνεται έτι περισσότερο, χωρίς φυσικοθεραπευτή, με ηλικιωμένους, αθλητές, πολυτραυματίες να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη.

Εντέλλεσθε και μετακινήσεις συνήθης πρακτική, με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί.Και στο βάθος… διαφαίνεται ο πολυδιαφημιζόμενος “Υγειονομικός Χάρτης” που προβλέπει κλείσιμο Νοσοκομείων, συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων, βάσει ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και όχι των πραγματικών αναγκών του λαού.

 Δηλώνουμε απερίφραστα την αναγκαιότητα στήριξης του δημόσιου, δωρεάν και καθολικού χαρακτήρα του συστήματος υγείας και στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών για άμεση προκήρυξη και κάλυψη όλων των κενών θέσεων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και ουσιαστική αύξηση των κατακρεουργημένων αποδοχών. Απαιτούμε την ουσιαστική στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 Καμία σκέψη για περαιτέρω υποβάθμιση, αλλαγή χρήσης ή κλείσιμο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Συμμετέχουμε στην Πανυγειονομική Απεργία στις 17 Οκτώβρη και δεσμευόμαστε να διευκολύνουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, την πραγματοποίησή της. Καλούμε το λαό της πόλης μας να δώσει μαζικά και μαχητικά το παρόν στις κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν από τα σωματεία των υγειονομικών

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Παπούλιας Γρηγόριος

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για Πανυγειονομική Απεργία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE