links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Οι πολίτες συμμετέχουν στην Πολεοδομία: Μοιραστείτε ιδέες και προτάσεις στην πλατφόρμα συμμετοχής για τα πολεοδομικά σχέδια

Οι δημότες του Δήμου Αμφιλοχίας μπορούν μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου να οδηγηθούν στην ψηφιακή Πλατφόρμα Συμμετοχής (ΠΛαΣ), που δημιουργήθηκε για την υποστήριξη της εκπόνησης των Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ/ΕΠΣ), υποβάλλοντας σχόλια, παρατηρήσεις και ιδέες, καθώς και να επισημαίνουν προβλήματα που αφορούν τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Με αυτή την προσθήκη ενισχύεται η συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες χωροταξικού σχεδιασμού και διευκολύνεται η πρόσβαση στην πλατφόρμα για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κι επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες διαμόρφωσης των πολεοδομικών σχεδίων της περιοχής τους, τα οποία εξετάζονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης». Η νέα αυτή προσπάθεια αποσκοπεί στο να διασφαλιστεί η καταγραφή των τοπικών αναγκών και να ενισχυθεί η συμμετοχική διαδικασία στη λήψη αποφάσεων.

Πώς Λειτουργεί η Πλατφόρμα

Η Πλατφόρμα Συμμετοχής είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://polsxedia.ypen.gov.gr/, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στα πρώτα στάδια των μελετών, με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των τοπικών προκλήσεων. Επιπλέον, παρέχει ενημέρωση για τα εναλλακτικά σενάρια ανάπτυξης και επιτρέπει τον σχολιασμό τους. Αυτή η δυνατότητα ανοιχτής διαβούλευσης ενισχύει τη διαφάνεια και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε θέματα που αφορούν άμεσα τη ζωή τους.

Σημειώνεται πως η Πλατφόρμα Συμμετοχής δεν αντικαθιστά την επίσημη διαδικασία διαβούλευσης, η οποία πραγματοποιείται σε επόμενα στάδια. Η Πλατφόρμα Συμμετοχής λειτουργεί ανεξάρτητα από τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία αποτελεί το επίσημο εργαλείο διαβούλευσης.

Το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης»

Το Πρόγραμμα Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στον τομέα του πολεοδομικού σχεδιασμού. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην εκπόνηση τοπικών και ειδικών πολεοδομικών σχεδίων σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας το 80% περίπου της Επικράτειας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη βιώσιμων και σύγχρονων πολεοδομικών σχεδίων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών και να προστατεύουν το φυσικό και αστικό περιβάλλον. Τα σχέδια αυτά θα αποτελέσουν το πλαίσιο για την ανάπτυξη των περιοχών, διασφαλίζοντας την ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

👉ΤΠΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ👈

www.dimosamfilochias.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE